Skoro zestaw samo naprawczy działał, to widocznie miałem to co potrzeba.
Aby zmniejszyć ilość zajmowanych slotów w plecaku i uzyskać wyższą cenę za złom, naprawiałem go. No i tym sposobem walizka zniknęła z plecaka. Nie pojawiła się, gdy przeszedłem na inną lokację. Proste na przyszłość. Naprawiać tylko niezbędną broń i pancerze.
A dla zaczynających grę.
Aby nie biegać niepotrzebnie, mimo że, mod luzacki, trzeba trzymać się pewnej jego logiki. Zaliczamy Cz4, koniecznie ze śpiworem i zestawem samo naprawczym, niekoniecznie z fabryką. Idziemy na Perymetr. Z Perymetru, po przeszukaniu wszystkiego przed torami, idźcie bez niszczenia ochrony mostu, szkoda amunicji, ( ale fajterzy mogą sobie postrzelać i zdobyć km ), na Bagna. Tam jest druga część informacji do wskazówek z tego mniejszego ( srebrnego PDA ). Mamy tu wskazówkę kierująca nas do fabryki ( oczyszczalni ) na Cz4. Wracamy na Perymetr, z północno wschodniej wioski. Możemy wytłuc bandytów. Z Perymetru, jeśli nie zabraliśmy wcześniej znajdującego się w Cz4 PDA, idziemy i przynosimy. Na posterunku respawnowuje się wojsko, możemy powalczyć, albo obejść po drzewie przy płocie. Korzystamy z rusznikarza w Bazie Śmigłowców. Wracamy i znów może być wojsko.
Jeśli PDA już mamy, idziemy na Wysypisko. Na dwa sposoby. Piechotą, przez przejście i Stare Wysypisko, albo z przewodnikiem. Tu mamy splecione dwa wątki. Najlepiej po walce na składowisku samochodów, odszukać stodołę z zadania o broni Cowboja. Dostaniemy kolejna wskazówkę, gdzie jej szukać. Na razie dajemy spokój. Idziemy do hangaru i pomagamy odeprzeć ataki. Tu kwestowym jest Termit ( wiemy o nim z notesu z bagien ). Najlepiej żywy, ale i martwy skieruję nas na Agroprom. To zadanie wyświetla się w naszym PDA.
Przebijamy się do przejścia na Agroprom. Na Agropromie wykonujemy zadanie w bazie stalkerów. Walczymy z wojskiem, trzeba się śpieszyć. Szukamy żywego ( chyba będzie trudno, zbyt szybko ginie ) lub martwego przywódcy stalkerów. Mamy informację o skrytce grupy. Wejście za bazą do kanału. Walczymy z pijawką, wojskiem, kontrolerem, zabieramy zawartość skrytki, wychodzimy. Zadanie nam się zalicza w PDA. Możemy powalczyć, albo uciec.
Mamy teraz wybór. Na Wysypisko, na Stare Wysypisko lub na Bagna. Sugeruję to trzecie. Z bagien do Perymetru. Najeść się wyspać, naprawić, sprzedać łupy.
Nie byłem jeszcze w Koszarowce, więc nic nie sugeruję. Ale teraz należy wrócić na Wysypisko. Ciekawa droga to, przejście za most, oczywiście po zwalczeniu wojska ( tu się respawnuje ) i obok budynku gdzie stał Przewodnik, mamy zaznaczone przejście. Wchodzimy do podziemi tylko, gdy mamy ciężką broń ( np, km ) i sporo granatów. Pokonujemy mutanty i burery i wychodzimy na Agropromie ( szyb na górce ). Możemy teraz rozprawić się z wojskiem ( jeśli wcześniej uciekliśmy ) i idziemy na Wysypisko, a z niego wg posiadanej wskazówki, musimy dostać się do Czerwonego Lasu. Czyli pierwszy etap to bar. Na razie tu dotarłem, a do Czerwonego Lasu daleko i kilka lokacji.
Na przebytym etapie, kupiłem tylko u handlarza na Perymetrze szybkostrzelny AK i rkm-D. Broni i pancerzy można nazbierać i to sporo. Gorzej z amunicją. Ale od lokacji do lokacji wystarcza. Trochę dokupywałem. Jest też sporo artefaktów, jedne do szybkiego spieniężeni ( ale tanie ), inne do wykorzystania. Przydałby się inny HUD dla inwentarza, bo artefakty ograniczają miejsce dla amunicji.
Jeśli w wiosce kotów, układamy się do spania w ziemiankach, należy to zrobić w pierwszym pomieszczeniu, tym bliższym wyjścia. Drugie, to głębsze, wbrew logice, nie chroni przed emisją. A koty szybko zajmują miejsce w pierwszym pomieszczeniu i trudno tam wejść. A na dodatek, po emisji zawsze jakiś staje w drzwiach z ochotą na rozmowę i nie wyjdziemy. W takiej sytuacji tylko poprzedni zapis ratuje.
A co do granatów. Owszem, schować-wyjąć, wyrzucić-podnieść, skutkuje, ale przynajmniej mnie, zacinały się właśnie w newralgicznych momentach, co przy kontrolerach i burerach, wiadomo czym się kończy.
Nie mam na razie innego moda na tapecie, więc z nudów pociągnę i uwagami się podzielę. Jak na razie mało nas się chyba w niego bawi.
Pytania:
Gdzie się spotykamy z Jurkiem Polakiem?
Czy jest t w barze jakaś misja do Doliny mroku. Jak na razie najemnicy mnie nie chcą wpuścić.
Musíš načíst save ještě než Ti walizka z narzędziami zmizela,a s ní přejít do druhé lokace.Tam už zase můžeš opravovat dále.Je stanovený asi určitý počet oprav v lokaci a potom walizka z narzędziami zmizí a je už nadobro pryč :ermm: .
S Jurkiem Polakiem se setkáš až když promluvíš se Sacharovem v Jantaru.Musíš vlézt do okénka v bunkru (nízký dřep a výskok),protože on k okénku nepřijde.On Ti dá úkol na Jurka Polaka,který je v podzemí Agropormu ve skrýši Streloka.Je to napsané v postu č.1.Jurek Ti dá skvělou ultimátní zbraň Scar s kterou si poradíš se vším.
Warunkiem pojawienia się Jurka Poliaka w modzie jest ROZMOWA GG Z SACHAROWEM. Jak dojdziecie do bunkra naukowców na Jantarze będziecie musieli wykombinować jakiś sposób, by z nim pogadać, bo NA PEWNO nie podejdzie do okienka.