Anomaly 1.5.0 (Beta 3) - dyskusja ogólna

@Anton_Gorodecki Tak jak w pierwszym poście archiwum 1,2,3,4 potem hotfix i spolszczenie wszystko do jednego folderu na pulpit i uruchom jako administrator, próbowałem zresetować shadery opcją którą podałeś ,na dole tego ekranu napis czerwony

Installed Addon Can Cause Problems Or Crashes . Gdy nacisnę graj znowu napis your video card doesn’t meet game requirements try to lower game settings

@kanon1022 przed hotfixem jest jeszcze updated 4.

A weź wytnij sobie gdzieś user.ltx, uruchom grę niech zrobi sobie nowy i na początek zacznij od dx8 czy dx9 w opcjach grafiki i zobacz czy wystartuje. Jaką masz kartę graficzną?

I jeszcze zerknij na 11 stronę tematu bo tam @Anton_Gorodecki radził ci wyłączyć jakąś opcję żeby nie wybuchł ci laptop i grę odpaliłeś wtedy.

@tom3kb Wszystkie cztery wypakowałem przed hotfixem , user usuwałem , zaznaczyłem dx9 karta nvidia 860gtx. Teraz instaluję te biblioteki jak skończę to się odezwę czy ruszyło.

@tom3kb Ruszyło wgrałem biblioteki , dx8 ustawiłem i usunołem user.

1 polubienie

@kanon1022Jak to by powiedział jeden wielki Polak “no i gitara” :slightly_smiling_face:

1 polubienie

@tom3kb Dzięki.

@tom3kb Witam , ustawiłem dx8 gra się ok , na dx9 są za ostre ustawienia , na dx10 tylko czarny ekran i muzykę słychać. Masz jakieś porady co do ustawień grafiki. Jak uzyskać folder wepons z tego moda.

@kanon1022 no co nie poszalejesz. Dx8 i suwaczki od różnych opcji delikatnie góra/dół tak żebyś ustawił w miarę ładną grafikę i niezłą płynność.

To już metodą prób i błędów i twoje preferencje.

@tom3kb Dzięki , a folder wepons może masz.

Godzinę temu, tom3kb napisał:

i twoje preferencje

Z podzespołami takie jakie posiada @kanon1022 (głównie chodzi tutaj o GTX 860M) to raczej nie jest kwestia preferencji, tylko ustawień na których kolokwialnie mówiąc “pójdzie” płynnie mod.

11 minut temu, kanon1022 napisał:

Dzięki , a folder wepons może masz.

Jesteś już dużym chłopcem, więc nie dam ci rybki, tylko wędkę, dzięki której ją złowisz. Znajdź w necie unpacker do Anomaly i rozpakuj archiwa .db, dzięki czemu uzyskasz folder weapons.

@Anton_Gorodecki Dzięki wędkę mam ale wędka nie wypakowała mi tego folderu. Wędka była razem z modem .

1 polubienie

13 godzin temu, kanon1022 napisał:

@tom3kb Dzięki , a folder wepons może masz.

Wpisz w google “stalker anomaly for potato pc”, pobierz i wypakuj do folderu z grą

Nie jest wam czasem szkoda że w stalkerze nie da się robić własnych kryjówek? Chyba od grania w Fallouty dostałem takiego “zboczenia” że muszę mieć własny kąt do którego mogę wracać po każdej wyprawie. Cóż, staram się jakoś umilić życie tym co jest dostępne bez addonów :grin:

Wcisnąłem się na chama między łóżka i postawiłem na nim swój śpiwór a na łóżku gdzie budzi się Szrama w CN zrobiłem sobie schowek z plecaczka. Niby nic a jednak już mam z tyłu głowy miłe uczucie że to “moje”.

Spoiler

1 polubienie

Witam wszystkich mam trochę nietypowy problem kiedy uruchomię grę nie działa myszka i klawiatura.

Czy ktoś z was ma pomysł jak to rozwiązać ?

@Akopa

Zobacz czy w pliku user.ltx sensivity nie masz ustawione na 0. Jak tak to zmień na zero orzecinek ileś tam i spróbuj.

@@tom3kb

Niestety nadal brak efektu.

Na pewno prawidłowo zainstalowałeś Anomalię? Poniżej prawidłowa struktura plików:

Próbowałeś usunąć user.ltx i uruchomić grę?

@@Anton_Gorodecki

Tak zainstalowałem tak samo jak na obrazku Twoim. Tak próbowałem usunąć i nic to nie dało.

Orientuje się ktoś, czy posterunek powinności prowadzący do Rostoku, ma być pusty, czy to jest jakiś bug?
Nawet mój kompan mówi, że ten posterunek jest i nie każdego wpuszczają, ale tam nikogo nie ma.

Mój jest pusty, nikt go nie chroni. Co jakiś czas wałęsa się tam mutant albo pojedynczy najemnik z jakiegoś powodu. Mnie bardziej ciekawi to, czy jeśli na początku gierki wybrałem że nie znam ścieżek w Zonie a mogę wziąć podróż do Jupitera to jak się stamtąd wydostanę? Też szukać tam przewodnika czy przejścia się nagle odblokują.

EDIT : @Akopaw internecie w sumie poradzili sobie na dwa sposoby. Innym działało uruchomienie gry jako administrator a inni mieli problem z antywirusem który blokował im gierkę. Jeśli masz antywirusa to zobacz czy nie dodał tego moda gdzieś na listę zagrożeń czy cuś. No i oczywiście spróbuj najpierw uruchomić grę jako administrator