Dead City Breakthrough v3.01

Cześć wszystkim. Strasznie mnie denerwuje i psuje imersję fakt, że broń zadaje śmieszne wręcz obrażenia. Próbowałem przerobić ekstraktor plików .db0 z anomaly żeby rozpakować bibliotekę tego moda. Jednak mi nie wychodzi. Dodając do configów pliki broni napotykam wylot spowodowany “brakiem plików dźwiękowych”. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Gotowe. u mnie działa. Trzymać chłopaki. Wsadzacie do resources i klikacie unpackera. Chyba tylko unpacker jest potrzebny ale w razie co wsadźcie też ten drugi plik.

db_unpacker.bat (456 Bytes) converter.exe (956 KB)

Dziwne u mnie wylot nie występuje. Byłem na Agropromie wróciłem na Wysypisko i wszystko działa bez problemu.

Więc nie mam jak sprawdzić co jest nie tak.
Na wszelki wypadek wrzuciłem do pobrania moja instalkę.
Może pograj trochę na mojej wersji. 

https://drive.google.com/file/d/1t_QT-7QIe_oe1KLaYo99QTN-yaNnyoZY/view?usp=sharing

1 polubienie

Przewalił ktoś db. z resources na gamedatę ?

Z ciekawości pytam.

Dobra.

Biere się. 

No może za dużo powiedziane.

Muzyka głośno gra.

Uuuu… sam ją tak nastawiłem, Wet Cactus Yeee ! 

2 polubienia

Witam , w konsoli są komendy g_spawns_inventory , czy coś takiego co ona włącza i jak korzystać .

Dzięki, w filmie znalazłem odpowiedź.

Jeśli ktoś też przeoczył to info w spojlerze:

Spoiler

Karta znajduje się w posiadaniu martwego naukowca pod mostem

Co do zapisów to jedyny wcześniejszy mam po znalezieniu 4 fragmentu: awar.scop (1.39 MB)

A jakby ktoś jeszcze potrzebował, tutaj jest mój na tę chwilę aktualny zapis przed wejściem do labu: piotr.scop (1.42 MB)

2 polubienia

17 godzin temu, OldMan napisał:

Dziwne u mnie wylot nie występuje. Byłem na Agropromie wróciłem na Wysypisko i wszystko działa bez problemu.

, wychodzi na to, że to ja sam zawaliłem sprawę. Grałem w v.2.3 a potem w v.3.0. Instalując v.3.0 nie zainstalowałem tych programów z folderu libraries, bo sądziłem, że jak instalowałem to wcześniej, to wystarczy. Okazuje się, że nie.

Zainstalowałem v.3.0 od nowa + te dodatkowe programy i wszystko gra, buczy i huczy Przepraszam za zawracanie głowy.

, dzięki za zapisy, ale jak widzisz moje znowu działają

1 polubienie

Tak z ciekawości, mozna w jakiś sposób być niesmiertelnym w tym modzie?

W dniu 22.06.2020 o 15:37, kamil napisał:

Tak z ciekawości, mozna w jakiś sposób być niesmiertelnym w tym modzie?

Raczej nie. Mod ma wbudowanego antyczita i po zmianach w plikach postaci następuje wylot. Można jednak znacznie zwiększyć “żywotność” naszej postaci za pomocą artefaktów i odpowiedniego pancerza. Już na Agropromie w tunelu kolejowym jest Kombinezon opancerzony CzN-3a, który jest lepszy od Kombinezonu stalkera. Nie zapominajcie też o modyfikowaniu pancerzy i broni i ich naprawianiu.

No i artefakty. Po zdobyciu Welesa warto pochodzić po lokacjach i poszukać lepszych artów. Te z lepszymi właściwościami wstawimy do slotów, a gorsze sprzedajemy.

1 polubienie

Znalazł ktoś wszystkie narzędzia dla technika na Bagnach? Zebrałem 2 z 3, brakuje mi tych najlepszych. Sprawdzałem poradnik video wcześniej ale nie widziałem, by ten gracz zbierał te narzędzia.

Podpowiedź jak najbardziej wystarczy.

Ziemianka pod mostem, osada rybacka ,zachodnia wieża obserwacyjna.

4 polubienia

Dziękuję, z jednej strony cieszyłem się że nie musiałem załatwiać chmary bandziorów. Z drugiej strony walka z parą burerów z tunelu nie była przyjemna.

Były narzekania na arsenał, część pukawek owszem była słaba (wszystkie pistolety, także M1911 i Beretta z trybem serii) ale reszta już była niezła. SPAS z podbitą szybkostrzelnością robił swoje.

Wracając do tamtych burerów - niestety granaty nie działały. To był mod gdzie granaty zachowują się dziwnie. Czasem rzucisz takim pod sklepieniem i poleci przez tunel, najczęściej jednak nie. Po rzucie znikają a potem następuje eksplozja w której giniemy. Jak była walka z ludźmi to ani moje ani ich granaty nie robiły większej krzywdy (poza rozmazaniem obrazu). Te zwykłe były bezużyteczne, musiałem rzucać nimi jak kamieniami - prosto w przeciwnika by działały. Cytrynki (F1) nie dolatywały nawet do celu, nieważne czy rzucałem czy przytrzymywałem przycisk rzutu.

Mam już 2 kawałki, czas na kolejne laboratoria, ehhhh…

1 polubienie

też zauważyłem, że jest jakiś problem z granatami, już na Kordonie jak miałem rozwalić bandziorów przy tunelu, jak się je chce rzucać z dużego dystansu to gdzieś w powietrzu wybuchały jakby na jakiejś niewidzialnej ścianie

Znalazł ktoś śpiwór?

Mod przyjemny…w końcu można na luzie pograć

A takie coś znalazłem na początu gry w kordonie. Mamy pukawkę w drugi slot do końca gry już zapewnioną :stuck_out_tongue:

Spoiler

4 polubienia

Wiecie może jaki jest kod do drzwi w mrocznym parowie w tunelach? W tym  co wejscie jest naprzeciwko strąconego helikoptera.

Nie pomogę , bo nie wiem. Moje zapisy uległy zniszczeniu i gram na zapisie od . Nie grałem w ten fragment gry.

, takie tam małe duperelki.

Spoiler

Tu znalazłem śpiwór.

Spoiler

2 polubienia

Mam pytanie do tych, co już mają to za sobą.

W v.2.3 nie było problemu z kupnem Welesa. Grając w 3.0 postanowiłem zaopatrzyć się w niego jak najwcześniej. Ale z 5. handlarzy jakich odwiedziłem, żaden nie ma go w ofercie. Pamięta ktoś, jak się go dorobił? Który handlarz lub schowek go zaoferuje.

, moje zapisy uległy zniszczeniu i gram na zapisie od . Detektor Weles już był, więc nie wiem jak go zdobył. 

Na ap-pro. znalazłem takie coś - “Торговля привязана к прохождению сюжета, чем больше найдено тем выше ассортимент, режимы 4, 6, 8, 10
(Детекторы появятся в продаже после 6 доков) НО!!! Возможно найти в тайниках.”

Handel jest związany z przechodzeniem fabuły, im więcej znajdziesz, tym bogatszy jest asortyment, tryby 4, 6, 8, 10
(Detektory będą dostępne po znalezieniu 6 dokumentów) ALE !!! Można znaleźć je w schowkach.

Zauważyłem też, że najlepsze artefakty znajduję tym elitarnym z Limańska.

1 polubienie

detektor Weles zdobyłem w labie pod mrocznym parowem, dzięki niemu zebrałem tam dwa arty dla Bagiennego Doktora. Był w sejfie widocznym w głębi.

2 polubienia

Bloodrise - dodałem do Wieprza 12 (unikalnego), bo coś mnie tknęło,  tłumik i jest zajefajnie, suchy trzask     i jednego tuszkana mniej a reszta nie kuma co się stało.

Burery mnie w nerwy wlazły w tzw. łoszynie, pepesze mi w tekstury podkopsały, mnichy zapyziałe.

p.s. a szturmowik sie nadaje do pielenia buraków, tylko rozgonił pijawki i zaś robota na przodku - nożem.

p.s. 2 Welesa i inne takie tam bambetle znalazłem na najniższym poziomie w laboratorium w Łoszynie: