Tytuł oryginalny: На распутье 2
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 / Repack - wersja samodzielna
Data premiery: 30.12.2020 r.
Autor: Dmitrij Simczenkow
Autorzy spolszczenia: @metek58, @Meta, @yellow
Śr. długość rozgrywki: (ok. 3 godzin)
OPIS:
Spoiler
Po upływie dwóch miesięcy Weliar znów prosi Berga o znalezienie kogoś. Z każdym krokiem i z każdą wskazówką pojawiają się coraz bardziej bezstronne szczegóły dotyczące zleceniodawcy. Po zakończeniu kontraktu myśliwy podejmuje fatalną decyzję, która będzie początkiem łańcucha nowych wydarzeń.
Od autora:
Spoiler
Modyfikacja fabularna. Proszę o ocenę przede wszystkim historii. Byłbym wdzięczny za pozostawienie szczegółowej recenzji z wrażeń.
Scenariusz projektu był przepisywany trzykrotnie. Po pierwszym projekcie zdałem sobie sprawę, że brakuje mi wiedzy teoretycznej na temat tworzenia scenariuszy. Trochę czasu zajęło mi przestudiowanie dodatkowej literatury.
Po części edukacyjnej zacząłem pisać. Pisałem przez długi czas. Historia okazała się niezła, ale w niektórych miejscach była rozdarta. Nie mogłem pozbyć się wrażenia, że czegoś jej brakuje. Ostatecznie nie spodobała mi się. Zrobiłem więc przerwę. To było w samym środku lata, 2019 r.
We wrześniu, podczas wykładu, wpadłem na nowy pomysł kontynuacji historii Berg i Beliara. Bardzo mi się podobał i znów zacząłem pisać. Nawiasem mówiąc, ponad połowa scenariusza powstała podczas wykładów z matematyki.
W październiku zacząłem powoli pracować przy SDK. Do grudnia udało się sporo rzeczy zrealizować, ale zimą dopadł mnie kolejny kryzys twórczy. Dopiero w lutym wpadłem na pomysł, jak połączyć wszystkie wydarzenia. Chciałem też zmienić lokację. Musiałem zrobić wszystko od nowa. Dziś scenariusz jest już całkowicie napisany i, że tak powiem, u strukturyzowany. Główny wątek został zrealizowany w 99,9%.
Podziękowania:
Pomoc w rozwiązaniu problemów dot. wylotów - Алексей Лоскутов, Михаил Зарубин, denis2000.
Testerzy - Рафаэль Саакян, Shadow_Man, yurv3, Gamp, drCarabas, Maximouse, 4udik.
Modyfikacja jest kontynuacją https://stalkerteam.pl/t/topic/26509.
GALERIA:
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
- Zew Prypeci 1.6.02
- Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.
- Dodajemy spolszczenie moda (gamedata).
Wersja samodzielna (repack) nie wymaga instalacji oryginalnej wersji gry. Dodatkowo mod posiada własny instalator. Na końcu dodajemy spolszczenie moda (gamedata).
LINKI DO POBRANIA: