Jeśli z nim gadałeś to notatka leży pod blachą. Jeśli jej tam nie ma to możesz mieć karteluszkę w ekwipunku z wypisanym miejscem.
Spoiler
Zawsze możesz w opcjach włączyć pokaż schowki Kolekjonera. I przypomnieć sobie gdzie skończyłeś.
Jeśli z nim gadałeś to notatka leży pod blachą. Jeśli jej tam nie ma to możesz mieć karteluszkę w ekwipunku z wypisanym miejscem.
Zawsze możesz w opcjach włączyć pokaż schowki Kolekjonera. I przypomnieć sobie gdzie skończyłeś.
@wariat info o schowkach mamy z trupów czy od NPC? Jak rozpocząłem gre ze standardowymi to moge sobie zmienić w każdej chwili czy musze od nowa zaczynać?
8 minut temu, Sarkazm napisał:
@wariat info o schowkach mamy z trupów czy od NPC? Jak rozpocząłem gre ze standardowymi to moge sobie zmienić w każdej chwili czy musze od nowa zaczynać?
Możesz zmienić kiedy chcesz ale polecam rzadkie schowki, a schowki wypadają przy przeszukiwaniu i od npc można kupić
Oj tutaj bym tego taki pewien nie był. Gra ustawia automatycznie na początku pewnie parametry właśnie jak schowki. Więc jeśli zaczynałeś na standardzie to nie wiem czy uda ci się zmienić na rzadkie.
Ja zmieniałem, tylko godziny grozy później się już nie da
@Sarkazm Na Yandeksie zarejestrowany ma tylko 10GB miejsca. Dlatego po każdym tam pobraniu, trzeba to co zostało pobrane ( oczywiście, że do katalogu w Y. ) przenieść do kosza i kosz opróżnić. I znowu się ma 10GB.
Jeśli chodzi o preferencje schowków, to jest z nimi tak jak z godzinami grozy. Trzeba je wyłączyć na początku gry, mniej więcej przed opuszczeniem Kordonu. Potem w opcjach też można zmienić, ale to już loteria - albo się zmienią albo nie.
I tak jak wspomniał @Zwinny, jak masz przyjacielskie stosunki z neutrałami, tzn jak neutrały są na zielono, możesz od nich kupić schowek za 30 patyków. Czy się opłaca? Sam decyduj. Ja w miarę zasobnego portfela polecam je kupować od nich ale tylko mając włączoną opcję rzadkich schowków, bo wtedy towar jest naprawdę przyzwoity. Czasem trafią się w schowku pierdoły, ale w większości towar spoko, bronie ze zmienionym kalibrem, pancerze, często egzoszkielety, które można sprzedać za dobrą cenę.
Możesz też bez wydawania kasy😊 Zbieraj wszystkie pda zabitych stalkerów i przynoś je Informatorowi w Barze. Za 40 pda stalkerów dostaniesz od niego namiar na schowek.
No i można upić stalkera żeby się wygadał co do schowka ale to chyba w późniejszym etapie się załącza taka możliwość
Spoko, i tak na tę chwilę nie ruszyłem się z miejsca więc moge dać nową grę, nic nie stracę
No i często schowki jako nagrody w zadaniach wpadają. Opcji jest mnóstwo by się wzbogacić ![]()
Ej mamy jakiś kanał na Discordzie dla forumowiczów?
@Sarkazm a po prawej stronie monitora nie widzisz znajomej ikony discorada?
przecież to nie działa, i jeszcze jakieś ruskie tam siedzą, i jeszcze nie działa, przycisk Connect nie działa. Nie macie wersji na kliencie?
@tom3kbte schowki są niewidzialne? Od godziny łażę po tym młynie szukając schowka martwego stalkera który zaznaczyło mi na mapie i nic
Panowie i Panie by Grzmot lub Grom pojawił się w bunkrze u Sacharowa co mam zrobić.
@Sarkazm niektóre schowki plecaki wyglądają tak jakby Predator włączył kamuflaż, ale czy ten. To jakiś questowy?
@tom3kb Nie, to jakiś z trupa, łaziłem tam godzine, nic nie znalazłem i nagle znikł namiar, jak gra będzie mi usuwać zdobyte namiary na schowki to się pogniewam
Mam jeszcze 2 pytania: Gdzie jest Północny posterunek> Bo szukam spodni. Gdzie jest ta Gwiazda Wieczorna? Bo na pewno nie tam gdzie w poprzednich wersjach
@Sarkazm północny posterunek jak sama nazwa wskazuje jest na północy, czyli tam gdzie przejście na wysypisko.
Sarkazm - dajesz na mapę i patrzysz na strzałkę kompasu, zazwyczaj czerwony to północ (siewier).
@tom3kba ta gwiazda?
Nie pamiętam, Sidorowicz ci mówił gdzie masz szukać, bo to o misję dla niego chodzi o ile dobrze kojarzę.