No akurat z 3.0 to bym się nie zapędzał
Nawet w sumie z 2.1 choć trwają już zamknięte beta testy, ale jak autor ma taki problem to nie wiadomo czy 2.1 wyjdzie:
Gość by lepiej bugi usunął a nie grafę wykręcał ![]()
Zauważyłem że wyłącznie moda mags redux niweluje w znacznej mierze problemy z modem.
Natomiast mags redux to w moim przekonaniu Game changer całkowity. Granie bez tego zredukowało mi przyjemność z gry o 75 %.
@Marqz ??? … jakie miałeś problemy z Mags Redux, że wyłączenie go uzdrowiło grę. Powstawiałeś jakieś inne mody (nie z tego pakietu) i się dziwisz ?
A jednocześnie mówisz , że bez tego MR gra jest o 75% mniej immersyjna.
Wstawiłem tylko msbs-a. Jeżeli wyłączę mags redux wszystko jest ok.
A problem był taki że np. z czasem gry nie można było zmienić maga na kole wyboru, nie można było doładować magów w plecaku. Na końcu wciskając klawisz koła wyboru magów był CDT.
A ja w ogóle nie korzystam z koła wyboru i co pan na to ?
Ilość magazynków obsługiwanych w danym momencie jest ograniczona! tak na marginesie więc może z lekka przedobrzyłeś przypisując ich 30 do obsługi. Nie wiem coś nakombinował
tylko gdybam.
ps.
Co do msbs-a to oczywiście mógł namieszać w zależności od tego z jakim priorytetem go wstawiłeś. Wg. mnie powinien być w przedziale 25-30.
Gdybasz. Nie ma 30 miejsc na kamzie do przypisania magazynków.
Koło wyboru służy szybkiemu wyborowi właściwej amunicji. Czym innym walczy się z opancerzonym wrogiem a czym innym ze zwierzakami.
Instalując mags redux w miejsce amunicji wskakują magi.
Koło wyboru typu amunicji jest niezależne od MagsRedux . Nie ma nic wspólnego z magazynkami. Z niego oczywiście korzystam.
Jest kilka różnych kół a osobiście tylko to amunicyjne jest mi potrzebne. Ta 30 to był sarkazm a w kwestii powodu kłopotów z klawiszami to na
% keybinding się kłania.
ps.
specjalnie dla ciebie zrobię screenshota
z wyborem typu i magazynkami osobno .
Powtarzam jest kilka tak zwanych kół do obsługi. Pod różnymi klawiszami.
Otóż ma. Jak korzystasz z mags redux to w kole wyboru amunicji zamiast amunicji pojawiają się magazynki. Gramy chyba w różną grę.
Edit.
Owszem, są różne koła. Inne do środków leczniczych, inne do żarcia a inne do amunicji.
ALE. Po instalacji mags redux w kole wyboru amunicji ZAMIAST amunicji pojawiają się magazynki które przypisałeś do dostępnych miejsc na kamzie.
Wówczas za wybór tych magazynków odpowiada TEN SAM KLAWISZ którym wcześniej wybierałeś amunicję. A TO DLATEGO że konkretną amunicję masz teraz w magazynkach.
Po tym co piszesz mam daleko idące wątpliwości co do tego czy ty wiesz o czym piszesz.
Wygląda mi na to że prowadzisz spór dla sporu. Poważnie.
Bzdura kompletna. Już odpowiedziałem …na
% keybinding się kłania.
ps.
Miesiąc temu latarka ci nie działała a teraz magazynki.
Ogarnij przypisanie klawiszy.
ps2.
Każdy kto gra w kompilacje typu gamma, efp, custom, anthology ma ten sam zestaw modów. Tobie nie działa prawidłowo. Ile to procent użytkowników ???
Każdy kto gra w anthology wyłączy sobie mags redux wciśnie sobie klawisz wyboru amunicji. A potem właczy mags redux, załaduje amunicją magi, przypisze do kamzy i wciśnie klawisz wyboru amunicji.
I wtedy zobaczy kto brednie opowiada.
Sprawdzę jak to wygląda u siebie.
Ciekaw jestem jak wygląda zmiana amunicji bez załadowania jej do magazynka. Tak że ładuje karabinek szturmowy jak Mosina. Po 1 naboju do komory. Absurd. Będę miał chwilę to sprawdzę.
Edit.
W anthology za zmianę amunicji odpowiada konkretny klawisz (zmień typ amunicji). Drugi w MKM odpowiada za stan amunicji.
TEN SAM klawisz z modem mags redux odpowiada za wybór magazynka a bez mags redux za wybór amunicji.
Nie wiem co próbujesz udowodnić swoim zdjęciem. Że korzystając z modyfikacji mags redux możesz wybierać samą amunicję bez magazynka ? Po co ? Będziesz haczkę (HK-416) abo grota jak Mosina ładował ?
Przemyśl PO CO jest mod mags redux ?
Moje klawisze…
Podsumowanie
… nie musi być ‘NUMLOCK’ może być np. ‘Mause5’ ważne , żeby wszędzie tam gdzie ja mam ‘numlock’ było cokolwiek innego ale TO samo!
następne..
Przeprowadziłem ten proces krok po kroku ze zdjęć. Teraz z zainstalowanym modem mags redux w kole magazynków mam amunicję. No i dodatkowe koło pod innym klawiszem.
Tyle że to mi nic nie wnosi. Nadpisywanie widoku amunicji przez magazynki jest jak najbardziej ok.
Bo przecież konkretna amunicja jest w konkretnych magazynkach. Zasilasz broń amunicją z magazynków. Nie potrzebny mi widok amunicji.
W moim przekonaniu to że mod nadpisywał widok amunicji magazynkami pod klawiszem zmiany amunicji jest ok (bo amuna jest w konkretnych magazynkach). To jak w realu. Wyciągasz maga z kieszeni na kamzie a nie amunę luzem.
Problem polega na tym że ten mod mi się zawiesza (powoduje problemy) w trakcie grania aż do CDT.
Nie jest to kwestia ogarnięcia klawiszologii czy dodania kolejnego koła szybkiego wyboru.
Podsumowanie
To nie jest koło magazynków !!! to jest koło ‘SZYBKIEGO WYBORU’ a to oznacza, że może tam być dokładnie wszystko od apteczek, puszek z żarciem, fajek i piwa po …magazynki. Tych kół może być kilka w zależności od tego ile czego do nich dodasz.
Nie jest OK bo powoduje konflikty w skryptach !
TAAAK ale …nadal masz 2 rodzaje broni. Te zasilane magazynkami i te zasilane nadal tradycyjnie ręcznie nabój po naboju. Zwłaszcza na początku gry.
Np. AKM + TOZ 194. Dlatego nadal potrzebujesz 2 różnych kół !!
No nie jest!! ŻADNEGO nadpisywania.
To są dwa różne mody dwóch różnych autorów, oskryptowane i dlatego masz konflikty. Jest tak jak jest a nie tak jakbyś chciał. Napisz do nich że ci się to nie podoba i niech to zmienią. Poczytamy wspólnie odpowiedź.
Ok. Czyli to nadpisywanie koła amunicji przez magazynki powoduje konflikt.
Teraz już sprawa jasna.
Edit.
Co do tego że nie jest to koło magazynków tylko szybkiego wyboru.
Tu się nie zgodzę. Dlatego to koło wyboru jest w ustawieniach oznaczone jako zmiana amunicji. A nie fajek czy czegokolwiek. Poza tym wyraźnie w środku tego koła jest logo magazynka.
Tak samo w ustawieniach MKM jest checkbox który wskazuje czy nadpisać amunicję magazynkami.
Czym innym jest to dodatkowe koło włączane w ustawieniach. Tam można sobie wrzucać wszystko.
A że nadpisywanie magazynkami powoduje konflikt to już inna rzecz.
Natomiast koło zmiany amunicji służy zmianie amunicji lub magazynków. A nie żarcia. Taki jest jego cel.
Podsumowanie
I właśnie dlatego z tego powodu miałeś/masz problem z latarką np. o którym pisałeś miesiąc temu.
Wyłącz w ustawieniach MCM TEN checkbox, który pyta/wskazuje czy nadpisać amunicję magazynkami.
Koło, które BYŁO do zmiany amunicji …już go nie ma bo je nadpisałeś
Zrozumiesz to w końcu ![]()
Stąd problemy. Także te z latarką i nie wiem z czym jeszcze. Na moim ustawieniu/fotce widzisz zaznaczony ten box ?
Problem z latarka spowodowany był tym że przez przypadek wyłączyłem animacje przedmiotów. Jeżeli animacje będą wyłączone latarka nie zadziała. Muszą być włączone.
ŻADNEGO koła nie nadpisałem. Zobacz zdjęcie. Są magazynki i KOŁO amunicji. Taki jest cel tego checkboxa.
Gdybym nadpisał to koło to mógłbym w nim zamieszczać co chcę i ile chcę. No 30 magazynków o których mówiłeś. A w kole amunicji z kiedy zaznaczasz checkbox możesz dać tylko tyle magazynków ile jest miejsc w ładownicach na danej kamzie.
Zastępujesz amunicję w kole szybkiego wyboru amunicji magazynkami. A nie całe koło na to które zaznaczasz w MKM. To są różne koła szybkiego wyboru.
No comment.
Witam wszystkich strasznie długo wczytuje mi się ten mod , zainstalowałem wszystkie pliki z pierwszego postu i zgodnie z instrukcją . Mam tak zaznaczone , nie mogę też zmienić rozdźelczości muszę grać na najwyższej to wtedy mam pełen ekran , a jak tylko zmienię na mniejszą rozdźelczość to uruchamia się na wycinku ekranu . Mam zaznaczone w opcjach pełen ekran coś można z tym zrobić , ponieważ mam strasznie małe literki w opcjach i ustawieniach ciężko przeczytać .