Cześć wszystkim. Strasznie mnie denerwuje i psuje imersję fakt, że broń zadaje śmieszne wręcz obrażenia. Próbowałem przerobić ekstraktor plików .db0 z anomaly żeby rozpakować bibliotekę tego moda. Jednak mi nie wychodzi. Dodając do configów pliki broni napotykam wylot spowodowany “brakiem plików dźwiękowych”. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Gotowe. u mnie działa. Trzymać chłopaki. Wsadzacie do resources i klikacie unpackera. Chyba tylko unpacker jest potrzebny ale w razie co wsadźcie też ten drugi plik.
Dziwne u mnie wylot nie występuje. Byłem na Agropromie wróciłem na Wysypisko i wszystko działa bez problemu.
, wychodzi na to, że to ja sam zawaliłem sprawę. Grałem w v.2.3 a potem w v.3.0. Instalując v.3.0 nie zainstalowałem tych programów z folderu libraries, bo sądziłem, że jak instalowałem to wcześniej, to wystarczy. Okazuje się, że nie.
Zainstalowałem v.3.0 od nowa + te dodatkowe programy i wszystko gra, buczy i huczy Przepraszam za zawracanie głowy.
, dzięki za zapisy, ale jak widzisz moje znowu działają
Tak z ciekawości, mozna w jakiś sposób być niesmiertelnym w tym modzie?
Raczej nie. Mod ma wbudowanego antyczita i po zmianach w plikach postaci następuje wylot. Można jednak znacznie zwiększyć “żywotność” naszej postaci za pomocą artefaktów i odpowiedniego pancerza. Już na Agropromie w tunelu kolejowym jest Kombinezon opancerzony CzN-3a, który jest lepszy od Kombinezonu stalkera. Nie zapominajcie też o modyfikowaniu pancerzy i broni i ich naprawianiu.
No i artefakty. Po zdobyciu Welesa warto pochodzić po lokacjach i poszukać lepszych artów. Te z lepszymi właściwościami wstawimy do slotów, a gorsze sprzedajemy.
Znalazł ktoś wszystkie narzędzia dla technika na Bagnach? Zebrałem 2 z 3, brakuje mi tych najlepszych. Sprawdzałem poradnik video wcześniej ale nie widziałem, by ten gracz zbierał te narzędzia.
Dziękuję, z jednej strony cieszyłem się że nie musiałem załatwiać chmary bandziorów. Z drugiej strony walka z parą burerów z tunelu nie była przyjemna.
Były narzekania na arsenał, część pukawek owszem była słaba (wszystkie pistolety, także M1911 i Beretta z trybem serii) ale reszta już była niezła. SPAS z podbitą szybkostrzelnością robił swoje.
Wracając do tamtych burerów - niestety granaty nie działały. To był mod gdzie granaty zachowują się dziwnie. Czasem rzucisz takim pod sklepieniem i poleci przez tunel, najczęściej jednak nie. Po rzucie znikają a potem następuje eksplozja w której giniemy. Jak była walka z ludźmi to ani moje ani ich granaty nie robiły większej krzywdy (poza rozmazaniem obrazu). Te zwykłe były bezużyteczne, musiałem rzucać nimi jak kamieniami - prosto w przeciwnika by działały. Cytrynki (F1) nie dolatywały nawet do celu, nieważne czy rzucałem czy przytrzymywałem przycisk rzutu.
Mam już 2 kawałki, czas na kolejne laboratoria, ehhhh…
też zauważyłem, że jest jakiś problem z granatami, już na Kordonie jak miałem rozwalić bandziorów przy tunelu, jak się je chce rzucać z dużego dystansu to gdzieś w powietrzu wybuchały jakby na jakiejś niewidzialnej ścianie
W v.2.3 nie było problemu z kupnem Welesa. Grając w 3.0 postanowiłem zaopatrzyć się w niego jak najwcześniej. Ale z 5. handlarzy jakich odwiedziłem, żaden nie ma go w ofercie. Pamięta ktoś, jak się go dorobił? Który handlarz lub schowek go zaoferuje.
, moje zapisy uległy zniszczeniu i gram na zapisie od . Detektor Weles już był, więc nie wiem jak go zdobył.
Na ap-pro. znalazłem takie coś - “Торговля привязана к прохождению сюжета, чем больше найдено тем выше ассортимент, режимы 4, 6, 8, 10
(Детекторы появятся в продаже после 6 доков) НО!!! Возможно найти в тайниках.”
Handel jest związany z przechodzeniem fabuły, im więcej znajdziesz, tym bogatszy jest asortyment, tryby 4, 6, 8, 10
(Detektory będą dostępne po znalezieniu 6 dokumentów) ALE !!! Można znaleźć je w schowkach.
Zauważyłem też, że najlepsze artefakty znajduję tym elitarnym z Limańska.
Bloodrise - dodałem do Wieprza 12 (unikalnego), bo coś mnie tknęło, tłumik i jest zajefajnie, suchy trzask i jednego tuszkana mniej a reszta nie kuma co się stało.
Burery mnie w nerwy wlazły w tzw. łoszynie, pepesze mi w tekstury podkopsały, mnichy zapyziałe.
p.s. a szturmowik sie nadaje do pielenia buraków, tylko rozgonił pijawki i zaś robota na przodku - nożem.
p.s. 2 Welesa i inne takie tam bambetle znalazłem na najniższym poziomie w laboratorium w Łoszynie: