Zdjęcia

Sorry, że “zmonopolizowałem” temat, ale jak tu nie wrzucać fotek pt.

“Złota polska jesień”

Spoiler

Niezbędny składnik dania “Desperacja zięcia”  

6 polubień

Były chociaż jakieś artefakty, czy po próżnicy poszedłeś? 

W “artefakt” to tam można przez przypadek wdepnąć 

Specjalnie dla a, którego wzięło na “Jesienne róże”  Fotka “strzelona” dzisiaj. Poważnie.

3 polubienia

Też mi jeszcze dwie kwitną

Wy te sadzonki prosto z Zony bierzecie, że Wam w listopadzie kwitną…? 

Wierzę, że prawdziwa, bo na mojej hortensji mam trzy etapy rozwoju kwiatów. Te które zakwitły jako pierwsze, mają jesienny fioletowo- bordowy kolor. Te z drugiego etapu kwitnienia są błękitne ( celowo podsypana nawozem nie dla hortensji ).

No i te trzecie, którym zachciało się rozkwitnąć pod koniec września ( sic! ), są jeszcze białe. Czyli na jednym krzewie mam trzy pory roku. A że kwiaty zostawiam do wiosny, będą jeszcze zimowe, w takim szaro brązowym kolorze. Ale te błękitne i białe chyba przymrozków nie wytrzymają. Poczekajmy do przyszłej wiosny.

A czy ta róża rozkwitła o tak nietypowej porze, czegoś Ci nie wróży? Coś u Ciebie nie rozkwitnie na nowo?

Specjalnie dla a, którego wzięło na __“Jesienny las”. Fotka “strzelona” dzisiaj. Z ręką na sercu i w obecności notariusza.

Ślepnę na starość i dopiero teraz ze doczytałem Twe pytanie. No raczej erę cudów mamy już za sobą . Nie liczę już na to.

A co do róż, to fotka przedstawia różę działkowego sąsiada. Ale koło domu kwitną mi jeszcze 2 czy 3 krzaki + stokrotki.

Gdzie jest ten las? Kilka marnych brzóz i od razu las. A wiesz jakich drzew jest najwięcej w lesie?

Tu masz odpowiedź, abyś mógł zasnąć.

Spoiler

Okrągłych.

Drugi plan, las stanowi 

A ja słyszałem, że im dalej w las, tym więcej krasnoludków 

Taki apel koledzy. Wrzucajcie fotki ze swoich stron, póki pogoda dopisuje.

Zdjęcie lasu ze stron @Yossarin a. Nie moje, ale las istnieje naprawdę. Ma fajną nazwę: Cygański Las.

Kiedy pół wieku temu rzuciłem palenie papierosów, to właśnie w tym miejscu ponownie poczułem zapach sosnowej żywicy. To było piękne.

2 polubienia

Coś dla miłośników zupy chmielowej.

1 polubienie

ładne piwonie. Kupiłbym sadzonki.

Dla niedowiarka . Odpowiedź na pytanie z SB. Śnieg w dniu 12.12.2018 .

Rano było więcej, ale ptaki część otrzepały. A takie widoki, u mnie rzecz raczej normalna.

5 polubień

zazdroszczę ci, w stolicy Ślaska - Wrocławiu - deszcz.

Chyba faktycznie klimat się ociepla i wiosna szybko w tym roku. Wyszedłem sobie dziś na zakupy, a za moimi blokami, na łąkach takie koniki.

4 polubienia

To jakieś zmutowane koniki z Zony?

Z przepracowania, aż im garby porosły.

Albo ktoś ciężki na nich jeździł i się trochę oberwały

Ja pierniczę. Lato upalne się zapowiada, skoro wielbłądy w tym roku tak wcześnie się pojawiły