Biały oddział

Tytuł oryginalny: Белый отряд
**Platforma:**Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 12.03.2015 r.
Autorzy: V.I.V.I.E.N.T. Team
Autorzy spolszczenia:@yellow, @kondotier, @smox, @metek58
Śr. długość rozgrywki: (ok. 6 godzin)

OPIS:

Spoiler

Biały oddziałto niewielki projekt, za który odpowiada ekipa V.I.V.I.E.N.T. Team.

Akcja gry rozpoczyna się w momencie, gdy stalker o ksywce Garik dociera do bazy stalkerów mieszczącej się w starej pralni na terenie Prypeci. Niestety z bliżej nieokreślonych powodów stracił pamięć, a jego jedynym punktem zaczepienia jest pewna grupa śmiałków, których niedawno przeprowadził do wcześniej wspomnianego miasta.

Cechy moda:

• Historia przeplata się z fabułą ostatniej części trylogii i oferuje około 35 zadań głównych oraz kilka pobocznych;
  • Niewielkie zmiany w gameplayu;
  • Akcja ma miejsce na trzech znanych lokacjach z Zewu Prypeci.

Pozostałe projekty V.I.V.I.E.N.T. Team:

GALERIA:

Spoiler

Początek rozgrywki:

https://www.youtube.com/watch?v=gt2vybQKWds

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Zew Prypeci 1.6.02

1. Pobrane i wypakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem (gamedata) umieszczamy w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod oraz spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Źródło:

7 polubień

Przed chwilą ukończyłem grę w tego moda. Mam pozytywne odczucia i jestem mile zaskoczony.

Polecam każdemu, kto jest aktualnie w stanie rozprawić się z grażdanką.

Także gram i niedługo skonczę, ok 5% wylotów ale nie u każdego - mam cos z systemem ale napraie później czyli defragmentacjia itd/otp - mod niebanalny i mały.

przelazlem, 4 lokacje, i zaczynamy od Peypeci a kończymy… pograjcie to sie dowiecie. :smiley: :smiley: :smiley:

Z inicjatywy @kondotiera, który sam rozpoczął tłumaczenie, rozpoczynamy spolszczenie tego moda.

4 polubienia

Screeny z moda:

oraz trailer moda:

https://youtu.be/mlIr4Ss6Tns

2 polubienia

Smox!!! będziecie mieli masę roboty bo jest tam czasem po 100 lub więcej linijek dialogu dotyczącego różnej opcji wybory, dochodzą też komunikaty z pda.

Co to za mod??? Zarejstrować na stronie można sie przez konto Google, tak zrobiłem. Cała modyfikacja to gamedata o rozmiarze 57,3 MB !!! WoW! To jakiś żart?!

https://mega.co.nz/#!FwlBQQzC!tqA1AD5Ynvu2P-HKTOuRSzVOQgUZMuJapC2EHy9mDbE

Mały w sensie niedużo waży-ale fajny do grania.Nie typowy,bezwylotowy.Skończyłem pozytywne wrażenia

Jest mały ale diametralnie zmienia rozgrywkę, nie bazuje na fabule z podstawki, i gra sie bardzo długo wbrew pozorom, pograj i zobacz czy znajdziesz biały oddział, czy dowiesz się kim jesteś ty i twoi kumple, czy… . :smiley:

p.s. sztajmes kardan znajduje się w innym miejscu, tak samo sowa itd/itp.

Poczekam na PL, zobaczę czy aż taki szał jak prawicie.

Szałem to on nie jest, ale z modów na ZP, to dobra średnia. Kilkanascie godzin ciekawej, nie konwencjonalnej gry. Na tyle dobry, że jest wart przetłumaczenia.

I aby ***Holligans*** nie narzekał, że mody do ZP nie są tłumaczone :D.

3 polubienia

Szałem to on nie jest, ale z modów na ZP, to dobra średnia. Kilkanascie godzin ciekawej, nie konwencjonalnej gry. Na tyle dobry, że jest wart przetłumaczenia.

I aby ***Holligans*** nie narzekał, że mody do ZP nie są tłumaczone :D.

Dzięki za pamięć kondotier! :smiley:

Nom, po szarpaninach z różnymi wersjami Sigeriousa i bezbłędnym niemal i prostym użytkowaniem Drogi we Mgle, będzie jeszcze jeden fajny mod do ZP.

Cała modyfikacja to gamedata o rozmiarze 57,3 MB !!! WoW! To jakiś żart?!

Jak do moda nie dowalą tony nowych broni, map, tekstur itp to same skrypty zadań tak dużo nie ważą. :wink:

1 polubienie

Nie to nie żart, a tyle waży. Resztę dźwiga podstawka.

W przypadku tego moda nie liczy się rozmiar/waga ale to co nam daje czyli coś z innej beczki.

Przy takich mało ważących modach, trudność z zasady jest tylko dla lubiących robić za wielbłądy i targają ze sobą sporą ilość różnorakiego sprzętu. A dlatego, że brak jest odpowiednich plików, aby w nich gmerać. :confused:

Jedynym minusem wg. mnie jest brak przejśc na inne lokacje i dlatego trzeba zawsze i wszędzie na każdej lokacji wszystko wykonać bo na fajrant dostajesz - jeśli chcesz to bierzesz - kwesta żebyś się znalazł koło drwalni-liesopiłki na zatonie a tu nie ma jak bo brak przejśc!

Zadanie na narzędzia dla Kardana, jest tylko do zaliczenia. Robi wszystko już po narzędziach z Prypeci. A te z Tartaku na Zatonie i z pociągu na Janowie, możesz mu donieść jak wrócisz do Prypeci. Nie idziesz od razu do Portu, a wracasz do Pralni i po sprawie.

Tak zrobiłem ale mam też narzędzia których nikt ode mnie nie chce?