@Gh0sTp jeśli takie poprawki nakładasz w trakcie gry, to mod ich nie widzi. Musiałbyś zacząć nową grę.
Zabezpiecz sobie zapisy, zacznij nową grę i sprawdź czy dostaniesz w opisach nazwy.
@Gh0sTp jeśli takie poprawki nakładasz w trakcie gry, to mod ich nie widzi. Musiałbyś zacząć nową grę.
Zabezpiecz sobie zapisy, zacznij nową grę i sprawdź czy dostaniesz w opisach nazwy.
28 minut temu, kondotier napisał:
To jest zanim uruchomiłem nową grę. Wrzuciłem spolszczenie do folderu z modem, i takie oto cudy.
Takich cudów to ja jeszcze nie uświadczyłem. ![]()
Dodam do plików spolszczenia localization.ltx
Tak na wszelki. W teorii to spolszczenie jest tylko wymagane, by uzupełnić podstawowe spolszczenie gry (oryginalne, pudełkowe).
Wrzucę również poprawiony plik ulepszeń AK-74 i AS VAL, który z jakiegoś powodu pomimo naprawienia, i tak znowu się zepsuł w jakiś sposób, a w drugim dodana linijka znikła.
Podejrzewam, że poprawione pliki przez omyłkę zamieniłem starymi podczas przywracania gamedat, podczas testów.
Spolszczenie można pobierać od nowa i podmienić gamedatę, zamieniając wszystko.
A tak poza tym, wrzucam mój autorski mod do GUNSLINGERA, który poprawia trochę interfejs PDA. Się namęczyłem, ale koniec końców, fajnie to wyszło ![]()
Stary interfejs PDA ^ VS nowy v
Proszę pomóżcie mi zainstalować spolszczenie moda gunslinger . Niestety dostałem tylko pliki z spolszczeniem i nie wiem co z nimi zrobić. Proszę pomóżcie !!!
Po pierwsze pytamy w temacie moda lub w jego dziale. Przeniosłem.
A gamedata spolszczenia wrzucamy do głównego folderu gdzie zainstalowałeś Gunslingera.
Jak mówią mi kontrolki w ustawieniach muszę przycisnąć “8” by włączyć latarkę , lecz po przyciśnięciu tego przycisku nic się nie dzieje.Proszę o pomoc!!!
@krokietov tu ktoś pisał, że żeby użyć latarki trzeba schować długą broń. Sprawdź.
Latarkę trzeba mieć w ekwipunku i odpala się O, chyba że masz hełm z latarką wtedy L
W modzie jest latarka czołowa (Domyślnie “L”), latarka taktyczna (na broni, domyślnie “8”) oraz zwykła latarka do okienka detektora (domyślnie “O”)
Hełmy, które posiadają latarkę czołową to wyłącznie hełmy z dostępnym ulepszeniem na noktowizję.
Do broni trzeba zainstalować latarkę taktyczną u mechaników. Wymagane jest odblokowanie 2giego poziomu ulepszeń.
Od niedawna z portali pobrać można hybrydę Misery 2.2.1 i Gunslingera.
Linki wstawiam tutaj:
Patch (Bardzo ważny dla osób, których sprzęty katują się przy gęsto ustawionej trawie)
Tutaj także dodatek dla osób bardziej anglojęzycznych, z ModDB
Dla Państwa co nie gęsi i swój język mają, jest także możliwość “zmieszania” polonizacji Gunslingera autorstwa DaimeneXa oraz MISERY - dostępnych tutaj na forum. Zabieg działa w pewnym stopniu, ale nadal można się spodziewać dużo krzaków.
W spoilerze, na dowód, że hybryda działa
@Monolithalian Z repackiem powinno Ci odpalić. Na pewno na statycznym, ale możesz spróbować na wyższych.
EDIT: Nie wiem jak będzie w przypadku innych użytkowników, ale opcja graficzna w hybrydzie Force Lens/Wymuś efekt soczewki katuje mi sprzęt niemiłosiernie, do granic możliwości. Jeżeli gra wam strasznie spowalnia, to prawdopodobnie ta opcja może być prowodyrem.
GUNSLINGER został zaktualizowany do nowej wersji dwie godziny temu.
https://vk.com/topic-81360630_41002140
https://yadi.sk/d/1mNsIyHtOrVX-g
https://www.mediafire.com/file/4uqddanfog3kyuo/gunslinger_installer_070220.zip/file
Wymagany re-install gry. Spolszczenie już dorobione do plików, które się zmieniły lub zostały dodane i można pobrać z głównego linka. Niby poprawił opis ulepszenia abakana (bagnet na broni) ale nie wpływało to na moje tłumaczenie więc je zostawiłem.
Z nowości:
Nowe ręce dla kombinezonu SEVA.
Możliwość wyłączenia celowników 3D.
Samobójstwo granatem F1.
Ulepszony efekt noktowizji, teraz widać nieco lepiej.
Celownik laserowy może być zainstalowany już po oddaniu Azotowi narzędzi zaawansowanych, nie trzeba już biec do Prypeci po narzędzia kalibracyjne.
Nieco poprawek interfejsu.
Poprawiono dużo błędów.
Ktoś poradzi na ten problem
FATAL ERROR
[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : …mes\nowy folder\gamedata\scripts\bind_stalker.script:34: attempt to index global ‘atmosfear’ (a nil value)
Co muszę zrobić by naprawić ten błąd???
Wygląda jakby bind_stalker chciał się powołać na Atmosfear 3, ale nie mógł. Coś poinstalował do GUNSLINGER’a poza moim spolszczeniem? Oskryptowanie się pozmieniało tu i ówdzie więc stare patche na mody nie będą działały.
GFA: Gunslinger Free Play Addon:
https://drive.google.com/file/d/1e7YVDks622sP8jkZ2NETyzAdcsfZRwzI/view
GFA : Небольшой мод добавляющий подобие фриплея в безусловно культовый Gunslinger mod.
При старте новой игры выдается случайное количество денег (от 10 до 1000₽) и генерируется имя.
Кожаная куртка, бутылка воды и медикаменты.
• Локация - Затон.
• Почти полностью убраны все сюжетные задания, в том числе начальные.
• Убраны сюжетные диалоги
• Расширен ассортимент у торговцев.
• Новая ценовая политика у детекторов.
• Убран видеоролик при старте новой игры.
Это первый билд мода и первая работа автора. Просьба не судить строго.
• Планы на будущее обновление:
Ссылка на GFA Build 1 - https://drive.google.com/open?id=1e7YVDks622sP8jkZ2NETyzAdcsfZRwzI
Установка:
Установить оригинальный gunslinger.
Разархивировать мод из архива в директорию установленного мода. (Как на скрине)
Играть.
Nowy mod dający tzw. wolną grę do bazowego moda Gunslinger.
Zaton, wybór imienia/ksywki, kurtka, flakon z wódka i z wodą, medykamenty.
Nie wiem, nie pobierałem , nie grałem.
@cez137 nie ma nowej fabuły, to tylko weapon pack.
@tom3kb aha dzięki
Pojawiła się nowa aktualizacja, która podmienia wszystkie modele rąk na wersje o wyższej jakości.
Wchodzimy do folderu z modem i włączamy CheckUpdates.exe i zaznaczamy opcję z rękami by zaaplikować.

Wygląda na to, że nowe modele rąk mają jednego buga. Egzoszkielet nie ma tekstury. Poza tym nic nowego nie dodano. Polonizacja wciąż aktualna.