Zejście

Tytuł oryginalny: Спуск
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004/1.0006
Data premiery: 03.07.2016 r.
Autor: X-Team
Autor spolszczenia: @gawron
Śr. długość rozgrywki: (~30 minut)

OPIS:

Spoiler

Zejście to mod fabularny oferujący krótką przygodę na dwóch lokacjach. Poznajcie historię bojownika frakcji Wolność o ksywce Kent, który z braku zajęcia podjął się z pozoru prostego zlecenia - jego celem jest odnalezienie dwóch zaginionych zwiadowców w pobliżu laboratorium X-19. Czy wszystko pójdzie zgodnie z planem? Przekonajcie się sami!

Cechy moda:

• nowa, aczkolwiek bardzo krótka fabuła;
  • modele mutantów autorstwa Greshnik13rs;
  • nowe modele broni z CoP OWR 3.0/2.1;
  • zmieniona pogoda (z wykorzystaniem zasobów projektu Panoramic Mod).

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler
  1. Pobieramy, a następnie rozpakowujemy archiwum.
  2. Folder gamedata należy przenieść do głównego katalogu gry.
  3. Dokonujemy zmian w pliku fsgame.ltx:
    linię $game_data$ = false| true| $fs_root$| zmieniamy na: $game_data$ = true| true| $fs_root$|

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod + spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]
  • Link zapasowy (CloudMail) - [KLIK]

Autor/rzy spolszczenia moda NIE WYRAŻA/JĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

Źródło:

8 Likes

Poradnik od MegaTiEstO 96:

@pacjent1972 - masz loga błędu po wyleceniu na localization?

Czy przez przypadek mod nie ma swojego localization, w którym oprócz tych tradycyjnych trzech lini jest cała litania nazw plików? Bo jeśli jest, to trzeba zmiany języka na pol, zrobić w nim.

Odinstalowałem go @kondotier, nie miał swojego localization.ltx.

U mnie jest wszystko w należytym porządku:

1 Like

No to dobrze że działa. Coś popieprzyłem. :scream:

Nie wiem jak u Ciebie @pacjent1972, ale u mnie powodem problemów z uruchomieniem gry był brak tekstury w modzie.

Link do spolszczonych plików tego mikro-mini moda - LINK

3 Likes

Pierwszy raz jako pierwszy :blush: opisuję wrażenia z “moda”. Pewnie dlatego, że innym się nie chciało.

Fajne modele broni i dźwięki :slightly_smiling_face: O fabule to się nie ma co rozpisywać bo to w sumie taki jeden, krótki quest, pomysł na misje do większego moda nawet ok, nie działamy samemu tylko z grupą. Szkoda tylko, że wyglądamy jak armia klonów bo wszyscy to te same modele, po ostatnim zadaniu

Spoiler

walka z 2 pijawkami (fajne modele) ale walka zero funu, bo walimy do nich z bezpiecznego miejsca, a one nie mogą nam nic zrobić bo nie potrafią wbiec do góry po schodach

nagłe ciach, mod się urywa, chociaż mogło być jeszcze jakieś wyjście z labu, pogadanie z naszym dowódcą, że zrobiliśmy co trzeba.

Mod na 30-40 minut z czego przez pierwsze 20 czekamy jak nasi kompanii przelecą przez pół mapy. A jeszcze obrazek w menu tak dobrany kolorystycznie, że tam gdzie mamy opcje nic prawie nie widać. :blush:

Bym zapomniał, spolszczenie bez błędów, a przynajmniej ja nie zauważyłem w tych kilku zdaniach :grin:

Moja ocena 2/10 jak samodzielny mod, jako quest w czymś większym byłby ok jakby go trochę doszlifować.

3 Likes

Trudno to coś nazwać modem i napisać jakąś rozsądna recenzję :slightly_smiling_face:, instalacja plus sama rozgrywka zajęła 30 minut. Tak jak pisał @tom3kb jako osobne zadanie w jakimś szerszym modzie było by Ok. W trakcie dobiegnięcia oddziału do nas możemy sobie pobiegać wokół anten, ale i tak nic ciekawego tam nie znajdziemy. Z muntantów tylko same pijawki do wybicia w labie w tym dwie “unikatowe”, samiec i samica alfa. Jeżeli chodziło o bezpieczne wybicie tych ostatnich to akurat u mnie wykazały się inteligencją :slightly_smiling_face: i wbiegały na schody. Amunicji mamy tylko tyle ile dostajemy na starcie, dobrze że później kumple pożyczają nam broń bo musielibyśmy te alfy ubić z pistoletu albo co gorsze wyriezać nożem :grin:.

To taki króciutki przerywnik między większymi modami.

Nie ma pliku w yandisku :c

Wróciłem do poprawy wstawek modów i dzisiaj padło na _ Zejście _. Przeczytałem, że jest to bardzo krótki mod, a więc czemu by go nie ograć. Czy się zawiodłem ? Nie, bo wiedziałem, z czym mam do czynienia. 

Jedyną interesującą “nowością” były modele dwóch pijawek. 

Jak to  napisał - mikro-mini mod