Steam. Ok już to widzę, ale to strasznie długie XD co z tego wysłać?
5 minut temu, kacper194PL napisał:
co z tego wysłać?
To co jest na końcu po FATAL ERROR.
FATAL ERROR
[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : …pripyat\gamedata\scripts\release_body_manager.script:20: attempt to index local ‘actor’ (a nil value)
stack trace:
To jest wszystko.
@kacper194PL - O ile dobrze pamiętam, były w tym modzie miejsca, w których się wylatywało z takim logiem.
Po prostu obejdź to miejsce szerokim łukiem. A dla tych co moda dobrze pamiętają, podaj zadanie i miejsce w którym wylatujesz.
To jest początek gry, wylatuje mi kiedy mnie zabiją i próbuję wczytać grę.
@kacper194PL - Musisz tę pierwszą akcję przejść, nie dając się zabić. To taki hard kor tego moda. Bo jak Cię zabili zanim wyszedłeś z budynku, to nie ma dalszej gry. A można to zrobić, będąc przewidującym, bez huurra i do przodu. Życzę ![]()
Rozumiem, rozumiem wielkie dzięki za pomoc! ![]()
Najlepszy mod w jaki (dotychczas) grałem. Polecam serdecznie każdemu. Chwała owi za spolszczenie
Mod ma same plusy z wyjątkiem jednego: początkowej misji ze śmigłowcem. Żeby to przejść musiałem zmniejszyć obrażenia amunicji używanej przez helikoptery Moja ocena:
+Bardzo podobało mi się to, że twórcy inspirowali się grami z serii Metro, a nawet wykorzystali niektóre elementy z tychże gier.
+Bardzo klimatyczne Katakumby (podziemia Agropromu)
+Doskonałe dźwięki otoczenia
+Grafika na bardzo wysokim poziomie
+Bronie i ich “feeling” - Genialnie im to wyszło - Czuć że mamy broń w rękach a nie jakieś ASG
+Świetne dialogi
+Całkiem fajne misje i wybory mające realny wpływ na dalsze losy
-Niestety mod jest dosyć krótki
-Początkowa misja może być denerwująca
Ocena: 10/10
To i kilka innych poprawek: zwiększony udźwig oraz zmniejszony poziom trudności, trochę lepsze pancerze, szybsze poruszanie się podczas kucania + niższe kucanie znajdziecie w tej paczce:
gamedata.7z (2.13 KB)
A co w tej misji było trudnego?
Bierzesz rakietnicę i strzelasz ![]()
4 minuty temu, MaklerR napisał:
A co w tej misji było trudnego?
Bierzesz rakietnicę i strzelasz
A to, że po każdym strzale nasza postać się chwiała jak po 50 kozakach, cały ekran był we krwi. Każdy strzał zabierał po 60-70% zdrowia, a szybkostrzelność broni helikoptera wynosiła ponad 1000 strzałów na minutę. I żeby go zestrzelić trzeba było 2 razy go trafić RPG’em.
Spróbuj zagrać jeszcze raz to się przekonasz.
Szczerze to mi się nie chce drugi raz, zresztą, o czym mam się przekonywać.
Siema, mam pytanko. Mod u mnie działa fajnie, z wyjątkiem jednej rzeczy. Nie zapisują się sejwy. Gdy robię quick save albo po prostu zapisuje grę normalnie, gdy klikam “wczytaj grę” nie ma tam ŻADNYCH sejwów. Nawet tych które miałem z vanilli. Moda zainstalowałem na kopii folderu ZP w folderze GSC WP. Miał ktoś podobnie? Podkreślam, że to pierwszy taki przypadek w mojej 5-letniej przygody ze Stalkerem.
Prosta sprawa @Mikus47221.
Twoje save’y zapisują się nie tam gdzie ich miejsce. Pierwsza linijka w fsagame.ltx.
Rozwiązanie.
Sprawdź gdzie są save’y z innych modów.
Pogrzebałem w fsgame + zwiększyłem ustawienia. Teraz działa jak należy. Kozak za szybką odpowiedź. Dzięki ![]()
Mod niesamowity, a sam początek gry jest bardzo trudny do obmyślenia ![]()
Wybaczcie, że piszę pod swoim postem ale wolę aby ktoś mi szybko pomógł się uporać z wylotem po podsadzeniu c4 przed momentem wysadzenia wywala silnik i nic nie mogę zrobić nawet po zmianie na minimalne ustawienia graficzne
Twórca moda chyba bardzo chciał nadać dobry efekt wybuchu skoro silnik nie wytrzymuje ![]()
@Szeregowy_Killer problem wylotu przy próbie odpalenia C4 był poruszany na poprzednich stronach tego tematu. Tutaj jest jego rozwiązanie:
Przed napisaniem posta proszę uważniej czytać porady kolegów, którzy ogrywali już tą modyfikację. Te wskazówki są naprawdę wartościowe.
Okej moda oceniam na 9/10 ponieważ głownie ma same zalety. Lecz nie mogłem się uporać z tym c4 trochę wcześniej i po prostu byłem załamany. A tak jak sądziłem to była tylko końcówka moda do dogrania. Wszystko działa świetnie a bez fixów mod nie ma żadnych wylotów. Polecam serdecznie i dziękuje tłumaczom za spolszczenie go. ![]()
Jak by ktoś szukał narzędzi dla technika to 1 są tam gdzie startujemy na szafce za biurkiem(główny budynek), 2 są w górnym lewym rogu mapy(takie obozowisko, przy samochodzie) tam gdzie jest 2 brama wyjazdowa z Agropromu, no i 3 w bazie stalkerów(centrum mapy, fabryka) wchodzi się główna bramą do budynku i na prawo są na dole takie zbiorniki(z benzyną czy czym) leżą tam w samym koncie trudno dostrzec.
Edit
Jak mamy wylot podczas detonowania ładunku przy wejściu do tunelu, winne są fix-y nieinstalowanie ich rozwiązuje problem.
W dniu 3.04.2019 o 00:03, MOS napisał:
Jak by ktoś szukał narzędzi dla technika to 1 są tam gdzie startujemy na szafce za biurkiem(główny budynek), 2 są w górnym lewym rogu mapy(takie obozowisko, przy samochodzie) tam gdzie jest 2 brama wyjazdowa z Agropromu, no i 3 w bazie stalkerów(centrum mapy, fabryka) wchodzi się główna bramą do budynku i na prawo są na dole takie zbiorniki(z benzyną czy czym) leżą tam w samym koncie trudno dostrzec.
Sprostowanie odnośnie 2 narzędzi dla technika. Owszem, są w obozowisku przy samochodzie, ale prawym dolnym rogu mapy.