@Anton_Gorodecki gdzie tam, nie mam żadnych zażaleń, mówiłem że mod mi się podoba, zdziwiło mnie po prostu że Szczepanowi znikło a nam nie, pomyślałem że coś może źle robimy
Nadal stoję z fabułą bo nie wiem co mam robić, HugTv nic nie wnosi bo pociął film i nie widać jak dalej poprowadził fabułę u siebie
5 minut temu, cez137 napisał:
Nadal stoję z fabułą bo nie wiem co mam robić, HugTv nic nie wnosi bo pociął film i nie widać jak dalej poprowadził fabułę u siebie
Wytłumacz łopatologicznie, ale konkretnie dlaczego stoisz z fabułą. Stoisz z główną nitką fabularną?
@Anton_Gorodecki
37 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Wytłumacz łopatologicznie, ale konkretnie dlaczego stoisz z fabułą.
W dniu 6.07.2020 o 14:10, cez137 napisał:
zostało mi jedno zadanie, właśnie to z tym Jurikiem czy jak mu tam, z Wodorostem gadałem, akcja z Mongołem i Jogą też zrobiona (a nie spodziewałem się tego że na tym etapie gry jeszcze będzie jakieś zadanie do zrobienia na tej lokacji) i nie wiem co mam robić,
38 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Stoisz z główną nitką fabularną?
dokładnie, nie wiem co dalej, gdzie mam iść i co robić
@cez137 Czekaj czekaj czekaj…Wisi ci zadanie z Jurikiem i nie masz nic więcej…jedyny moment w tym modzie gdzie przez chwilę nie ma zadań jest po zabiciu Markusa. Przeczytaj spoiler bo nie chcę, żeby ktoś jeszcze zepsuł sobie rozgrywkę.
Spoiler
Założyłeś już własną frakcję i gadałeś z Diegtiarowem i Zulusem na temat śmigłowca? Jeśli tak to musiałeś też zabić Markusa, jedynie w tym momencie jak go zabijesz i przejdziesz po ścieżce z trupów to gra automatycznie teleportuje GG do obozu Wilka i w PDA nie wiszą żadne zadania, ale wtedy trzeba iść pogadać z Wilkiem.
Przeszedłeś to co opisałem w spoilerze?
@Szczepan9205 nie założyłem frakcji, nie gadałem z Diagtiarowem, w ogóle nie doszedłem do żadnej konfrontacji z najmusami, nawet jeszcze nie wszedłem na magazyn konternerów, a z Zulusem to gadałem tylko o żarciu dla naukowca i dałem mu to zaświadczenie od naukowca (nie pamiętam jak on się tam nazywał)
@cez137 czy znalazłeś wszystkie helikoptery? Jeśli tak, to następnym krokiem jest rozmowa z Pietruchą.
1 polubienie
@cez137 A po znalezieniu wszystkich śmigłowców pogadałeś z Pietruchą? To zadanie też jest dziurawe, bo w pierwszej z nim rozmowie, on nam mówi, że jak znajdziemy wszystkie śmigłowce, mamy wrócić do niego. Ale nie ma odnotowania w PDA. Trzeba pamiętać. Wracasz, gadasz i jest ciąg dalszy, rozmowa z Mikłuchą. Akurat jestem przed nią więc nie powiem co dalej.
1 polubienie
@Anton_Gorodecki tak, znalazłem wszystkie 3 helikoptery, mam 2 pda i jakieś dokumenty z nich
@kondotier gdzie jest ten pietrucha bo zapomniałem?
@Anton_Gorodecki No właśnie to samo miałem napisać bo skoro jeszcze @cez137 nie strzelał się w ogóle z Najemnikami to jest gdzieś na początku moda jeszcze, helikoptery bodajże są 3.
No to wróć do Pietruchy i zobacz czy masz u niego jakiś dialog, możliwe właśnie że jest tak jak pisze @kondotier, że nie ma zadania na powrót do Pietruchy, ale trzeba do niego na pewno wrócić, żeby popchnąć fabułę dalej.
1 polubienie
@cez137 No to ruchy, ruchy do Pietruchy. Chyba pamiętasz gdzie on jest?
DODANO: Na lokacji potoki, koło rusznikarza.
@kondotier no właśnie nie pamiętam 
@Szczepan9205
20 minut temu, Szczepan9205 napisał:
gadałeś z Diegtiarowem
to teraz Ty czekaj, bo nie o tym Diegtiarowie myslałem
, bo tu Diegtiarow jest bandytą i z nim gadałem

@cez137 Pietrucha jest na tej drugiej lokacji z obozem stalkerów zlokalizowanym w takim głębokim dołku
No tak ale to gadałeś z nim na temat problemu barmana właśnie z tej lokacji w której jest Pietrucha. Później jeszcze będziesz miał okazję pogadać z tym jegomościem.
@Szczepan9205 Jak już, to trzecia lokacja i w budynku zabranym z bagien CzN.
@cez137 Patrz dodano trochę wyżej.
@kondotier No tak, ogólnie to jest trzecia lokacja tylko napisałem, że druga no bo z lokacji startowej jak wyjdziemy to już nie da się na nią wrócić więc nie liczyłem jej 
@kondotier dobra, wreszcie ruszyłem, idę do mikluchy, ostatnio kończenie modów nie jest moją mocną stroną, może ten mi się uda
Cez137 - uważaj na wioskę z wieżą, wskakuj na murki rozwalonych chat, im wyżej tym lepsze pole ostrzału pijawek. 
Popchnąłem spory kawałek gry. Już mam własne ugrupowanie. I znowu mod zostawił mnie w czarnej dziurze, wysyłając na bazę najemników, bez ( przynajmniej ja nie załapałem ) napomknienia gdzie jej szukać. Da ktoś wsparcie, czy korzystać z tego przypadkowo znalezionego teleportu w Czarcim Siedlisku?
No i to własne siedlisko, do którego samemu ani wejść, ani z niego wyjść nie można. Siedlisko, w którym medyk naprawia broń, choć na lekarza wyłożył GB sporo kasy. Robiąc nowe zadania pobiegałem trochę, ciesząc oko nowymi widokami.

Spoiler

A przy okazji coś osiągnąłem.

A artów w anomaliach jak nie było tak i nie ma. Na razie przezornie nie wziąłem zadań na ich znalezienie, to nie będą w PDA wisiały.
12 minut temu, kondotier napisał:
I znowu mod zostawił mnie w czarnej dziurze, wysyłając na bazę najemników, bez ( przynajmniej ja nie załapałem ) napomknienia gdzie jej szukać. Da ktoś wsparcie, czy korzystać z tego przypadkowo znalezionego teleportu w Czarcim Siedlisku?
Jeśli chodzi o atak na bazę Markusa (magazyn kontenerów) to:

@kondotier a nie lepiej było pobrać te questy na arty to chociaż ci piknie info, jak jakiegoś znajdziesz, i że ktoś go potrzebował 
Ale fakt arty rzadko się rodzą.
@Anton_Gorodecki Nie pamiętam, abym miał takie zadanie i nie mam nic, co by mnie do tej rozmowy prowadziło. Miałem jakieś zadanie w wyniku którego wylądowałem gdzieś, ale najm nazywał się chyba Biecz.
No cóż, pobiegam jeszcze trochę, może dojdę i do tego dialogu. Ale już widać, że mod wymaga dopracowania. Pozostawia zbyt wiele do działania " na czuja".
@tom3kb Na wzięcie jest zawsze czas. Przewidziałem problemy i po zapoznaniu się jakie arty trzeba zdobyć, cofnąłem się w zapisach i zadania nie wziąłem. Są to arty, z którymi już poprzednio był problem. Przy innych zadaniach zbiegałem te lokacje gdzie się pojawiały i nawet po emisjach z Welesem w ręce się nie pojawiły. Jestem Naznaczonym Zoną, więc mogłem czekać przy anomalii.
No i bierz zadania od innych członków swojego ugrupowania, ale na wykonanie musisz znów mieć sporo kasy.