F.o.t.o.g.r.a.f

Potrzebuję kasy na psa przewodnika w Lesie. Oczywiście, wcześniej, “przezornie” sprzedałem euro i dolce. Wpisałem w character_desc_general odpowiednią komendę ale nie działa. A może u kogoś kupić ?

Nigdy nie widziałem tego w asortymencie u handlarza, ale możesz dopisać:

1. Wchodzisz do gamedata\config\misc\shop_sidr i otwierasz sidr_supl.ltx edytorem tekstu

2. Zupełnie na dole dopisujesz coś takiego:

euro = 1, 1
  1. Idziesz do Sidora i kupujesz.

Użyłem spawn-ra znalezionego przez @skhi i zadziałał, ale Twój sposób przyda się na pewno w innych sytuacjach. Dzięki !

Mam problem , kiedy kończę rozmowę z Łukaszem po wykonaniu zadania dostarczenia PDA Szarańczy ponieważ wylatuję z takim oto logiem:

FATAL ERROR

[error]Expression : !lst.empty()
[error]Function : CHudItem::animGet
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\HudItem.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : idle_g

Co jest tu grane…

To problem z animacją, tylko cholera wie z którą. Skoro nikt się na to specjalnie nie skarżył to raczej problem występuje tylko u ciebie. Może jakiś uszkodzony plik przy ściąganiu albo rozpakowywaniu. Gdyby się to powtarzało to radziłbym jeszcze raz ściągnąć moda i przeinstalować wszystko. Cień Czarnobyla też. Może to animacja z podstawki. Może zainstaluj wszystko jeszcze raz na innym dysku.

Dnia 8.05.2016 o 20:01, DaarMoo napisał:

Instalowałem go na początku 6 razy. Za każdym miałem ten sam error. Dopiero, jak pisałem, fix Rangera801 rozwiązał problem. Dlatego szukałem innego wyjścia niż reinstalka. Dzięki !

Mam ten sam problem, czyli wylot po rozmowie z generałem i podejściu do schodów. Jaką mam zastosować kolejność instalacji moda plus tego fixa od Rangera801? Na sam koniec już po spolszczeniu?

Tak. Po spolszczeniu, na samym końcu.

Poprawka na samym końcu, tyle że usuń tą którą masz i pobierz tą:

https://yadi.sk/d/CGBK0iGDsR2qm

Jest to nowa, kumulatywna wersja poprawki. Już zaktualizowałem link do yandexa w poście z opisem i linkami, link do pobieralni jest do starej wersji, prosiłbym o zaktualizowanie także niego.

Co się dzieje z Yandexem ? Naciskam - download - i nic. A u was jak ?

Sprawdziłem link od Rangera801 i działa, bez potrzeby logowania się do niego.

To dlaczego u mnie nie działa ? Z resztą od pewnego czasu mogę ściągać tylko po zalogowaniu. Co za czary ?

Potwierdzam, link działa i da się pobierać, może chwilę musisz odczekać, albo spróbuj z innej przeglądarki.

To cieszę się, że u was ok. Ja będę pobierał logując się na Yandexie bo normalnie nic z tego.

@DaarMoo

Nie musisz pobierać tego pliku, to jest poprawka + fix którego już masz bodajże zainstalowane. Zrobiłem wersję kumulatywną żeby można było pobrać jeden plik, zamiast bawić się w instalowanie fix-ów.

Dzięki za info @Ranger801.

A ja trochę pomęczę Weteranów :), mam zadanie od Sidora na likwidację nowicjusza, niestety wszyscy wydają mi się podejrzani :(, chyba w wiosce odstrzeliłem wszystkich a zadanie nie zalicza się (chciałem sprawdzić który to cel). Stąd moje pytanie, czy ten “fałszywy” nowicjusz jest w wiosce czy może na innej lokacji i jak się nazywa, albo co charakterystycznego powie.

Jest pewnie zaznaczony znacznikiem na mapie.

Dzięki - przejrzałem inne lokacje i jest w Czerwonym Kołchozie, jeszcze tam nie dotarłem, jestem przed Barem (nie wiem czy zdążę w 7 dni wykonać zadanie :frowning: ), był kiedyś jakiś fix na zniesienie czasu zadań, ciekawe czy tu jakoś można też obejść “zegar”.

@najdrok- wielu grało i zdążyło. Zdążysz i ty. Poszukaj drogi na tę lokację i naprzód. A jest na niej co robić.

Witam. Mam problem ze schowkiem z kodami w Prypeci. Przeszukałem wszytko, nie tylko te miejsca z poradnika, i nic. Była tam mowa o płocie tylko nie wiem czy chodzi o ten murek wokoło stadionu czy o jakiś płot na mieście. No i dziadek Zapadło coś nie chce mi żadnego zadania dać.