Gott mit uns - Bóg z nami

Udało mi się skończyć moda, choć miałem problem z “przejściem” przez ścianę.

Tak jak wielu, jestem pod wrażeniem jakości graficznej. Zgadzam się całkowicie z  . Jeżeli ekipa zrobi coś większego (a robi), będzie to na pewno duże wydarzenie. Wprowadzają po prostu nową jakość.  

3 polubienia

Wszystkim bardzo dziękuję, rozwaliłem drania, gram dalej.

Tak to czasami bywa, człowiek się zapędzi i w końcu nie wie gdzie jest.

Modzik ukończony, podziękowania za PL i pomoc w pewnej kwestii dla -na. 

3 polubienia

Właśnie ukończyłem " modzik "

Krótko i na temat.

Instalacja prosta i bezproblemowa, mod stabilny jak to tylko możliwe ( bez żadnego wylotu ). Grafika przyzwoita, jest Ok. Gamedata w formie .db bardzo przyspiesza ładowanie i wczytywanie seav’ów gry. Fabuła jak na tak krótki mod ( dwie fajne lokacje ) bardzo przyjemna. Szybko zdobywamy całkiem przyzwoite wyposażenie, które po znalezieniu kompletu narzędzi modernizujemy. Jest dwóch mechaników, jeden naprawia sprzęt za darmo po wykonaniu jego zadania. Kasę możemy uzbierać szybko ze sprzedaży naprawionego sprzętu po zabitych i znajdowanych artów. Zakończenia zawsze są dwa takie same z wcześniejszą opcją wyboru miedzy najemnikiem a stalkerami ( zrobione wszystkie ).

Przyjemna odskocznia po Alternatywie 1.3, miła i przyjemna rozgrywka ( prawie jak spacerek po zonie ) . Polecam każdemu, poradnik nie potrzebny.

Jeżeli dobrze zrozumiałem, autorem spolszczenia jest , podziękowania.

Po odnalezieniu zwłok przewodnika i rozmowie z najemnikiem Cichy, podejmujemy decyzję po której stronie staniemy.

To troszkę dłuższe zakończenie.

3 polubienia

Witam jak dokładnie wyjść z tego tunelu 

Pewnie chodzi o tunel w końcówce moda. Tu masz poradnik.

Wybaczcie odkop, ale mam problem praktycznie już na samym początku gry - wczytanie zapisu w bazie Powinności (nawet autozapisu) powoduje taki wylot:

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CEnvironment::SetWeatherFX
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp
[error]Line          : 357
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : ! Empty weather effect name

stack trace:

Słowem, jeżeli mnie zabiją, muszę zaczynać grę od nowa. Spotkał się ktoś z czymś takim? W razie czego, gram na oświetleniu statycznym.

Błąd, który cię nęka (a także dwa inne)

Spoiler

ZA AP-PRO.RU:

Naprawiono w poprawce:

1. Рандомный вылет , но у людей таки прям зарандомил, вроде пофиксили, но это ж рандом :slightly_smiling_face:

Expression : !m_error_code

Function : raii_guard::~raii_guard

File : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp

Line : 748

Description : …call of pripyat\gamedata\scripts\bind_stalker.script:454: attempt to concatenate field ‘?’ (a nil value)

1. Исправлено. Спасибо товарищу lafugix’у.

Expression : pm->m_animations.size()

Function : player_hud_motion_container::load

File : .\player_hud.cpp

Line : 92

Description : motion not found [protecta_reload]

1. Данного вылета быть не должно больше.

Expression : fatal error

Function : CEnvironment::SetWeatherFX

File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp

Line : 357

Description :

Arguments : ! Empty weather effect name

naprawia rzekomo pierwsza poprawka do tego moda. Czy zainstalowałeś WSZYSTKIE fixy?

Pobrałem wersję z mega, gdzie (chyba) znajduje się wszystko. Z tego co tam było też zainstalowałem wszystko - moda, update, fixy i spolszczenie, a błąd występował. Później znalazłem posta Gawrona, który pisał, że do 1.5 potrzebne jest tylko spolszczenie - uznałem, że spróbować warto, więc wyrzuciłem z gamedaty wszystko poza db-kami i zainstalowałem na to samo spolszczenie, ale niestety - na pustyni bez zmian.

Nie wiem, spróbuję na wszelki wypadek postawić moda jeszcze raz ze wszystkim co tam było - może przez przypadek jednak coś pominąłem.

EDIT:

Postawiłem znów moda z wszystkimi fixami, ale nic nie pomogło.

Po próbie wysadzenia miejsca ładunkiem na Agropromie , crashuje mi grę i pojawia się bugtrap. Ktoś wie jak to naprawić?

Proszę w takich przypadkach każdorazowo dołączać do wypowiedzi LOG zdarzenia.

Dodano:

Nieprecyzyjnie się wyraziłem @Cheekie_Breekie_Man - miałem na myśli LOG z samej gry. Poniżej pomocny temat:

@Anton_Gorodecki
Proszę bardzo

xray_galaxy_12-28-17_16-46-38.mdmp
@Anton_Gorodecki

FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : .... call of pripyat\gamedata\scripts\xr_effects.script:3667: attempt to call global 'play_particle_in_vertex' (a nil value)

stack trace:

Takie coś?

1 polubienie

@Cheekie_Breekie_Man wstaw proszę 2 zapisy przed podłożeniem ładunku. Sprawdzę u siebie.

@Anton_Gorodecki

P.S
Gram na quicksave

galaxy - czas na odpoczynek..scop

galaxy - czas na odpoczynek..dds

galaxy - quicksave.scop

galaxy - quicksave.dds

Stosując się do porady kolegi @gawrona

zdołałem wysadzić bez wylotu wejście do podziemi. Poniżej zapis w podziemiach. Dobrych łowów @Cheekie_Breekie_Man

Zapis po wybuchu w podziemiach.7z

1 polubienie

Mam zainstalowane wszystkie fixy a przy próbie wczytania gry wywala mnie do pulpitu czemu?

@kacper194PL Podaj loga to zaraz znajdziemy przyczynę :slightly_smiling_face:

Problem w tym że nie mam pojęcia gdzie go szukać. Nie ma tam gdzie powinien być. Brak. C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-Zew Prypeci\logs\

C:\Users\Public\Documents\STALKER-Zew Prypeci\logs\

Podstawka Steamowa, oryginał (z płyty) czy od Komy?