Op-2.1

Proszę bardzo jest.

@Sarkazm No to podmień te pliki, ale najpierw zrób kopię oryginalnych, i zobacz czy działa. Wszystko powinno śmigać.

A nie, sorki, tem plik w spawnerze jest do 7.3, a Ty potrzebujesz ten od @Ignachinio do 8.2.

podmienić moge tylko Bin bo gamedaty nie mam

A masz jakieś dodatki?

Nie, nie moge podmienic bo oryginalnie tego folderu nie ma w katalogu z grą, więc moge wkleić na czysto ze spawnerwa, teraz przetestuję

To stwórz taki folder będzie ci potrzebny.

Ja chyba zaraz zdurnieję…:blush:

@Sarkazm Przecież kilka postów wyżej napisałem jasno, że musisz wrzucić gamedatę rozpakowanego 8.2, na to spawner (gamedata + bin), potem do folderu bin plik od @Ignachinio i ma wszystko działać. Nic wiecej nie kombinuj.

I działa, dzięki @tom3kb @Ignachinio i @wariat. Dałbym plusy ale chyba jeszcze nie moge, nie wiem dlaczego. Szkoda tylko że zrespiło mnie prosto w elektre xD

Plusy będziesz mógł dodawać jak osiągniesz rangę “stalker”.

1 minutę temu, Ignachinio napisał:

Spoko od tego jesteśmy aby pomóc :grin: A to standard jest z tą elektrą . Rada na początek rozbijaj wszystko co się da… sprawdzaj każdy kąt może się okazać , że za chwilę już fajne rzeczy będziesz miał.

Tam gdzie w shocu był kombinezon najemnika w wiosce kotów to tutaj jest trochę wódki, lepiej ją weź bo na początku jest na równi ze złotem

dach budynku na początku?

@Sarkazm Jest temat o pomocnych schowkach w dziale z poradnikami, tam znajdziesz sporo informacji😊

Broń takiej wolno lezącej to raczej nie znajdziesz w modzie.. Chyba że w schowkach no i jak najszybciej zacznij kolekcjonera linie fabularną mega sprzęt wpada.

Jak się odpala kolekcjonera?

Teraz, Zwinny napisał:

Jak się odpala kolekcjonera?

Jeszcze go nie robiłeś???

Masz dialog u Sidora, dlaczego on taki radosny, on Ci mówi o Kolekcjonerze i żebyś przeszukał wioskę. W zburzonym domu w wiosce pod kawałkiem blachy znajdujesz notatkę żeby szukać przy tunelu. Tak to się zaczyna.

o właśnie a propo schowków, tam w ustawieniach widziałem opcje klasyczne, rzadkie i przypadkowe. Jak to działa? Musze dostac najpierw cynk o schowku by coś tam się znalazło?

2 minuty temu, Sarkazm napisał:

Musze dostac najpierw cynk o schowku by coś tam się znalazło?

Tak.

To działa w ten sposób, że jak sobie wybierzesz np. klasyczne schowki, to będziesz je miał dość często na nie namiar, ale nic ciekawego tam nie będzie. Ale jak wezmiesz rzadkie schowki, to one na prawdę są rzadko, ale jak już taki schowek dostaniesz, to z wypasionym towarem. Ja ciągle gram na rzadkich schowkach i ich zawartości są bardzo cenne.

Bierz tylko i wyłącznie rzadkie schowki i częste pojawianie się mutantów oraz załącz godzinę grozy.. Na początku może będzie trudniej.. ale potem będzie Ci się przyjemnie grało mordując te hordy :slightly_smiling_face:

Spoiler

A jak koniecznie chcesz mieć nóż a poisz się pijawki to chyba Akim ma w sprzedaży bagnet 6x4.

Grając po raz pierwszy możesz nie wiedzieć wiec podpowiem, schowki są robione losowo, jeśli masz je rzadko ustawione i dostałeś go gdzieś na Jupiterze to jak wczytasz grę jest duża szansa, że pojawi się na Kordonie.

Działa tylko w zadaniach i u Informatora.

@Zwinny

To nie robisz zadania dla Dragunowa? Czy jak on tam miał z Prypeci?

@wariat coś mi mówi ten dialog z sidorowiczem ale to było chyba dawno i podejrzewam że ta notatka już wyparowała, no nic wrócę na kordon i poszukam