Od czasu jak zrobiłem ostatnią aktualizacje to ciągle przy czymś innym dłubałem, więc nie miałem kiedy tego ogarnąć także takie róznice mogą być normalne. Ale ostatnia dostępna łatka jest zdaje się z 8 stycznia lub marca tego roku, więc chyba nie powinno być kolejnych. Jak znajdę czas to kiedyś to zaktualizuję.
Poprawione, dzięki za czujność. Dużo mamy wstawek, czasami łatwo w nich o pomyłkę, moja wina. Na przykład w przypadku OGSR zostało wszystko wyjaśnione, rozpisane.
Gdyby ktoś potrzebował, to uzupełniony o polski tekst spawner od @scigacz1975 - spawnerOGSRGA_PL.7z
Mod w dalszym ciągu robi robotę. Stara fabuła, ale znacznie rozbudowana o nowe zadania jest świetną odskocznią od nowych modów w większości z nową fabułą. Mnie gra się świetnie🙂
Mi również ! Jedyne co zmieniłem to przywróciłem jesienne textury i zmieniłem nieco parametry ammo obniżając 9x39 o 25% i zwiększając 5.45 i 5.56 o 33%; także możliwe jest ukończenie gry z AK47 czy M4. Gunslinger też robi mega robotę! Czy wie ktoś z jakiego moda pochodzi model M4A1?
Po latach postanowiłem wrócić do Stalkera zaczynając właśnie od tego moda. Drobny problem przy instalacji z jakim się napotkałem to rozbieżność omówienia opcji (i screen) konfiguratora ze spolszczenia w porównaniu z faktycznym konfiguratorem OGSR+G, który zdaje się być nieco okrojony - stąd mam pytanie, czy tak ma być, czy coś nakaszaniłem?
Sprawdziłem też “czystą” wersją OGSR+G bez patchy i spolszczeń i także ma okrojoną wersję konfiguratora w porównaniu ze “standardowym” OGSR.
On 8/3/2023 at 6:29 PM, Mayer99 said:
Mi również ! Jedyne co zmieniłem to przywróciłem jesienne textury i zmieniłem nieco parametry ammo obniżając 9x39 o 25% i zwiększając 5.45 i 5.56 o 33%; także możliwe jest ukończenie gry z AK47 czy M4. Gunslinger też robi mega robotę! Czy wie ktoś z jakiego moda pochodzi model M4A1?
Aż jestem ciekawy - mógłbyś się podzielić jak wygląda edytowanie tych wartości w OGSR? Pamiętam że dawniej w zwykłym stalkerze było trochę zabawy z wypakowywaniem plików, tutaj jest podobnie, czy są jakieś pliki konfiguracyjne stosunkowo łatwe do modyfikacji?
Jak podnieść w tym modzie wagę ponad 100? W ustawieniach OGSR nie da się tego zmienić.
@Starika.. a jest sens, w ogse były egzoszkielety co się zakładało na dowolny kombinezon i już dygałeś więcej to tutaj też pewnie są. A może też arty podnoszące udźwig? Nie pamiętam już.
W ogse udźwig zwiększało się w: zwiększenie udżwigu w- gamedataconfigtuningogse_config
to tu pewnie też.
A no i w konfiguratorze moda było można chyba do 100 na stacie ustawić.
@edit
W swoich starych postach w ogsr widzę, że z artów przynajmniej 150kg miałem udźwigu.
Przetestuję i dam znać, dzięki za podpowiedź ![]()
Generalnie czy miałbyś jakiś protip na spadki FPS? Gierka i tak chodzi płynniej niż mój monitor może nadążyć, ale czasami użycie karty staje na 80-90% i klatki lecą (i tak 60+) ale wkurza to strasznie.
Strasznie swoją drogą są zasobożerne te mody do Stalkera i utrzymanie na nich stałej wydajności graniczy z cudem.
@Starika..Ja fpsów nie liczę
no ale co ci mogę poradzić baw się opcjami graficznymi, jak nie chcesz za bardzo pogarszać grafiki to w pierwszej kolejności pobaw się gęstością trawy i odległością jej rysowania bo te opcje dużo żarły zawsze w modach.
A to co u Ciebie siedzi jak mogę spytać? (komputer)
@Starika.. bebechy kompa z 2011 roku
tylko ramu trochę dołożone, że teraz jest 12gb.
A grafika to stary geforce gts 450 amp z 1gb pamięci.
Witam, mam następujący problem zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami ale wyskakuje mi taki error
[error]Expression : FS.exist(fn, “$game_textures$”, buf, “.ini”)
[error]Function : CGameFont::Initialize
[error]File : F:\Repos\OGSR-Engine\ogsr_engine\xr_3da\GameFont.cpp
[error]Line : 74
[error]Description : e:\games\ogsr\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini
Hej odnośnie mam problem z instalacją moda lektor polski działa lecz w grze mam nadal rosyjskie napisy pobrałem grę usunąłem bin wrzuciłem patch i następnie pobrałem na to spolszczenie
- zapomniałem dodać oba pliki spolszczenia pierw v1.0 i następnie łatkę
W dniu 23.01.2024 o 19:29, panawit napisał(a):
Witam, mam następujący problem zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami ale wyskakuje mi taki error
[error]Description : e:\games\ogsr\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini
Napotkałem ten sam problem
@panawit, @Sabre3PL Macie problemy ponieważ ten mod dostał 2 lub 3 duże łatki od czasu jak ostatni raz robiłem aktualizację spolszczenia, więc ze spolszczeniem nie będzie wam działać - jedyne wyjście to zagranie po angielsku + np. lektor, żeby uszy nie krwawiły od angielskiego dubbingu.
Dostosuję spolszczenie do najnowszej wersji, ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Na razie mam na głowie True Stalkera i może po premierze spolszczenia się przyjrzę OGSR+GA.
3 minuty temu, Szczepan9205 napisał(a):
@panawit, @Sabre3PL Macie problemy ponieważ ten mod dostał 2 lub 3 duże łatki od czasu jak ostatni raz robiłem aktualizację spolszczenia, więc ze spolszczeniem nie będzie wam działać - jedyne wyjście to zagranie po angielsku + np. lektor, żeby uszy nie krwawiły od angielskiego dubbingu.
Dostosuję spolszczenie do najnowszej wersji, ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Na razie mam na głowie True Stalkera i może po premierze spolszczenia się przyjrzę OGSR+GA.
Ah czyli w tym tkwi problem, ja osobiście nie mam problemu z Angielskim, gorzej z Rosyjskim czy Ukraińskim, dzięki wielkie za informację, mam nadzieję że dobrze się bawisz przy TS, ja go wczoraj skończyłem ![]()
@Sabre3PL Gdyby autorzy OGSR+GA sobie nie wymyślili, że w najnowszej aktualizacji dodadzą customową czcionkę to by pewnie działało choć pewnie braki w tekście by były, ale że dodali nową to wywala błąd.
Hmm, średnio bo już drugi raz przechodzę, żeby ostatnie poprawki wprowadzić, więc jeszcze trochę i premiera spolszczenia ![]()
Wylot przy uruchamianiu gry:
FATAL ERROR
[error]Description : c:\games\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini
Zainstalowane według instrukcji tutaj z patchem z 1 strony wątku.
Ktoś potrafi pomóc?
@_Zdzichajev weź ty sobie zerknij dwa posty nad swoim ![]()
2 minuty temu, tom3kb napisał(a):
@_Zdzichajev weź ty sobie zerknij dwa posty nad swoim
szukałem i szukałem, a i tak przeoczyłem
dzięki