Смерти Вопреки 3. Осколок тьмы (Na przekór śmierci 3. Strzęp ciemności)

Dlatego mam takiego czita, który usuwa liście z drzew. Ale to tylko działa na CCz. No i widoki są tragiczne, jak po wybuchu bomby atomowej. Przykro na takim czymś grać.

Prace nad doszlifowaniem nowych map wciąż trwają. Także, nad teksturami, muzyką, nowymi modelami itd.

Na deser to co zwykle czyli jeden screen :blush:

4 polubienia

Tym razem więcej niż jeden.

" Zgadujcie do trzech razy, gdzie byłem na spacerze".

Spoiler

4 polubienia

Po dość długiej ciszy twórcy postanowił przedstawić kolejną lokację, która otrzymała roboczą nazwę “Militaria”. Lokacja nie ma nic wspólnego z Magazynami Wojskowymi, które gracze znają z Cienia Czarnobyla i Czystego Nieba, ale jak autorzy napisali, ma podobną koncepcję. Mam nadzieję, że doczekam finału.

Spoiler

4 polubienia

Wyprzedziłeś mnie już miałem pisać.

Autorzy chwalą się, że lokacja mocno rozbudowana, baza podzielona na rożne sekcje, budynki administracyjne, koszary, magazyny itd, różne bunkry i podziemne instalacje także ma być sporo miejsc do zwiedzania.

Wygląda fajnie ta lokacja, zastanawia mnie dlaczego na żadnym z placów ćwiczeń w modach nie ma “dentysty”.

Dawno nic się nie pojawiało w temacie moda. Dziś jest nowy screen z jednym z mini bossów, było o nim wspominane w jednej z poprzednich części moda. Mgła na screenie jest związana ze “zdolnościami” mutanta.

3 polubienia

To poltergeist z rękoma i nogami XD

Wygląda jak predator bez zbroi/skafandra.

Autorzy moda są zadowoleni z postępów prac także część ludzi będzie działać teraz więcej przy drugim projekcie czyli SGM 3.0.

Przez najbliższy czas ma być cicho w temacie “Na przekór śmierci 3” za to mogą pojawić nowe informacje na temat SGM-a.

Twórcy „Na przekór śmierci 3” opublikowali wizerunek obiektu „Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ZSRR”(“МВД СССР”), który będzie zlokalizowany w jednej z miejskich lokacji. Kilka dni wcześniej przedstawiono również model 3D budynku Węzła Komunikacyjnego (“Узел связи”).

http://stalkeruz.com/raznoe-k-stalker/sgm-30-opublikovany-novye-modeli.html

Gameplay, lokacje:

Jeden z subskrybentów społeczności «Планета Выживших» porozmawiał z twórcą modyfikacji «Смерти Вопреки 3. Осколок Тьмы»

Według słów twórcy, cała baza lokacji została zmieniona i część lokacji usunięto. Wkrótce w formie builda zostaną przekazane innemu zainteresowanemu zespołowi lub będą w formie wolnego dostępu. Na pozostałych lokacjach zostanie wdrożona koncepcja NPŚ3 w skróconej formie i kolejnymi wydaniami mini-modów, jak było z NPŚ1.

Długie milczenie tłumaczy się tym, że przez ten czas, prace posuwały się bardzo wolno i z przerwami. Niewykorzystane lokacje będzie można otrzymać przed premierą, jeśli zespół tak zdecyduje. Kontynuacja fabuł «Droga we Mgle», «Doliny Szeptów» i pozostałych modów będzie realizowana w miarę możliwości, ale samym priorytetem jest fabuła NPŚ. Zakończono pomoc projektom «SGM 3.0» i Projektowi “Odstępca”, która nadal są tworzone.

Nad modem pracuje 5 osób. Wszystko, co zostało wymyślone przez 5 lat, już nie będzie zrealizowane, ponieważ zdecydowano się porzucić wiele rzeczy. Data premiery jest wciąż nieznana.

Znowu jeden z twórców napisał, że Na przekór śmierci 3, nie wyjdzie w takiej formie jak był zaplanowany. Teraz pozostali w ekipie twórcy kombinują co z nim zrobić.

To zła nowina bo miał to być jeden z ciekawszych i większych modów, razem z SGM 3.0, o którym też coraz mniej slychać w ostatnich czasach. Dodatkowo Projekt Odstępca, który też był wspomagany przez tych modderów wyszedł w takiej formie w jakiej wyszedł.

Mam nadzieję, że chociaż SGM 3.0 będzie doprowadzony do końca.

2 polubienia

Opublikowano tylko jeden screen wczoraj:

Czyli, że pacjent jednak jeszcze żyje

Na “Na przekór śmierci 3” wielu położyło już krzyżyk.

W najnowszym filmiku od Ap Apro mamy informacje czym miał być ten mod jak się zmieniał z biegiem czasu. Co się z nim aktualnie dzieje i czy jest szansa, że w ogóle wyjdzie.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=lsnOrkWVl5Y

#EDIT:

No i stało się, po projekcie. :disappointed_face:

Linki do tego co do tej pory zrobiono: konceptów, lokacji, buildów moda można pobrać z tego tematu.

Autorzy pozwalają wykorzystywać swoje prace w innych projektach więc nie wszystko pewnie przepadnie.

Na koniec jeszcze obrazki 

Ps. Nie chcę być złym prorokiem ale ta ekipa współpracowała też przy SGM 3.0, o którym też już jest od dawna cicho. Ale lepiej pfu pfu wypluję.

1 polubienie

Wielka szkoda, ale coś czuję, że prędzej czy później ktoś wykorzysta to, co udało się twórcom NPŚ3 stworzyć. 

No chociaż to, że jest do pobrania trochę map więc będzie po czym nowym albo przerobionym pobiegać.