Podczas zadania na szukanie Zoi (jest na Zatonie w pieczarze pod spaloną wioską) nie należy likwidować najemników w Zakładzie Utylizacji ponieważ następne dotyczyło będzie rozmowy z ich szefem. Ja niestety to zrobiłem i musiałem wczytywać wcześniejszy save.
Należy handlować z napotkanymi NPC-mi dlatego, że po sprzedaniu kilku rzeczy w ich plecaku pojawiają się ciekawe fanty. Kupiłem np. M249.
Pytanko do grających. Czy mod jest mocno podpicowany graficznie? Czy raczej to czysty stalker to bym sobie na starym kompie spróbował przejść jak będę się nudził na wsi
Wrzuciłem sobie kilka randomowych filmików na yt ale raczej tam żadnych bajerów nie zauważyłem jednak wolę się podpytać.
Co do biegania, to na szczęście na każdej lokacji jest jakiś darmowy środek lokomocji więc można powozić sobie cztery litery. Masz rację , fabuła daje w kość. Mod jednak jest wciągający i ciekawy.
Kogo razi nadmiar kwiatków na pierwszej lokacji, może ustawić gęstość trawy do zera na lewo i dostanie nierażący obraz ekranu, a jednocześnie ulży komputerowi. Spowoduje to również przerzedzenie roślinności na pozostałych lokacjach, dając większy komfort gry.
Po pliku wymiany widać, że mod pamięciożerny i nie mogący zapewnić sumarycznej ilości pamięci, mogą mieć problemy przy dłuższej grze, lub dynamicznych scenkach. LUA może się przytrafić każdemu.
Ale nie miałem problemy z uruchomieniem moda z poprzedniego zapisu. Należy pamiętać, aby w katalogu z zapisami nie było ich zbyt wiele. Stare zapisy przenosić do katalogu poza modem.
Pytanko do grających aktualnie, dotarliście do “drugiego miejsca wiedzy” na Jupiterze? Zgalopowałem się pod wszystkie niebieskie anomalie i nic. Nogi mnie już bolą, może mała podpowiedź?
Jestem w Zachodniej Prypeci i chcę wykonać zadanie na komplet dokumentów z x18. Rozmawiałem z Sokołem, który skierował mnie do “starszego” w kinie. Niestety, “starszy” nie ma ochoty ze mną gadać tylko strzela. Próbowałem różnych rozwiązań, ale dialogu nie ma.
- do zadania trzeba ‘podejść’ nieco inaczej - jeśli już zlokalizowałeś ‘starszego’ z Monolitu, wystarczy teraz podejść do niego po cichu od tyłu, po czym pokaże się automatycznie animacja cięcia nożem i Monolitowiec upadnie zwijając się z bólu. Naciskasz na nim klawisz ‘F’, pojawia się wiadomość i kontynuujesz zadanie.
Niestety nic z tego. Gdy podchodzę do niego cicho (kucając) za każdym razem odwraca się i zaczyna strzelać. Jestem na tyle blisko, że dialog musi zaskoczyć. Dwa razy raniłem go, ale nic nie chciał powiedzieć. Zrobiłem save’a gdy był ranny. Po wczytaniu - zniknął. Musi być jakiś błąd (u mnie) bo dialog z Sokołem odbył się bez problemu. Poza tym błąd dotyczy również sali kinowej, ponieważ podczas walki po zabiciu ostatniego monolitowca spawnuje się na moich oczach następny i tak w kółko. Nie mogę ich zlikwidować. Choć z drugiej strony wcale nie muszę, ale potwierdza to fakt błędu w tym miejscu. Jest jakieś hasło do sejfu w wieży czy tylko dialog ze “starszym” ? Może mógłbyś mi podesłać jakiś plik. Trzeba by to jakoś przeskoczyć. Reszta idzie płynnie.
Kolejny błąd. Wyskakuje gdy chcę pogadać w Nowikowem w bazie Czystego Nieba.
Expression : fatal error Function : CScriptEngine::lua\_error File : E:\stalker\patch\_1\_0004\xr\_3da\xrGame\script\_engine.cpp Line : 73 Description : \<no expression\>Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog\_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)