Sorry, że “zmonopolizowałem” temat, ale jak tu nie wrzucać fotek pt.
“Złota polska jesień”
Niezbędny składnik dania “Desperacja zięcia”
Sorry, że “zmonopolizowałem” temat, ale jak tu nie wrzucać fotek pt.
“Złota polska jesień”
Niezbędny składnik dania “Desperacja zięcia”
Były chociaż jakieś artefakty, czy po próżnicy poszedłeś?
W “artefakt” to tam można przez przypadek wdepnąć
Też mi jeszcze dwie kwitną
Wy te sadzonki prosto z Zony bierzecie, że Wam w listopadzie kwitną…?
Wierzę, że prawdziwa, bo na mojej hortensji mam trzy etapy rozwoju kwiatów. Te które zakwitły jako pierwsze, mają jesienny fioletowo- bordowy kolor. Te z drugiego etapu kwitnienia są błękitne ( celowo podsypana nawozem nie dla hortensji ).
No i te trzecie, którym zachciało się rozkwitnąć pod koniec września ( sic! ), są jeszcze białe. Czyli na jednym krzewie mam trzy pory roku. A że kwiaty zostawiam do wiosny, będą jeszcze zimowe, w takim szaro brązowym kolorze. Ale te błękitne i białe chyba przymrozków nie wytrzymają. Poczekajmy do przyszłej wiosny.
A czy ta róża rozkwitła o tak nietypowej porze, czegoś Ci nie wróży? Coś u Ciebie nie rozkwitnie na nowo?
Specjalnie dla a, którego wzięło na __“Jesienny las”. Fotka “strzelona” dzisiaj. Z ręką na sercu i w obecności notariusza.
Ślepnę na starość i dopiero teraz ze doczytałem Twe pytanie. No raczej erę cudów mamy już za sobą . Nie liczę już na to.
A co do róż, to fotka przedstawia różę działkowego sąsiada. Ale koło domu kwitną mi jeszcze 2 czy 3 krzaki + stokrotki.
Gdzie jest ten las? Kilka marnych brzóz i od razu las. A wiesz jakich drzew jest najwięcej w lesie?
Tu masz odpowiedź, abyś mógł zasnąć.
Okrągłych.
Drugi plan, las stanowi
A ja słyszałem, że im dalej w las, tym więcej krasnoludków
Taki apel koledzy. Wrzucajcie fotki ze swoich stron, póki pogoda dopisuje.
Zdjęcie lasu ze stron @Yossarin a. Nie moje, ale las istnieje naprawdę. Ma fajną nazwę: Cygański Las.
Kiedy pół wieku temu rzuciłem palenie papierosów, to właśnie w tym miejscu ponownie poczułem zapach sosnowej żywicy. To było piękne.
ładne piwonie. Kupiłbym sadzonki.
Dla niedowiarka . Odpowiedź na pytanie z SB. Śnieg w dniu 12.12.2018 .
Rano było więcej, ale ptaki część otrzepały. A takie widoki, u mnie rzecz raczej normalna.
zazdroszczę ci, w stolicy Ślaska - Wrocławiu - deszcz.
Chyba faktycznie klimat się ociepla i wiosna szybko w tym roku. Wyszedłem sobie dziś na zakupy, a za moimi blokami, na łąkach takie koniki.
To jakieś zmutowane koniki z Zony?
Z przepracowania, aż im garby porosły.
Albo ktoś ciężki na nich jeździł i się trochę oberwały
Ja pierniczę. Lato upalne się zapowiada, skoro wielbłądy w tym roku tak wcześnie się pojawiły