Historia Borlanda - Prolog

Tytuł oryginalny: История Борланда - Пролог
Platforma: Cień Czarnobyla (Repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 31.08.2018 r.
Autor: PP TeaM
Autor spolszczenia: Sierioża
Śr. długość rozgrywki: (ok. 1 godziny)

OPIS:

Spoiler

Aleksiej Wawiłow był amatorem mocnych wrażeń; wziął udział w niejednym rajdzie motocyklowym, a także w nielegalnych wyścigach ulicznych.

Jesienią 2018 roku zrozumiał, że to za mało - podjął decyzję o wyruszeniu do Strefy Wykluczenia. Liczne historie o tym miejscu, jakie docierały do niego przez lata, rozbudzały ciekawość, którą wreszcie miał zaspokoić. Na początku jego cel był prosty - zarobić tyle, by zapewnić sobie dobrobyt do końca życia. Jednak zarówno to, jak i wartości, jakie do tej pory wyznawał, miało się szybko zmienić…

Biorąc najpotrzebniejsze rzeczy, dotarł do Kordonu, gdzie czekało na niego pierwsze poważne zadanie.

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Mod jest w wersji samodzielnej. Oznacza to, że podstawowa wersja gry “Cień Czarnobyla” nie jest wymagana.

1. Pobrane archiwum należy rozpakować i można grać.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

• Nasz serwer - [KLIK]

Źródło:

6 polubień

Popatrzymy, ocenimy.

Piszesz, że jest język polski. Jaki jest sposób wybierania języków?

To ten mod ma już od razu polską wersję zrobiona przez modderów?

Ale mamy wyczucie czasu, równocześnie o to samo pytamy

Działa mi bez problemów trochę  dodatków w tym panoramiczny, w gamedata/config/text są pliki do POL, RUS, ENG, więc jest możliwość gry w tych językach.

Ja tradycyjnie gram w oryginale.

Odpalałem machinalnie więc nie wiem jak się wybiera opcję językową, niech mechanicy pogłówkują.

Druga misja - znaleźć przewodnika, idę do wioski, 3 lokacje - Kordon, Smietnisko i Agroprom są chyba dostępne, jak dojdę to napiszę.

Bez spojlera.

Się zrobiło ciekawie, przewodnik wziął mnie na polowanie, potem S.O.S. z tunelu, anomalia przestrzenna, potem 2 kmiotków z rekietu i mam dziwny przyrząd do teleportacji - klient w piwnicy w wiosce “rozkiminia” co to.

Zadanie od Bergamota (kota ) - plecak przy krzaku i drugi w pokoju ze szkieletem, na dach po artefakt można wejść i skoczyć z dachu szoferki ziła.

W katalogach pol i eng jest tylko jeden plik - string_table_enc_weapons tak, że spolszczona jest tylko broń i amunicja. Są też opisy, które mod czyta z podstawki.

Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, zobaczymy, jak będzie dalej…

Instalacja na polską platformę:

Spoiler
  1. Cień Czarnobyla 1.0006

2. Gamedata moda ląduje w głównym katalogu gry ( bin nie dotykamy ).

3. Kopia plików fix1 ze zgodą na zamianę plików

4. Kopia plików z rus do pol za wyjątkiem pliku string_table_enc_weapon s.

5. Kopia do gamedata/config pliku localization.ltx (1020 Bytes) ze zgodą na zamianę.

6. Można grać.

Parę screenów:

Spoiler

3 polubienia

Ad. pkt. 2 gawron  - jak postawiłem na rus wersje to też bez bin.

Utknąłem - mam odszukać uczonych, punkt w PDA pokazuje na szambo i lipa, brak rekcji? później się tym zajmę.

4 minuty temu, vidkunsen napisał:

Ad. pkt. 2 gawron  - jak postawiłem na rus wersje to też bez bin.

Na rus wersji podstawki możesz wrzucić plik z bin, ale lepiej zrób kopię

Jutro rozejrzę się po modyfikacji, dzisiaj miałem dzień pełen wrażeń, jestem już za bardzo zmęczony.

Kumam, że to świeżak więc może być dziwnie od strony technicznej i fabuły.

Gawron - zawsze robię, “z przywyczki”  

No i zobaczyłem końcowe napisy z moda. Jeśli reszta moda będzie taka jak ten prolog, to szykuje się dobry mod.

Od początku, do ( a szkoda ) szybkiego zakończenia, żadnych problemów. Tak że kto da radę bez tłumaczenia, zachęcam. Chyba że jakiś tłumacz da sygnał, aby poczekać na tłumaczenie. Nie będzie tego wiele.

2 polubienia

U mnie również gra skończona. Krótko i na temat, tak można określić tę modyfikację. Cała akcja rozgrywa się na Kordonie, niedługa rozgrywka, zakończona niedopowiedzeniem.

. Do pierwszego posta pozwoliłem sobie dodać fixa. Naukowcy są tam, gdzie myślałeś, tylko najpierw musisz z kimś pogadać.

1 polubienie

Pobrałem parę godzin temu z: Are you not a robot?

http://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-istoriya-borlanda-prolog.html

A teraz z kim mam pogadać? Sidor, Dublet czy jakiś uczony?

Jest - Dublet, pogadać, zabijają go najmusy, potem ja ich i mam obszukać bambetle - dokument - Krügera: 

Musisz tak podziałać w tej akcji koło ruin, aby Dublet Ci przeżył do czasu przeprowadzenia z nim rozmowy. Znaczek na lab jest za wcześnie i wprowadza w błąd. Po znalezieniu notatki w najmie ( u mnie był to ten z SWD, idziesz na znacznik. Mnie po zgodzie na wejście do labu tam przeniosło, zobaczyłem naukowców i pojawiły się napisy końcowe. Możliwe że fix pozwala z nimi pogadać, już nie sprawdzałem.

Wczoraj sprawdziłem, że: u mnie Dublet żyje i gada - ale pierdoły, po zaliczeniu laboratorium mimo fiksa i tak zaliczasz zgon, tak ma być bo to prolog.

1 polubienie

Też sprawdziłem fixa. Po uruchomieniu moda na zapisie przed labem, dostałem SMSa od Sidora. Pobiegłem do niego, a on tylko handluje. W wiosce siedzą naukowcy, choć nie powinno ich już tu być. SMS od Bergamota i brak rzeczowego dialogu. No to do labu. Po drodze wybiłem wojsko na strażnicy, nowych na drodze, pomogłem dobić bandytów na ATP. Do labu i ten sam finał. Widać nogi naukowca, coś zabełkotał i strzał. Napisy końcowe.

Z tego jest wniosek, że fix dodaje coś, albo naprawia, gdy go dodamy przed nową grą.

8 godzin temu, Sierioża napisał:

trzymam od kilku tygodni na szklance chleba i kawałku suchej wody

To teraz w nagrodę dorzuć im połeć słoniny albo słoik korniszonów.

1 polubienie

8 godzin temu, Sierioża napisał:

W odpowiedzi na niezadane pytanie: będzie.

Ktoś tu się rozkręcił i zaczyna nas rozpieszczać

Niesamowicie krótka historia, ale trzymająca przyzwoity poziom. Aż ciekaw jestem kontynuacji. 

Nie do końca zrozumiałem zakończenia, ale chyba tak miało być. 

1 polubienie

Zassałem modzika zobaczymy czy mi się spodoba

Dobrze wybrałeś, tylko pamiętaj, że to Prolog. Zakończenie jest jakby urwane. Jeśli autorom uda się go rozwinąć w takim samym stylu jak Prolog, będzie zabawa.

na razie takie podstawowe misje dorwałem to zrób to, znajdź tamto, zbadaj to i takie tam Ale jak na razie ciekawa odmiana ekologów na kordonie i te modele też się ładnie prezentują tych ważniejszych npc