Jeżeli u Ciebie działa. Może być.
Niestety u mnie nie działa. Dzięki @mkk7 !
Jeżeli u Ciebie działa. Może być.
Niestety u mnie nie działa. Dzięki @mkk7 !
U mnie działa, właśnie mam odpalonego moda. Szkoda że nie pomogło. Pozdrawiam
@Anton_Gorodecki, @kondotier uzupełniłem biblioteki o których pisaliście. Trzech nie miałem, ale też nie pomogły. Ciągle ta sama informacja :
Po dwóch dniach, czas chyba się poddać.
Czyli nie masz nic do stracenia. Jeśli jeszcze zechcesz - zrób katalog np. taki jak u mnie i w nim zainstaluj moda, bez żadnych “Files”.
Coś jest nie tak, u mnie to siedzi w C:Pliki programów (86), Windows 7 64 i mod się odpala bez żadnych problemów.
Gdy miałem moda w “Files”, nie pamiętam czy mod nie chciał mi odpalić, czy patch zainstalować, jeden z tych problemów miałem na pewno.
Wiem że mody lubią być kapryśne, ale ścieżka instalacji raczej nie powinna tutaj być problemem (także niekiedy instaluje na …\Program Files…).
Nie zaszkodzi jednak spróbować, prawda? a nóź-widelec odpali?![]()
![]()
Trzeba próbować na wszystkie możliwe sposoby bo mod naprawdę jest wart tego wysiłku.
Prawda…Gdybym był pod ścianą, na pewno bym spróbował.
Ok. Zrobiłem folder w C:\Pliki programów (86) i tam go zainstaluję.
To trzymamy kciuki. Spróbuj na początek odpalać z konfiguratora jeżeli nawet nie będziesz tam robił żadnych zmian @DaarMoo. Chociaż gra teraz się uruchamia u mnie i z pliku konfigurator i z pliku XR_3DA, to pierwszy raz odpalałem ją konfiguratorem.
Nic z tego. Przy pierwszym (teraz) podejściu pozwoliłem zainstalować się modowi gdzie chce, czyli w C:\Pliki programów(86). Rozrzucił się po całym folderze i nic. Przy drugim wrzuciłem go do konkretnego folderu żeby mieć wszystko w kupie i też nic. A, pojawił się nowy komunikat przy instalowaniu :
plus stary też przy instalacji
i ten przy odpalaniu
Takie jaja mam pierwszy raz.
Plik instalatora (.exe) powinieneś “Uruchomić jako administrator”.
Jeśli to nie pomoże:
Nareperowałem rejestr, uruchomiłem jako administrator i czekam.
Nic z tego. Ten sam, co poprzednio, komunikat.
To trochę drastyczne, by odinstalowywać antywirusa dla moda, co podobno taki łatwy i prosty w instalacji…
Nie odinstalowywałem antywirusa bo uważam, że to nic nie zmieni.
Problemem tutaj nie jest sama gra co wyraźnie wskazuje
...Failed - incompatible hardware.
, lecz oprogramowanie lub sprzęt, jako że ogse.dll to jakieś biblioteki graficzne obstawiam że to może być karta graficzna, błąd w XR_3DA to następstwo tego
Failed to load library 'extensions\ogse.dll'
Czy masz najnowsze sterowniki NVIDI ? Wyczytałem u kogoś na niemieckim forum taki sam problem i rozwiązał go instalacją starszych sterowników.
Ja mam sytuację odwrotną. Miałem stare sterowniki, które teraz zaktualizuję i zobaczymy.
Dzięki @Allen za sugestie ! Ale jaja - ruszył ! Z tego wniosek, że miałem stare sterowniki w karcie.
Świetnie @Allen że to wyłapałeś👍. Powód jak widać był dość prozaiczny…
@Hrothgar nie musisz być cyniczny. Łatwo zauważyć że problemy techniczne stwarza nie sam mod a raczej jego użytkownicy, nieprawdaż?
Raczej duże różnice w sprzęcie. Dopóki nie wymieniłem na przykład ramu , miałem bardzo częste BSOD-y. I nie, nie były spalone, sprzedałem je i działają do dziś u kumpla.