Gott mit uns - Bóg z nami

Mam problem. Wydałem Cichego, który został rozstrzelany. Zabrałem z trupa materiał wybuchowy i jak podłożę go we wskazanym miejscu następuje wylot - 

FATAL ERROR   [error]Expression    : !m\_error\_code [error]Function      : raii\_guard::~raii\_guard [error]File          : D:\prog\_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script\_storage.cpp [error]Line          : 748 [error]Description   : ....r. - zew prypeci\gamedata\scripts\xr\_effects.script:3667: attempt to call global 'play\_particle\_in\_vertex' (a nil value)

Strzelam, że słaby komp albo za niskie ustawienia grafiki, u mnie na wysokich poszło bez problemu.

Gram na wysokich ustawieniach, bez żadnych przycinek. Czy wydałeś Cichego?

mam identyczny error przy próbie wysadzenia wejścia do podziemi Agro.

Tak, wydałem Cichego, podłożyłem bombę, po wybuchu zniknął blok betonu zasłaniający wejście, zobaczę czy mam sejwa po zejściu do kanału albo przed, bo robię sobie zawsze twardy zapis przed schodzeniem do podziemi, jak bedę miał to wrzucę.

@edit 

Niestety już wywaliłem.

Wczytywanie autosave’a przed rozwałką wojskowych też nic nie daje.

, , wywalcie wszystko z gamedaty i zainstalujcie tylko spolszczenie. Do v 1,5 fixy są niepotrzebne.

2 polubienia

Czyli proponujesz zainstalować moda jeszcze raz, ale bez fiksów. 

43 minuty temu, smox napisał:

Mam problem. Wydałem Cichego, który został rozstrzelany. Zabrałem z trupa materiał wybuchowy i jak podłożę go we wskazanym miejscu następuje wylot - 

FATAL ERROR   [error]Expression    : !m_error_code [error]Function      : raii_guard::~raii_guard [error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line          : 748 [error]Description   : …r. - zew prypeci\gamedata\scripts\xr_effects.script:3667: attempt to call global ‘play_particle_in_vertex’ (a nil value)

Najprawdopodobniej brak funkcji w pewnym skrypcie której potrzebuje xr_effects.script

7 minut temu, DaarMoo napisał:

Czyli proponujesz zainstalować moda jeszcze raz, ale bez fiksów. 

Ja grałem bez fiksów.

Dokładnie tak jak napisał , między innymi, to co jest w “meshes” powoduje wylot.

, nie napisałem, żeby wywalać moda, który jest w .dbx tylko foldery - configs, scripts, textures i w twoim przypadku meshes.

2 polubienia

Dobra. Dzięki. Zrobię tak jak piszecie.

Jeszcze raz dziękuję. Udało się. Płyta wysadzona

Poszło  . Płyta zniszczona.

Trochę się pośpieszyłem i postawiłem moda jeszcze raz. Nic nie szkodzi. Mały jest. Dodałem tylko polonizację. Folder “meshes” wywaliłem, ale musiałem wrzucić z powrotem bo miałem errora w związku z jego plikami. A dbx-y mam rozpakowane.

Następny problem.

W podziemiach, brak teleportu w ścianie z tunelem ściekowym. 

Dnia 3.11.2016 o 13:55, tom3kb napisał:

Technicznie nie ma wad, może mógłby być ciut dłuższy (Czas gry to jakieś 4 godzinki) ale to w końcu to mini mod więc nie ma co narzekać.

Twórcy moda - zespół VIVIENT TEAM - rozkręcają się z moda na mod, więc proponuje dać im kredyt zaufania

Czuję w kościach że ‘Sektor 11’ będzie przedni 

Witam, mam taki problem i proszę o podpowiedz, nie mogę wyjść z budynku na samym początku gry, rozwala mnie śmigłowiec, w poradniku nic takiego nie ma miejsca. Czy tak ma być czy nie, proszę o sugestie. Kombinowałem z tym wyjściem i wstyd się przyznać nie daję rady.

Spoiler

A rpg7 z 2 rakietami to nie łaska użyć, jest w budynku Ja przebiegłem z tego wyjścia z budynku do tego “hangaru” naprzeciwko co możemy w nim spać i spokojnie wpakowałem mu z jego drugiego końca dwie rakietki w tyłek, no i po Mi 24.

2 polubienia

Bardzo dziękuję, tak chcę zrobić, ale nie mogę dobiec, będę działał.

Śmigłowiec lata dookoła budynku, wyczaj moment jak będzie najdalej i biegnij, to i na pewno nie bądź przeciążony bo ci braknie siły na przebiegniecie

1 polubienie

Śmigło ogonowe, to najczulsze miejsce śmigłowca. W każdym modzie w jaki grałem, łatwiej go strącić strzelając nawet AK w śmigiełko, niż z rpg7. Zestrzeliłem go nie wychodząc z budynku, biegając tylko do okien po obu jego stronach.

2 polubienia

Też znam tą metodę ze śmigiełkiem, ale nie chciało mi się go ganiać w kółko od okna do okna, a jak byliśmy przy wyjściu z budynku to on tak masakrycznie szybko strzela, że nawet przycelować nie mogłem

A z Rpg, pykłem sobie go bezpiecznie z dystansu w plecy. I aż się zdziwiłem, że za pierwszym razem trafiłem bo przeważnie jak strzelam z granatnika w modach to oglądam pięknie powoli przesuwającą się helkę i moje rakiety mijające ją o włos