Labirynt

@ghostoperator Nie, akurat tutaj kwestia karabinu jest taka, że nawet dialog przed zejściem do podziemi jak już zbierzemy większość tego o czym wspominał Wilk to on i tak wspomina o tym, że nasza broń nie jest taka jaka w jego mniemaniu powinna być, ale mimo wszystko daje nam klucz, więc jeżeli po otrzymaniu klucza od Wilka i zejściu do podziemi coś Ci zabija Fanata to w sumie nie potrafię Ci pomóc no bo po wczytaniu tej podziemnej lokacji nic się nie powinno zdarzyć, powinieneś normalnie się wczytać, wejść do podziemi i użyć dekodera, żeby przejść dalej.

Ewentualnie jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może do podziemi zszedłeś w czasie emisji i przez to Fanat Ci umiera. Innego wyjścia nie widzę, ale pamiętam, że bodajże w Spectrum Project był taki zabieg, że kiedy z Wysypiska przechodziliśmy do Baru to przed zmianą lokacji trzeba było zażyć lek dzięki, któremu dało się przetrwać emisję, ale w tym modzie raczej to nie ma nic do rzeczy. Ja zszedłem do podziemi kiedy emisji nie było i wszystko poszło jak należy, więc nie wiem za bardzo co na to zaradzić :face_with_tongue: Spróbuj najwyżej wczytać zapis z przed zejścia do podziemi, prześpij się do mniej więcej popołudnia i spróbuj wtedy, a jeżeli Fanat nadal będzie ginął to nie wiem co może być przyczyną niestety - czy u mnie czy u @Agrael, który testował spolszczenie przed premierą takiej sytuacji nie było więc…

Witam , chciałbym w tym modzie podnieść sobie trochę udźwig , ale nie ma pliku actors jak to zrobić .

Wie ktoś gdzie znaleźć Skąpca? Na gameplayach widziałem że jest obok pola anomalii blisko wioski kotów a u mnie go nie ma.

Nie ważne, znalazłem, respi się w kilku losowych miejscach

2 godziny temu, Szczepan9205 napisał(a):

Ewentualnie jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może do podziemi zszedłeś w czasie emisji i przez to Fanat Ci umiera.

Dokładnie o to chodziło, przeczekałem Emisję, i poszło bez problemów, dzięki za pomoc :slightly_smiling_face:

W Labiryncie niektóre postaci/rzeczy pojawiają się w różnych miejscach. Na przykład zawartość sejfu z początku gry, w którym najemnik schował swoje rzeczy, jest obok anomalii przy wiosce kotów, albo przy lokomotywie.

@Agrael, ale niestety bandyci w DM, przy pierwszym zadaniu dla Lokiego, nie chcą się pojawić. Wczytywanie autosave’u i save’ów nic nie daje. Ta grupa nie pojawia się w innym miejscu. Rozwalanie pozostałych grup bandytów skutkuje zakończeniem gry.

@DaarMoo Dziwny błąd. Generalnie, to pierwsza grupa bandytów powinna nadejść od strony niewielkiego bagna. A próbowałeś wczytać grę przed udaniem się do Lokiego? Ewentualnie jeszcze wcześniej?

@Agrael próbowałem wszystkiego.

Są dwa rozwiązania. 1 - może się uda, 2 - powinno się udać.

Ad. 1 Potrzebuję pliku scripts z gamedaty żeby nadpisać. Ewidentnie sprawa skryptu.

Ad. 2 Save,a po wykonaniu zadania.

@DaarMoo Nawet zapis sprzed wyjścia do Doliny nie pomógł?

Scripts mogę podesłać, ale zapisu z DM i wcześniej nie mam. Może pomoże:

1 polubienie

@DaarMoo Witam. Czy to był ten moment?

w1.ddsw1.scop

2 polubienia

@Agrael plik scripts nie pomógł.

@LisKot save pomógł i ruszyłem dalej.

Dzięki Panowie !

Witam, też chciałem podnieść udźwig, brak pliku actor, pomoże ktoś co się lepiej orientuje w tych sprawach, będę niezmiernie wdzięczny.

Bolo:

1/ “pożycz” plik actor (już “podrasowany”) z innego prostego moda do zewu i wstaw, odpal i zobacz czy działa.

2/ trainer do zewu 1602

3/ w skrócie we właściwościach podkopsaj napis spaxja -debug*, potem odpal moda, tylda i wpisz god_mode 1.

* czasem god mode działa bez tego dopisku do skrótu.

Wpsując, grając w trybie tzw. boga dużo tracisz z satysfakcji z rozrywki ale to teoja bajka. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Problem w tym, że nie mam żadnego, dziękuję za grzeczność a i dodam, że nie jestem zbyt światły w takim kombinowaniu, nie umiem.

1 polubienie

@bolo proszę plik actor.ltx + system z którego sam korzystam.

actor.ltx , system.ltx

2 polubienia

Bardzo dziękuję, dopiero dzisiaj ze względu, że nie zaglądałem z braku czasu.

Wkleiłem te pliki i buba, rusza początkowy film ale jak chcę wczytać grę to się zawiesza, instaluję grę od nowa, nie wiem co się mogło porobić.

Mozna dopisać do skrótu w rubryce właściwości: -nointro.

1 polubienie

@bolo po instalacji wrzuć tylko actor.ltx. Plik system.ltx jest już w modzie.

1 polubienie

Wkleiłem te pliki i buba, rusza początkowy film ale jak chcę wczytać grę to się zawiesza, instaluję grę od nowa, nie wiem co się mogło porobić.

Wkleiłem tylko plik actor.ltx, a system zmieniłem udźwig oraz dodałem nointro i śmiga, teraz to ja mogę zbierać do woli , serdecznie dziękuę.

Mam problem znalazłam dwa sejfy w anomali koło tunelu kolejowego i w anomalii z pierwszej części stalkera ale w tej pośrodku nie moge nic znaleźć a te dwa sejfy nie działały :<