GUNSLINGER mod

Goły Zew z wieloma usprawnieniami.

Yhm, rozumiem… Czyli nic na mój gust. Dzięki @DaimeneX za odpowiedż🙂

Ale w tym Misery + Gunslinger nie ma jeszcze wszystkiego, głównie giwerki, włączyłem jakiś stream to tłumaczyli, że brakuje wielu animacji no bo z tym chyba będzie najwięcej roboty.

Fakt jest taki, że przez to jakie zmiany Gunslinger ma pod względem samego kodu, nie ma mowy, żeby to przenieść gdziekolwiek.

Przez to mam wrażenie, że ten mod to nie tyle “Anomalia” jak to Daimen napisał, tylko tech demo - o patrzcie co można tu na XRayu zrobić.

No dobra, no fajno, tylko co z tego, skoro… no z niczym tego człowiek nie połączy?

W moich oczach, pozostaje tylko i wyłącznie jedna opcja - korzystać z Gunslingera jak BAZY i na jego podstawach budować nowe projekty.

1 polubienie

34 minuty temu, ArNie napisał:

W moich oczach, pozostaje tylko i wyłącznie jedna opcja - korzystać z Gunslingera jak BAZY i na jego podstawach budować nowe projekty.

Chyba jedyna sensowna opcja tylko z tymi BAZAMI to różnie bywa, jedną już mamy od lat i moim zdaniem to z nią wyszło…

Gunslinger + Atmosfear 3 + Absolute Nature 4.01 + HD Models + ReShade = repack od Seregi :smiling_face_with_sunglasses:

[PB.wtf].1219403.torrent

Może ktoś pomóc z instalacją spolszczenia? Ściągnąłem je ale nigdzie u siebie nie mogę znaleźć folderu gamedata do podmiany. Mam wersje gry z Goga

@TheSoldy Po pierwsze upewnijmy się, że zainstalowałeś GUNSLINGER’a poprawnie.
Instaluje się go w osobnym folderze (pierwsza ścieżka instalatora) a następnie podajesz ścieżkę do zainstalowanego Zewu Prypeci.
Spolszczenie wrzucasz do folderu z GUNSLINGER’em.

@Sierioża Szkoda, że tylko w wersji Repack. Z chęcią zagrałbym na steamie z taką kombinacją.

Aczkolwiek powtarzałem i będę powtarzał - ze stalkerem na steam jest ciężej, jeżeli chodzi o instalowanie modów. Zwłaszcza do CoP, bo z nim mam największe problemy. Shoc i CS to pół biedy, ale COP.. Zawsze mi się tam sypie z modami.

Ale przecież instalujesz repack i masz full zestaw.

Nie ściągnąłem, więc nie wiem jak to jest poklejone, ale sam Gunslinger to chyba po prostu injector do Zewu. Jak to się zachowa przy wersji Steam to nie wiem. Sposób instalacji Atmosfear i AN to pewnie cromm ma u siebie na stronie, a reszta to pierdoły.

@DaimeneX Już wszystko ok, dzięki

Dla osób, które korzystają z Atmosfear 3.
Pliczek zrobiony przeze mnie :slightly_smiling_face:
Dzięki niemu podczas emisji urządzenia elektroniczne (głównie PDA, lasery, niektóre latarki oraz noktowizor) będą szwankować, by podczas nadejścia fali całkiem się wyłączyć.
Dokładne zmiany to dodanie kodu level.electronics_break() do każdego następnego stadium emisji, zaczynając od momentu uruchomienia syren i podania ostrzeżenia.
Po emisji (gdy NPC powiadamia o zakończeniu emisji) level.electronics_reset() powoduje restart i przywrócenie funkcjonalności urządzeń elektronicznych.
https://imgur.com/a/TBfFOtp/

surge_manager.script

4 polubienia

Jak dla mnie to ten mod powinien być teraz pozycją obowiązkową przy graniu w zew

Piękne animacje i odgłosy wystrzału, jest też kilka poprawek np można już podnosić tyklko 1 przedmiot na raz, mogliby też zrobić animacje konserwy tak jak w ray of hope

1 polubienie

W następnej aktualizacji GUNSLINGER możemy się spodziewać nowych modeli rąk, które zastąpią klasyczne modele podczas noszenia kombinezonu SEVA. Twórca zaadaptował nowy model rąk pod swój szkielet.

Natomiast na Discordzie dotyczącym GUNSLINGER’a wrzucono zdjęcie WIP dotyczące karabinu GROZA.

Nie jestem pewny, czy nie było już wcześniej wrzucone w internet, ale chyba warto o tym wspomnieć :slightly_smiling_face:

Oraz mała notka dla osób, które mają problem z PDA. Jeśli obraz jest nieczytelny bądź niewyraźny, zaleca się wyłączenie opcji antyaliasingu. Ponoć to pomaga, chociaż sam nie miałem problemów wcześniej. To by było na tyle :slightly_smiling_face:

5 polubień

jak zainstalować do moda spolszczenie?

Wrzucasz do folderu z modem gamedate i tyle

Mini Hot-Fix do spolszczenia GUNSLINGER, już dostępny w oficjalnym pliku (należy pobrać od nowa. Wystarczy wrzucić na gamedatę i podmienić pliki.)
Dokładnie, dodałem opis “st_up_resp_b1_torch_descr”. Teraz ulepszenia noktowizji będą pokazywały opis, z dorzuconym tekstem o wbudowanej w hełm latarce czołowej.

2 polubienia

Dziwnym trafem spolszczenia nie działa u mnie prawidłowo. Gra jest w “części” przetłumaczona., lub nie wykrywa spolszczenia. Jakieś sugestie ?

@Gh0sTp spolszczenie w wersji alfa więc nie wszystko jest przetlumaczone.

Zawsze możesz wrzucić screeny co jest nie tak to pomożesz tłumaczowi.

15 minut temu, tom3kb napisał:

@Gh0sTp spolszczenie w wersji beta więc nie wszystko jest przetlumaczone.

U mnie nie jest nic przetłumaczone, tak jakby nie widział spolszczenia. Bronie mają nazwę st_weapon_sg12 itp

Tutaj screen @tom3kb