Another Zone Mod

Platforma:  Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 09.11.2016 r.
Autor:  CreZy_exe
Autor spolszczenia: , , , ,
Śr. długość rozgrywki:  (ok. 10 godzin) 

OPIS:

Spoiler

Another Zone Mod przedstawia historię Artioma, który dowiaduje się o chorobie swojej siostry. Winowajcą okazuje się rzadki wirus, jednak lekarze tylko wzruszają ramionami i przypisują kolejne leki, po czym odsyłają dziewczynę do domu. 

W poszukiwaniu informacji Artion natrafia na pewien trop - rzekomo w podobnym przypadku do leczenia użyto rzadkiego artefaktu, który został znaleziony w Strefie Wykluczenia. Bez chwili namysłu chłopak postanawia działać i wraz ze swoim najlepszym przyjacielem wkrótce przekracza granice Zony. 

• Nowa fabuła z nieoczekiwanymi zwrotami akcji, 
  • 6 nowych lokacji - Kordon, Agroprom, Podziemia Agropromu, Dolina Mroku, Laboratorium X-18, Magazyny Wojskowe, 
  • Spora ilość zadań pobocznych, 
  • Ulepszona grafika, 
  • Pakiet broni z STCoP Weapon Pack 2.5,
  • Około 100 nowych schowków, 
  • Poprawiony balans rozgrywki, 
  • Nowe artefakty i kombinezony, 

Wstęp do produkcji stanowi .

SCREENY:

Spoiler

VIDEO:

Spoiler

Recenzja od AP-PRO

https://www.youtube.com/watch?v=Z22ylc1nNzQ

INSTALACJA: 

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji: 

• Zew Prypeci 1.6.02.
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem należy umieścić w głównym katalogu gry.
  • By grafika moda odpowiadała screenshotom należy rozpakować zawartość archiwum Users_CREZYEXE.rar do folderu users ze zgodą na zamianę plików (archiwum znajduje się w pliku users )
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z patchem, fixami oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

• Playground - [KLIK]

Patch 01:

• Mediafire - [KLIK]

Fix nr 1:

• Mediafire - [KLIK]
    (skopiować do folderu scripts ze zgodą na zamianę plików)

Fix nr 2:

• Yandex - [KLIK]
  • Mediafire - [KLIK]
    (skopiować do folderu scripts ze zgodą na zamianę plików. Należy stosować tylko w przypadku wylotów po zabiciu NPC)

Fix nr 3:

• Mediafire - [KLIK]

Fix związany z nieznikającymi ciałami mutantów autorstwa :

Wszystko razem z naszego serwera

Spolszczenie: 

• Nasz serwer - [KLIK]

Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

• Testerzy spolszczenia : , , , ,

Dodatek autorstwa MayLay:

• Mediafire - [KLIK]
    Możliwość zmiany kąta widzenia. W konsoli należy wpisać: 
    cam_fov (wartość) - zmienia kąt widzenia (oddala\przybliża kamerę w stosunku do HUD-a).
    hud_fov (wartość) - zmienia kąt HUD-a (oddala\przybliża HUD).
    Dla monitorów panoramicznych proponowane wartości to: cam_fov 70, hud_fov 0.5.
    Instalacja: Kopia xrGame.dll ze zgodą na zamianę plików do głównego katalogu gry. 

Źródła:    

12 polubień

Czekam i czekam i doczekać się nie mogę, prolog jak na takie wprowadzenie niczym nie zaskakiwał ale jak na historię o zwykłych stalkerach był ok.

+/-65% To pewnie przed przyszłymi wakacjami jest szansa, że wyjdzie

Jak autor wskazał to jego pierwszy poważny projekt, ważne że coś robi, bo samymi tylko dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. 

Ostatnio wstawił nowe screeny w temacie projektu więc działa, a to ważne. 

Klimatyczne cudeńko się szykuje.

Myślałem, że już po projekcie, autor nie dawał znaku życia od grudnia ubiegłego roku. Miła niespodzianka.

Nowy screen:

1 polubienie

Na stronie z modem pojawiła się zmiana terminu wydania moda która jest bardziej optymistyczna, październik - listopad br. 

Informacja od autora moda z dzisiaj:

Pozostały ostatnie poprawki i będę zaczynał testowanie. Jeśli zdążę dzisiaj to wszystko zrobić, to wieczorem poinformuję o tym kiedy warto czekać na premierę.

I screen:

Autor:

[   Crezy_exe](javascript://)

1 polubienie

_ Sorrki za post pod postem i postem pogania ale na bieżąco wrzucam info o pracach nad modem.  _

Kolejne świeże info o modzie.

Autor moda:

Wracam z dobrymi wieściami. Mod w pełni przetestowany. Żadnych poważnych problemów nie napotkałem. Ogólnie mod jest gotowy. Teraz będę uploadować na Yandex. Jeśli internet nie nawali, to premiera odbędzie się jutro wieczorem. Nie mogę dać gwarancji, że mod będzie na 100% stabilny i jest idealny, ale jeśli coś się znajdzie, będziemy poprawiać. Więc do jutra !!! 

[   Crezy_exe](javascript://)

5 polubień

Fenomenalna wiadomość dla mnie - rozpoczynam urlop . Mod bardzo obiecujący, można dojść do wniosku czytając opinie na Rus stronach, że będzie to hit. 

Mod gotowy do pobrania, temat zaktualizowany o link do pobrania, instalację oraz uwagi od autora moda. Temat przeniesiony do ~Nowych modów~.

Edit:

Mod uruchomiony na polskiej podstawce, bez podmiany localization.ltx wszystko działa jak należy, skorzystałem z opcji poprawy grafiki, ale to tylko  wtedy gdy sprzęt na to pozwala (od autora). Jak widać na moich screenach sam ekran menu to 4GB, w grze to już ponad 6GB RAM-u. 

U Sidora zamknięte

5 polubień

Już “walczę”… Faktycznie z tymi dodatkowymi ustawieniami  Users_CREZYEXE   wygląda ślicznie. Mam stary, ponad sześcioletni komputer a walę na FULL…

Link do czystego moda na MEGA: https://mega.nz/#!I4ZkhITJ!wVuyiIWFnHYBWHAAP-APzNAwoeonXmpLjTyfhBiGVws

Dodany do #1 postu tematu. 

Prolog mi się podobał, chociaż nie było rewelacji, taki solidny średniak ale to może być coś fajnego naprawdę.

Z pierwszego postu

Przybliżona liczba zadań pobocznych (w okolicach 50~100)

No niezłą ma rozbieżność autor

Dnia 19.09.2016 o 16:58, pacjent1972 napisał:

Główny bohater Artiom ze swoim najlepszym przyjacielem Saszką 

Metro 2033 jak nic.

mógłbyś całkiem śmiało te screeny wrzucić do klimatycznych, wygląda to bardzo ładnie. W miarę postępów w rozgrywce napisz coś więcej na ten temat.

Nowy link do strony moda: http://ap-pro.ru/forum/36-89080-1

Tam też mod otrzymał ocenę 5/5. Dawno takiej oceny nie widziałem! Pobieram

2 polubienia

A ja w takim razie czekam na spolszczenie (jeżeli takie wyjdzie).

Modzik wciąga i jest bardzo stabilny. Jak dotąd grając kilka godzin nie miałem ani jednego wylot - dodam, że gram na najwyższych ustawieniach, a mój komp ma już swoje lata. 

Sidora nie ma, ale drzwi otworzyłem. Trudność moda nie jest wygórowana, nawet w porównaniu z “Call Of Chernobyl”. Dotarłem po kilku zadaniach do handlarza - ma niezły inwentarz… . Zadania są sensowne i tak skonstruowane by “gołodupiec” jakim jerst GG na początku podołał im nie demolując peryferii komputera  ( jak przy OP-2 momentami… ).

Przeszedłeś już całego moda?