@tom3kb Tak, powiedział “jest takie miejsce” i to jedyna wskazówka
1 godzinę temu, suchyyy1 napisał:
Panowie i Panie by Grzmot lub Grom pojawił się w bunkrze u Sacharowa co mam zrobić.
Zadanie na PDA bandyty. Linia zadań od Żyły o starej broni (finalnie kończy się w X-18)wysyła Cię on na Magazyny Wojskowe i do Ciemnego Parowu musisz zagadać z Pietrenko i wtedy on się pojawi na Jantarze. AAA nie doczytałem…
Pojawił się..
Do doktora musisz iść po odtrutkę od Cię pokieruje dalej.. wycieczka do Kałmuka na bagna i do mrocznego parowu (przydaje się teleport od Woronina ).
U doktora chyba musisz mieć już za sobą etap uleczania ludzi.
Godzinę temu, Sarkazm napisał:
@tom3kb Tak, powiedział “jest takie miejsce” i to jedyna wskazówka
Zobacz młyn na Kordonie. Zerknij na tą dziurę na dole przy tym teleporcie. Musisz podejść od drugiej strony i albo wystrzelić ten artefakt na dwór albo granatem go wywabić. Generalnie masz takie przetarcie tym zadaniem jak za pomoc strzelanie wyjąć coś z miejsca niedostępnego.
Spodnie leżą tam gdzie siedzi Akim na dachu wieżyczki.
A co do schowków, jeśli jesteś na znaczniku i nie ma schowka to popatrz czy np: w budynku nie ma go gdzieś w piwnicy albo strychu.
@Ignachinio-tak masz rację ale żyła nie ma tej opcji dialogowej. By zacząć tą linię fabularną muszę pogadać z Вороном- Krukiem(o ile się nie mylę) ale gdzie on jest???
10 minut temu, suchyyy1 napisał:
Вороном- Krukiem(o ile się nie mylę) ale gdzie on jest???
Chodzi o Witka Worona. To ten handlarz co stoi przy hangarze na wysypisku. Powinieneś mieć u niego dialog na unikalną, rzadką broń, on Ci powie o bandytach i tak to się zacznie.
@Ignachinio Artefakt turlał się za bazą bandytów, na tej ścieżce do zawalonego tunelu, widać go wywiało, Co do schowka to przeszukałem cały rejon co do mm i nic a namiar na mapie nagle znikł.
@wariat rozumiem że Kuźniecow nie daje już zadania bym spił tego wojskowego na Agropromie i zajumał teczke z raportem? BO coś nie daje a zwykle w poprzednich wersjach dawaj po tym jak mu przyniosłem 10 flach.
Sidorowicz daje misje na schowki Kolekcjonera po tym jak wrócę z artefaktem Inferno z Zapomnianego Lasu?
4 minuty temu, Sarkazm napisał:
rozumiem że Kuźniecow nie daje już zadania bym spił tego wojskowego na Agropromie i zajumał teczke z raportem? BO coś nie daje a zwykle w poprzednich wersjach dawaj po tym jak mu przyniosłem 10 flach.
On da Ci to zadanie, ale nie pamiętam już w którym momencie gry. Ale na bank gdzieś na początku.
5 minut temu, Sarkazm napisał:
Sidorowicz daje misje na schowki Kolekcjonera po tym jak wrócę z artefaktem Inferno z Zapomnianego Lasu?
Chyba po tym, jak wrócisz do niego z fleszką od Żwawego. Powinieneś mieć dialog do Sidora “co Ty taki radosny”, on Ci powie jakiś głupi wierszyk i wspomni o Kolekcjonerze i żebyś przeszukał wioskę.
To początek gry, który przechodziłem dawno dawno temu i pewnych rzeczy już nie pamiętam, bo to ogromny mod. Żeby zapamiętać każdy taki szczegół z tego moda, mózg musiałbym mieć większy niż ten w x16.![]()
@wariatno to lipa bo nie dostałem żadnego z tych zadań, gra widzę leci w *****
@Sarkazm Wrzuć na luz, pójdzie jak po maśle.
Te zadania na pewno pojawią się w swoim czasie, nie spiesz się do nich. Wykonuj te które masz, te pojawią się w swoim czasie.
@wariatzadanie z spodniami jest niewykonalne, znajdują się one da dachu wieżyczki strażniczej i nie ma jak tam wejść, gra oszukuje
10 minut temu, Sarkazm napisał:
@wariatzadanie z spodniami jest niewykonalne, znajdują się one da dachu wieżyczki strażniczej i nie ma jak tam wejść, gra oszukuje
Wchodzisz na schody od wieżyczki, skaczesz na płot i z płotu na gałąź drzewa z którego wskakujesz na dach wieży
Wystarczy pomyśleć chwilę
Nie potrafi skoczyć bo automatycznie wchodzi na schody, odwraca się i blokuje możliwość skoku
@wariat co Do Sidorowicza to powiedział mi ten wierszyk ale zadania w dzienniku nie mam, wioske kotów przeszukałem nie raz i nic
@Sarkazm Nikt tu nie oszukuje, do każdego schowka da się dojść.
I zadania na Kolekcjonera nie będziesz miał. W zburzonym domu pod blachą znajdujesz pierwszą notatkę, a potem lecisz według pozostałych notatek.
No u mnie to nie działa, myk superskokiem
2 minuty temu, Sarkazm napisał:
myk superskokiem
Ten superskok Ci kiedyś bokiem wyjdzie, jak natrafisz na schowek z restryktorami.
Ale to już nie mój problem.
rozumiem rozumiem, słyszałem o nich i widziałem filmik jak moderów po***ało z tymi schowkami w Prypeci
@Zwinny a ja te spodnie zgarnąłem trochę inaczej, wskoczyłem na poręcz od schodów, podszedłem jak najbliżej się dało do daszku tak żeby podskakując nie odbijało mnie do tyłu
trochę zabawy z ustawieniem myszy, poddkok, wciśnięcie F, spadłem na poręcz i portki zebrane ![]()
O widzę, że @wariat taki filmik nawet znalazł ![]()
Quest z początku moda, a ja dopiero po wielu dniach niechcący zobaczyłem gdzie ten schowek jest, a szukałem jak głupi.
Także @Sarkazm widzisz już co najmniej dwa normalne sposoby dało się wymyślić ![]()
@Sarkazm Co do zadania dokumenty dla Kuzniecowa na pijackiej imprezie na Agropromie to pojawia się ono w momencie gdy oddasz 10 butelek wódki Kuzniecowowi. Oglądaj od 33:10.
@OldMan Już dawno mu oddałem, potem wypełniłem jeszcze kilka zadań a dalej mi tego nie dał, zwłaszcza że kilka dni temu grałem w wersje 2.0 i zadanie było właśnie po 10 flaszkach, albo w wersji 2.1 jest później albo gra leci w kulki. Zresztą na filmiku i tak wszystko po rusku, nic nie rozumiem
2 minuty temu, Sarkazm napisał:
@OldMan Już dawno mu oddałem, potem wypełniłem jeszcze kilka zadań a dalej mi tego nie dał, zwłaszcza że kilka dni temu grałem w wersje 2.0 i zadanie było właśnie po 10 flaszkach, albo w wersji 2.1 jest później albo gra leci w kulki
Trochę mijasz się z faktami.
Film który Ci wskazałem jest z wersji 2.1 i raczej nie może być inaczej.
Z ciekawości postawię OP-2.1 (kiedyś już miałem ale pokręciłem się w pobliżu Wioski kotów i skasowałem) i mogę sprawdzić to zadanie ale
musiałbyś wstawić sejwa najlepiej przy Kuzniecowie.
Jak napisałem że nie dostałem to nie dostałem, postaw 2.1 i daj znać to ci dam tego sejwa
@wariat za posterunkiem wojskowych jest schowek Kolekcjonera ale bronią go 2 BTRy, 2 Hindy i stado wojskowych, da się tamtędy przejść na cichacza czy musze robić zadyme?