Sorki za post pod postem, ale… Odpaliłem mod - nie chodzi na DX11 także DX10 to maksimum no i… Twój zapis Metku nie chciał się wczytać, ale że cała akcja z Kapitanem jest na samym początku prawie to sprawdziłem i u mnie poszło bez problemów… Z tym, że u mnie żaden z monolitowców, ani stalkerów nie miał przy sobie i nie strzelał z SKSa.
Rozumiem, że Ty pobierałeś mod w formie gamedaty i bin wklejanych na podstawkę, a nie tą wersję samodzielną?
@metek58 Niestety, ale o mojej pomocy musisz zapomnieć. Przenoszenie programów i modów rozpoczęto jak już byłem daleko od mojego kompa i zaczęły się problemy. Zjadło mi wszystkie .exeki w grach i mimo zachowania się skrótów pulpitowych gry się nie uruchamiają. To samo z posiadanymi modami. Tylko raz, ruszył ZP, ale po nocnej przerwie zawisa przy uruchomienieniu. Aby w coś zagrać, muszę spróbować na repackach. Może się uda. Inaczej dupa chlup i po graniu. A modów uruchamianych na podstawkach nie ruszę. Żal. ?smile_00129?
@metek58 Niestety, ale każda zmiana gry z pol n rus i odwrotnie wymaga zaczynania od jej od początku. Coś tam w sobie mają, że albo wcale nie ruszy, stracisz spolszczenie, no i gra będzie się sypać.
@metek58 Na polskiej podstawce mod w formie gamedaty działa bezproblemowo, dla sprawdzenia z SKS-a załatwiłem paru stalkerów - wszystko jest w porządku. Niestety tak jak u @Szczepan9205 Twój zapis się nie wczytuje, po prostu wywala grę bez konkretnego loga. Pobiegam trochę po Zatonie, spróbuję postrzelać z “nietypowych” pukawek i sprawdzić jak to idzie stalkerom.
To chyba ja mam coś nie tak. Czyżby spolszczenie powodowało kolizje? @Meta obiecała przerobić filmiki z intro na pl, ale mogę wrzucić polonizację Tobie @gawron i @Szczepan9205 na PW. Jeśli to u was będzie wywalało jak u mnie, trzeba będzie szukać powodu w polonizacji.
@metek58 Niekoniecznie musisz mieć coś nie tak, po prostu ani mnie, ani Gawronowi nie zespawowało monolitu lub samotników z SKSem, podejrzewam, że gdyby zespawnowało to moglibyśmy mieć ten sam problem co Ty. Jeżeli o mnie chodzi to odkopałem się trochę z zaległych “projektów”, więc mogę wrzucić, odpalić grę od nowa i sprawdzić co się podzieje. Tym bardziej, że Na Rozdrożu już ograłem, jestem w trakcie przechodzenia “Questu Krima”, więc mogę się pobawić
@gawron, czy teraz, co wyżej napisałeś, grałeś na polonizacji? Czy jak dodałeś polonizację, miałeś wylot i musiałeś dopisać SKS-y, czy poszło normalnie? Jeśli trzeba grać z jakimś plikiem z poszerzoną listą broni, to podrzuć ten plik/pliki, wypróbuję u siebie. Zastanawia mnie fakt, dlaczego mój zapis wywalał u was obu.
czy teraz, co wyżej napisałeś, grałeś na polonizacji?
Dopisałem SKS-y grając ze spolszczeniem, tylko dla sprawdzenia, czy ta broń w rękach NPC-ów spowoduje jakieś problemy. Nic takiego nie miało miejsca, przynajmniej na Zatonie.
Grałem na rus wersji bez spolszczenia i dopisywania jakichś tam SKS - ów i tego typu zabawek, brak wylotów oprócz “moich własnych” - słaby komputer więc dałem na statyczne lub o oczko wyżej, inne minimalne.
Ja natomiast pograłem chwilę i potem zrobiłem tak samo jak @gawron - dopisałem wszystkim NPC-om na Zatonie SKSy i nie było żadnych problemów, ani wylotów. Może po prostu u Ciebie @metek58 X-Ray złapał jakąś czkawkę czy coś… Spytam choć pewnie niepotrzebnie, ale próbowałeś zagrać zupełnie od nowa po tym jak miałeś ten wylot i nadal było to samo?
Co prawda przeglądałem wczoraj temat moda na AP-Pro i tam jedna osoba też zgłosiła podobny błąd i odpowiedzią na ten wylot było pytanie czy grający podmienił bin na jakiś inny, ale w temacie chyba nie był nigdzie dołączony, ani też w spoilerach go nie było tyle, że temat ma 34 strony, nie chciało mi się wszystkich wertować w poszukiwaniu jednej rzeczy, ale… Jak szukałem rozwiązania to trafiłem na forum stalker-mods.clan.su i tam plik rozwiązujący problem tego typu wylotów był wstawiony dla ludzi do pobrania z tym, że… trzeba mieć tam konto, ja takowego nie mam, więc jeżeli ktoś ma tam konto, pobierze ten plik i wrzuci tu to może uda się rozwiązać ten problem… Z tym, że to dziwne, że u mnie, @gawron i @vidkunsen żadnych problemów nie było, a Ty takowe masz.
Czy bez dopisywania jakiejkolwiek broni, grałeś na tym wstawionym przeze mnie spolszczeniu? Jeśli tak, to nie było wylotu u Ciebie?
Grałem z polonizacją bez dopisywania i nie było problemów. Przynajmniej do wizyty na pogłębiarce, obskoczyłem też strefy anomalne.
4 godziny temu, metek58 napisał(a):
Wstaw to z dopisanymi bronią, to zobaczę, jak u mnie to będzie.
Broń dopisałem bandytom tylko po to, aby nie czekać, aż pojawi się w rękach jakiegoś stalkera, więc nie sądzę, aby zmieniony plik był pomocny, ale proszę…
jeszcze spróbowałbym Zagrać na Twoim bin. Możesz mi go podesłać?
Właśnie miałem Ci to zasugerować, na początek: usuń lub przemianuj aktualny bin, w jego miejsce bez żadnych podmian skopiuj cały folder bin modyfikacji i rozpocznij nową grę. Jeśli to nie pomoże, wtedy podeślę Ci swój.
Ja tak teraz też pomyślałem, że może w wersji samodzielnej bin ma już ten plik co ma niby pomagać na wyloty z tym “cannot find rank for” i dlatego mi nie wywala - ogólnie na tym clan.su plikiem, który na to pomaga jest xrGame.dll. Z drugiej strony jeżeli w wersji niesamodzielnej w paczce z gamedatą też jest folder bin no to też powinien mieć już ten plik i nie powinno być problemu - no chyba, że wersja niesamodzielna to sama gamedata, wtedy podmiana binu może Ci pomóc @metek58.
Żeby nie przedłużać, po przywróceniu oryginalnego bin Zewu Prypeci zaczęły mi się problemy typu - Description : cannot find rank for, Arguments : wpn_ak101. Do wersji w formie gamedaty jest dołączony folder bin, który w całości bez żadnych kombinacji należy podmienić w głównym katalogu gry. Dodam, że modyfikację pobrałem w dniu premiery.