Op-2.1

są emisje w opcjach możesz sobie je ustawić.

24 minuty temu, Sarkazm napisał:

@boberm Pobrałem, zmieniłem i wkleiłem a noce nadal jasne jak poranki, Nic to nie dało ale dzięki za chęci

@Sarkazm - szukałeś tego katalogu - to Ci go znalazłem. To jest “genuine” katalog z OP-ka. Bez zmian. Edycji raczej sie nie podejmę.

@Ignachinio przykro mi ale w ustawieniach mam tylko godzine strachu

@sarkazm pograłem sobie trochę w OPkę :slight_smile:
Tak sobie przypomniałem, że na początku gry zdobycie 10 butelek Kozaka nie jest możliwe ale może znalazłeś na to sposób :wink:
W każdym razie MOIM ZDANIEM trzeba czekać (i mieć nadzieję, że…) aż zadanie na kompromitujące Kuzniecowa dokumenty się
uaktywni.
Tu @kobal pisze, że to zadanie pojawi się później ale cz tak będzie któż to wie..

Jest możliwe o ile nie płacisz za przechodzenie przez most

Problem polega na tym, że obchodzenie opłaty pod mostem to moim zdaniem nie jest dobry pomysł :blush:

Dlaczego? Masz alternatywne przejścia w obie strony a o artefakty chroniące przed radiacją bardzo łatwo

@Ignachinio czyli nie ma w tej grze Emisji?

Chodzi mi o coś innego.

STALKER ogólnie (poza CoC - ale jest to jedyny mi znany mod) jest grą liniową i obchodzenie fabuły wcześniej czy później na graczu się zemści zablokowaniem zadań.
Nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie w uniwersum Stalkera ale wybrałeś OP-2.1 który jest uznawany za bardzo wymagający mod i nie da się go przeklikać.
Uważam, że im dalej w modzie tym będziesz napotykał coraz więcej trudności nie biorąc pod uwagę liniowości tego moda.
W każdym razie życzę powodzenia !

p.s. Dzięki Tobie parę godzin pohasałem sobie po Kordonie i wysypisku i przypomniałem sobie dawne czasy :blush:

@OldMan ale co ma przechodzenie przez tunel z elektrą i nasyp koło ATP do omijania fabuły? xD Przecież wykonuję misję Kuźniecowa, tylko nie płacę za przechodzenie.

Są emisje ale na szczęście niezbyt często, ileż można non stop to samo oglądać przy próbie przespania nocy

Nie no, to byłoby za dużo gdyby co noc walili Emisją. Ważne że są

Są emisje w opcjach masz możliwość ustawienia ich gęstości.

A misja dla Kuzniecowa chyba będzie możliwa dopiero po wizycie w DM i powrocie przez MP na Kordon ale pewny nie jestem..

@Ignachinio Nie, nie ma emisji w ustawieniach

W dniu 2.03.2020 o 12:22, boberm napisał:

@Ignachinio - o ile pamiętam to był to ten plik. Правка на исправление винтовок с автозахватом.rar

Bezdyskusyjnie zrób kopie podmienianych pliczków.

To plik z folderu bin.. zaraz ogarnę czy działa

Ja już nie rozumiem, ten Krzyż jest w końcu na Wysypisku czy w Zapomnianym Lesie? Sprawdziłem Wysypisko i nie ma, przebiegłem się przez Zapomniany Las, uciekałem przed chimerami, pijawkami, nibyolbrzymami, psami, zmutowanymi pająkami, burerami, kontrolerami i jakimś innym dziwnym i przerażającym cholerstwem i ani jednego człowieka tam nie znalazłem

Krzyż w zapomnianym lesie, słabo przeszukałeś

@Zwinny, bo głównie uciekałem, starałem się jednak przebieć kilka razy w koło i w poprzek obserwując czy się pojawi coś na liczniku kontaktów

Witam ktoś powie jak pobrać nowe modele NPC z tej strony http://logovostalkerov.com/forum/71-970-1#27970

Wrzuciłem w translator i nic nie pomogło

Oooo i jak uwolnić z kapsuły bibliotekarza, a potem Go wrzucić do kapsuły z powrotem.

@suchyyy1 Ja zauważyłem, że w 1 poście pod tamtym linkiem nie ma odnośnika do pobrania takiej paczki, ale w każdym innym poście jest spoiler, po jego otwarciu masz odnośnikii do pobrania. Czyli wygląda na to że wszystko trzeba pobrać osobno.

11 minut temu, suchyyy1 napisał:

Oooo i jak uwolnić z kapsuły bibliotekarza, a potem Go wrzucić do kapsuły z powrotem.

Uwolnić z kapsuły żaden problem, embrion w slot pistoletowy i wyrzucasz na ziemię. Ale jak aktywujesz mutanta z embrionu, to już go w nim nie zamkniesz. Takich cudów to nie ma😊

3 polubienia

Ale to takie pokemony by były… myk i chimera wyjeżdża swoje zrobiła i wracaj do środka :grin: :grin: :grin: CO to by się działo…

Z innej beczki.. zadania na PDA z informacjami dla Kutwy.. gdzie szukać tego cudu.. bo ani na Agropromie ani u Bandytów ani w Prypeci nie mam :face_with_tongue:

@boberm

takie cuda wyskakują bo wklejeniu twojego dodatku. Silnik jest mniejszy niż ten który był w grze…

Ma ktoś inny pomysł na to zadanie?