No tak, pisałem Ci że angielskie tłumaczenie jest dziurawe jak ser szwajcarski Jeżeli jego autor/autorzy w swoim tempie grzebią to nie ma się co dziwić, że brakuje tekstu - a jeśli dopiero się uczą jak tłumaczyć no to jeszcze gorzej. Tym bardziej, że przed chwilą rzuciłem okiem i jak rosyjska translacja składa się z 699 plików (nie licząc tych z gołego Anomaly bo z nimi to ponad 800) to angielska ma ledwo 374 łącznie także…
Więc niezależnie od tego czy odpalisz angielską czy rosyjską translację to jakieś braki na pewno gdzieś będą tym bardziej, że Anthology to beta i betą była w każdej wersji i każda poprzednia wersja miała niedoróbki, błędy i braki w tekście.
Dodatkowo ostatnio na Twitchu widziałem, że jeden z popularniejszych rosyjskich streamerów już testował Anthology 2.1 (ZBT), więc jak już zamknięte beta testy prowadzą to niedługo 2.1 pewnie wyjdzie… Ale na szczęście udało mi się dzisiaj wszystkie rzeczy, które podrzuciłeś na zrzutach znaleźć i naprawić - jedynie ten namiar na miejscówkę w Zonie mi został, ale jak na złość nie chce mi go polosować.
Także babol moda widocznie, albo autorzy stwierdzili, że zastąpią model kota, jeleniem - ciężko powiedzieć
Z tym smart_terrainem też nie wiem co za bardzo zrobić bo nigdzie stringa do tego nie ma, pies jeden wie nawet do jakiego pliku byłoby można to dopisać.
no dobra ja nie wiem gdzie się to powinno wrzucać na tym oficjalnym discordzie antology..ktoś coś podpowie? :ok.gra jest piękna i tak dalej…ale coś jest skopane z seave i ogólnie z wszystkimi przejściami fabularnymi! najpierw grałem w dolinę szeptów i po np śnie przychodziło mi powiadomienie że np. jakaś tam misja się nie udała..-więc cofnąłem najpierw jeden, potem nawet kilka save i o dziwo ta sama sytuacja! po wgraniu save przychodzi te samo powiadomienie że misja nie wykonana.. a przecież te kilka save temu wszystko było ok. teraz gram w drogę we mgle i np. przychodzi burza psioniczna..cofam się kilka save bo miałem problem fabularny i słyszę że nadal trwa burza psioniczna której przecież wtedy nie było te kilka save temu…Borland w podziemiach “zamarza” i nie chce iść dalej i tak w kółko.. ciągle się zacina fabuła… ..fix wgrany axr podmieniony.. wszystko idealnie zrobione według instrukcji Czeki-Breki…
tak pisałem.. wtedy nie miałem tego axr podmienionego chyba. .łudziłem się też że to tylko błąd w tej jednej “opowieści”, zmieniłem scenariusz grałem trochę i wszystko wydawało się ok.. aż przyszła burza psioniczna- która teraz trwa przynajmniej dżwiękowo…prawie wszystkie seyvy wstecz..na tym discordzie się raczej nie znam ale większość co znalazłem to raczej jakieś wyloty crashe itd..albo typu: latarka mi nie działa…
nie wiem co masz konkretnie na myśli…. oprócz tego że nie widać konkretnie dokładnego miejsca na mapie gdzie się znajduje protagonista wszystko działa ok..
Przejrzałem discorda. Jest kilka wątków w sprawie Doliny Szeptów w tym twój. Więc może tak. Jeśli wiesz dokładnie który zapis zepsuł grę (od którego zapisu) gra się spsuła usuń ten zapis fizycznie z dysku. A jeszcze lepiej jeden wcześniejszy.
Spróbuj czy pomogło. A co do PDA pytam, bo PDA ulega awarii do stopienia włącznie więc może… Jak wersja twojego PDA 0.1 …2.0 czy 3.1.
WSZYSTKIE urządzenia elektroniczne w Anthology psują się, ulegają awariom własnie dzięki burzom psionicznym etc. więc WSZYSTKIE należy wyłączać kiedy dostajemy komunikaty o zbliżającej się burzy, wyładowaniach.
Life is brutal and full of zasadzkas.
Hej, zauważyłem braki paru plików (brakujące tłumaczenia paru magazynków), wrzuciłem tłumaczenia do folderu Anthology brakujące pliki – Dysk Google
Jak coś jeszcze znajdę, to dorzucę
Sprawdziłem pliki z modami i tej nazwy “st_yan_smart_terrain_zombi_in_sci_base6_name” nie ma’ W ogóle jest tylko jedna pozycja dla “st_yan_smart_terrain_zombi_”
@skipi07 Możesz wstawić ten plik ? Szczepan też nie znalazł tego typu lokacji. Mnie się wydaje , że twórcy moda przedobrzyli. Nazwa wskazuje , że ma to być tzw. wash and go czyli wszystko w jednym. Mapa Anthology jest przeogromna, dodano mnóstwo terenów no bo skoro ma zawierać w sobie 10 innych pełnoprawnych modów to wymaga to ich sensownego p o ł ą c z e n i a . To tak jakby połączyć EFP, Gammę i Customa w jedno.
I stąd te niedoróbki. Poza tym pamiętajmy, że to wciąż wersja BETA.
Tak, przedobrzyli na maksa, bo takie kwiatki z nazwami, to ja spotkałem i na Kordonie. To ten plik, ale jakaś podstawa tylko. Aha porównałem też polską wersję z rosyjską i nic nie brakuje u nas.
usunąłem jeszcze raz wszystko!! znowu nawet plik axr i tak dalej…znowu ściągnąłem najnowszy anomaly antology…zacząłem tak na sztukę pierwszy lepszy ale inny scenariusz iiiiii kurła!!! zamiast ambientu w tle co słyszę??? tak! dźwięki burzy psionicznej!!! ktoś wie jak wyczyścić jakiś rejestr tej gry czy coś???
nie wiem co oni skopali w tym nowym antology ale jak pogracie dłużej się przekonacie. tam jest coś skopane.. u mnie teraz w scenariuszu droga we mgle było tak że ten przyjaciel protagonisty stał w wiosce i powinienem z nim pogadać według fabuły.. ale przyszła burza psioniczna więc się schowałem…jego nie zabiła ale coś się skopało że teraz ciągle słychać te dzwięki burzy psionicznej…w innych scenariuszach inne rzeczy się “przenoszą” na te wcześniejsze save!!! skopane to.. we wcześniejszych wersjach antology nie miałem takich problemów..ani w gammie ani w żadnym innym modzie nie miałem takiej kupy!!!
szczerze, to myślę że nie jedyny.. tylko minie trochę czasu zanim się ktoś zorientuje że jest problem z tym modem…ja na początku przez kilkanaście razy jak zaczynałem-kończyłem itd. to myślałem że np. nie wykonałem jakiejś misji z fabuły na czas albo po prostu jakieś psy rozszarpały bohatera danej misji itd… najpierw zorientowałem się iż o ile niekiedy rzeczywiście mogło się tak zdarzać- bo nie we wszystkich modach NPC-ety były nieśmiertelne, to już odnalezienie przedmiotu który leżał w jaskini raczej nie mogło zabić przedmiotu… więc zacząłem się “cofać w czasie” w save…i gdy automatycznie problem od razu wyskakiwał po w wgraniu save..zacząłem podejrzewać że coś jest nie tak.. ale jeszcze się łudziłem że to tylko dolina szeptów. .a potem kolejny i kolejny scenariusz ..różne błędy ale efekt końcowy podobny. .teraz myślę że są też tacy gracze którzy pojawiający się charakterystyczny (trochę cichszy niż podczas emisji) trzask psi-storm w oddali co jakiś czas pewnie też biorą jako celowy efekt ambientu ;)…ja to zauważyłem zaraz po burzy psionicznej przy problemie fabularnym, a nietypowy efekt “przechodzenia” błędów na wcześniejsze save jest dla wielu zapewne wręcz niemożliwy(też tak kiedyś myślałem) .po za tym samo zgłoszenie takich rzeczy jest nie lada wyzwaniem jak 90% przypadków to typowe crashe lub typu :”nie działa mi latarka” Więc na razie pozostaje mi czekać jak trochę ludzi pozawala misje fabularne w tym modzie i zaczną łączyć kropki…teraz ccleaner-totalne sprzątanie i nadzieja że ktoś to wreszcie naprawi.