Tytuł oryginalny: Белый отряд
**Platforma:**Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 12.03.2015 r. Autorzy: V.I.V.I.E.N.T. Team Autorzy spolszczenia:@yellow, @kondotier, @smox, @metek58 Śr. długość rozgrywki: (ok. 6 godzin)
OPIS:
Spoiler
Biały oddziałto niewielki projekt, za który odpowiada ekipa V.I.V.I.E.N.T. Team.
Akcja gry rozpoczyna się w momencie, gdy stalker o ksywce Garik dociera do bazy stalkerów mieszczącej się w starej pralni na terenie Prypeci. Niestety z bliżej nieokreślonych powodów stracił pamięć, a jego jedynym punktem zaczepienia jest pewna grupa śmiałków, których niedawno przeprowadził do wcześniej wspomnianego miasta.
Cechy moda:
Historia przeplata się z fabułą ostatniej części trylogii i oferuje około 35 zadań głównych oraz kilka pobocznych;
Niewielkie zmiany w gameplayu;
Akcja ma miejsce na trzech znanych lokacjach z Zewu Prypeci.
Także gram i niedługo skonczę, ok 5% wylotów ale nie u każdego - mam cos z systemem ale napraie później czyli defragmentacjia itd/otp - mod niebanalny i mały.
przelazlem, 4 lokacje, i zaczynamy od Peypeci a kończymy… pograjcie to sie dowiecie.
Smox!!! będziecie mieli masę roboty bo jest tam czasem po 100 lub więcej linijek dialogu dotyczącego różnej opcji wybory, dochodzą też komunikaty z pda.
Co to za mod??? Zarejstrować na stronie można sie przez konto Google, tak zrobiłem. Cała modyfikacja to gamedata o rozmiarze 57,3 MB !!! WoW! To jakiś żart?!
Jest mały ale diametralnie zmienia rozgrywkę, nie bazuje na fabule z podstawki, i gra sie bardzo długo wbrew pozorom, pograj i zobacz czy znajdziesz biały oddział, czy dowiesz się kim jesteś ty i twoi kumple, czy… .
p.s. sztajmes kardan znajduje się w innym miejscu, tak samo sowa itd/itp.
Szałem to on nie jest, ale z modów na ZP, to dobra średnia. Kilkanascie godzin ciekawej, nie konwencjonalnej gry. Na tyle dobry, że jest wart przetłumaczenia.
I aby ***Holligans*** nie narzekał, że mody do ZP nie są tłumaczone :D.
Szałem to on nie jest, ale z modów na ZP, to dobra średnia. Kilkanascie godzin ciekawej, nie konwencjonalnej gry. Na tyle dobry, że jest wart przetłumaczenia.
I aby ***Holligans*** nie narzekał, że mody do ZP nie są tłumaczone :D.
Przy takich mało ważących modach, trudność z zasady jest tylko dla lubiących robić za wielbłądy i targają ze sobą sporą ilość różnorakiego sprzętu. A dlatego, że brak jest odpowiednich plików, aby w nich gmerać.
Jedynym minusem wg. mnie jest brak przejśc na inne lokacje i dlatego trzeba zawsze i wszędzie na każdej lokacji wszystko wykonać bo na fajrant dostajesz - jeśli chcesz to bierzesz - kwesta żebyś się znalazł koło drwalni-liesopiłki na zatonie a tu nie ma jak bo brak przejśc!
Zadanie na narzędzia dla Kardana, jest tylko do zaliczenia. Robi wszystko już po narzędziach z Prypeci. A te z Tartaku na Zatonie i z pociągu na Janowie, możesz mu donieść jak wrócisz do Prypeci. Nie idziesz od razu do Portu, a wracasz do Pralni i po sprawie.