Lost Alpha Enhanced Edition [OBT]

Ok - po prawie tygodniu grania jestem gdzieś pośrodku. Fajnie że gra jest tak długa - normalne sztaklery znam już prawie na pamięć i zaczęło się robić deczko nudno.

Moje plusy - rozbudowana fabuła i lokacje - dla mnie naprawdę duże i fajne. Grafika i mechanika z ulepszeniami. Sprzęt mam dość dobry więc płynnie na najwyższych. Ale tu pojawia się minus - oryginalne ogf-y mutków i npc-ów mają siatkę i są z pewnej odległości prawie przezroczyste. trochę to naprawiłem hd modelami ale nie wszystko podmieniło. Nie mogę też prawidłowo ustawić cieni - albo są całkiem kwadratowe, albo brak, albo aktualnie widzę krawędź kilka kroków przed sobą.

Więcej grzechów nie pamiętam, wracam dalej gierczyć - a jak ktoś mi pomoże ogarnąć te zrąbane ogf i cienie to z góry thx

Edzia: Jak by mi ktoś mógł podpowiedzieć gdzie znajdę wpis który mi przywróci kolor na ramkach w lornetce (ta która zaznacza npc/mutki) bo jest tylko biała i troche mnie wkurza

może nie bardzo e temacie ale…-ściągnąłem sobie z Ruskiej strony te LA Enhaced ed. i stąd pobrałem tylko spolszczenie i teraz ostatnio tą “poprawkę” na zapisy i ceny u mechaników.. plus tej ruskiej wersji jest taki że w sobie ma już Reshade.. i ten pliczek JGSME od zarządzania modami(bez tego to akurat się chyba można obejść..) i powiem ci jedno jak sobie wrzuciłem mod na jesień i “podreparowałem” grafikę tym reshadem to LA wygląda naprawdę pięknie!!! o wiele lepiej niż tu ten “orginal”…naprawdę warto!

A dałbyś link do tego reshade?

wiesz co….bardzo chętnie ale nie wiem jak dokładnie sprawdzić skąd dany plik torrent ściągnąłem..-”latałem” tego dnia po wielu stronach bo szukałem jakichś dodatków do gry bo tu na stalkerteam już nie działa plik yandexu z dodatkami….ja wiem że ten reshade można osobno zainstalować ale ja zawsze z tymi graficznymi “boosterami” miałem problemy…więc daje ci linka który wydaje mi się ze to to…oprócz tego reshade właśnie są też inne dodatki-lepsza latarka i inne.. Lost Alpha: Enhanced Edition Repack от SEREGA-LUS Торрент Скачать моды для Сталкер, Сталкер. SpAa-Team

masz jakiś pomysł jak mogę ci przesłać bezpośredni plik do torrent? bo tu w stalkerteam pisze że nie mogę ci wkleić teraz bo plik niedozwolony…. to właśnie ta wersja którą ściągnąłem….

i jak będziesz miał już tą ruską wersje to musze Ci jeszcze wytłumaczyć czego nie robić z tym rozszerzeniem do instalowania modów….bo ja już raz musiałem przeisntalować wszystko od nowa tak się zadziało :wink:

[RePack by S.L] S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl - Lost Alpha Enhanced Edition.7z (117,6 KB)

O to chodziło ?

fa353a9ff48950a4accd7ebac2d8f265.rar (117,3 KB)

taaaak ;))) dzięki!!

No to teraz ma 2 razy to samo. O matko :tired_face:

no właśnie nie byłem pewien czy to samo bo pliki torrrentów mają różne nazwy a na tej ruskiej stronie są conajmniej dwa różne do pobrania -”spakowania” czy jak to tam się mówi (a nie sprawdzałem czym się różnią)…tego LA EE…więc wolałem “ścigaczowi” przesłać dokładnie to co ja sam pobrałem…a ja nie pamiętałem co pobrałem -z nazwy -więc z historii wyszukiwarki przesłać chciałem dokładnie to co ja pobrałem..

jest tam Repack autorstwa SEREGA-LUS i zwykłe Lost Alpha Enhanced Edition v1.2.2

a nie będe teraz ściągał tego co ty znalazłeś/podesłałeś intsalował i oceniał którą mam wersję/czym się różnią i tak dalej.. już wyjaśnione???

Przeczytałem to co 3 dni temu napisałeś. Podałeś adres i TO w zupełności wystarczyło, by kolega @scigacz1975 sam sobie zapodał torrenta. Zakładamy , że czytać umie. (po rusku, a jeśli nie to skorzysta z tłumacza strony)

NIE było potrzeby ściągania-wysyłania samego pliku z nazwą po kropce torrent. Ale skoro chciałeś to wstawiłem ten torrent spakowany, czego nie umiałeś wstawić bo nie wiedziałeś jak. Dokładnie ten jaki wskazałeś 1x w tym temacie.

ps.

…do tekstu poniżej. Czasami wystarczy po prostu zaufać odpowiadającemu. Starsi tak mają, że jeśli odpowiadają to wiedzą co odpowiadają a jeśli nie wiedzą co odpowiedzieć to milczą. Gdybym nie był pewien tego co mówię nie odezwał bym się wcale. Tak prosta zasada. Jak to się mówi …nie strzęp języka po próżnicy. :+1:

tak dzięki tobie się dowiedziałem jak przesłać plik torrent ,faktycznie mimo iż jest mały nie spodziewałem się że też trzeba go zzipować czy tam zrarować by przeszedł tu na forum..i dzięki Ci za to! ale ja nie byłem pewien na sto procent czy ten jeden z tych dwóch nie jest czasem “czystym” LAEE …mój zawiera już dodatki które chciałem by nasz kolega ścigacz też miał…i z tego co teraz widzę po nazwach plików torrent to ja mam Repack autorstwa SEREGA-LUS…kiedyś sprawdzę ten drugi… gdybym się nie zorientował sekunde przed wysłaniem że na tej stronie są dwa LAEE i nie byłem pewien który ściągnąłem to pewnie podał bym tylko link strony ale chciałem być słowny o te dodatki .. i dziwię się że ci to przeszkadza.. nawet jakby miał dwa takie same to te twoje “O matko :tired_face:” było zbędne. lepiej jakby miał dwa niż żadnego .a nie zdziwię się jak zainstaluje ten drugi i będzie “golas’ bez zaimplantowanego ReShade i innych …kurde czasami to boję się już komuś coś odpisać na waszej stalkerteam..a to ktoś zwraca uwagę na pisownię jakbyśmy byli na forum maturalnym językowym…albo takie właśnie.. nie każdy zawsze musi tak czaić wszystko w mig jak ty mistrzu…

gra po raz milionowy próbuje mi zrobić przedwczesny game over bo tym razem po wyłączeniu x-7 i Radaru w sumie nie mam już misji wątku głównego tylko 1 zlecenie i zadanie dodatkowe. I co teraz? Wg poradnika mam iść przez podziemia Prypeci ale wcześniej mam dostać info od Ducha. Nic takiego nie otrzymałem. Próbuje samemu przejść do Prypeci przez przedmieścia ale mnie cofa bo droga zablokowana

Nie no jak czytasz te poradniki? Z opisu wychodzi, że miałeś się skontaktować z Przewodnikiem i z nim pójdziecie przez podziemia. Teraz kwestia czy to było w zadaniu, czy Duch mówił ci to w rozmowie albo czy przyszło smsem i nie zauważyłeś. Takich szczegółów nie pamiętam, trzeba by na yt zerknąć jak to wygląda.

@edit

Wygląda, że info idzie smsem jak napisałem

Tu w poradniku jest napisane:

Kiedy idziemy już na Radarze dostajemy wiadomość, że Prypeć jest zablokowana przez wojsko - mamy spotkać się ponownie z Przewodnikiem i przejść podziemiami. Doprowadza nas do wejścia.

Sms można łatwo przegapić.

W ogóle łap stary poradnik do zwykłego LA, może ci się czasami przydać.

Ja co prawda w EE tak daleko nie doszedłem, ale… jakiś czas temu oglądałem streamy z LA 1.4007 i tam było bodajże tak, że było trzeba pogadać z Przewodnikiem o tym żeby nas do Prypeci zaprowadził, z rozmowy nic zbytnio nie wynikało, a potem wystarczyło wyjść z Cerkwi w której siedzi, trochę od niej odejść i wtedy powinien przyjść SMS od Ducha, który nas wzywa na Magazyny Wojskowe bodajże.

Edit. J.w. trzeba z przewodnikiem w kościele pogadać

@Sarkazm Kryjówka Przewodnika.

on był drugi albo trzeci z którym gadałem po wyłączeniu ale nie ma nic do powiedzenia. On w zasadzie powinien mnie tam zaprowadzić ale nie chce. Ale w sumie wystarczyło wyjść z mapy i wrócić i już chce gadać. Teraz mam raczej zagwazdkę dlaczego mi się pojawiła misja z kodem do drzwi w podziemiach. TO chyba jakaś pozostałość po CoP? Olać to zadanie? NO bo w sumie jak mam wyjście do Prypeci które jest na szczycie a nie na dole

Zakończyły się zamknięte beta testy wersji 1.3 LA EE, wkrótce mod w tej wersji zostanie udostępniony do otwartych beta testów.