Op-2.1

Godzinę temu, Przymulołek napisał:

Dobra wróciłem się parę kart i przeczytałem xD ale teraz proszę o wyjaśnienie, co to za misje CN ? nie mogę tego znaleźć w przewodniku

No dobra - najpierw musisz byc we własciwym miejscu scenariusza. Wracając z pierwszego otwarcia X 18 musisz wejść na Kordon poprzez Mroczny Parów. Po wejściu na teren Kordonu dostajesz info od Sidorowicza o spotkaniu. Idziesz do Wioski Kotów , po drodze rozmawiasz z Fanatem który stoi tam gdzie poprzednio stał Wilk. On mówi Ci o akcji najemników - rozwiązujesz problem . Rozmawiasz z Fanatem i idziesz do Sidora . Tam m-innymi dostajesz propozycję przyprowadzenia buggy z Bagien. Otwiera sie przejście .

Wchodzisz na Bagna - zaraz przy wejsciu spotykasz niejakiego Diakona /Diaka - i dalej to juz ściezka scenariusza poprowadzi… tylko czytaj uważnie rozmowy …

2 polubienia

Wie ktoś po co są te plecaki na lokacjach?? często leżą przy przejściach?

Kiedyś była teoria, że do tego abyś mógł znosić tam broń i sprzęt po zabitych a potem wykonywać kursy handlowe tylko z granicy lokacji do handlarza.(Radar-MW)

19 minut temu, Ignachinio napisał:

Kiedyś była teoria, że do tego abyś mógł znosić tam broń i sprzęt po zabitych a potem wykonywać kursy handlowe tylko z granicy lokacji do handlarza.(Radar-MW)

ale one mają malutką pojemność - 100 elementów chyba - to takie drobiazgi można tam wsadzić plus obowiązkowy zamek

No to z takiego Radaru możesz tam skitrać wiele broni np: Nato którą możesz przetargać do Kutwy i opchnąć z zyskiem.

1 polubienie

1 godzinę temu, Ignachinio napisał:

No to z takiego Radaru możesz tam skitrać wiele broni np: Nato którą możesz przetargać do Kutwy i opchnąć z zyskiem.

Ale w dobie wszechpojemnych "prawek’ do plecaków z udzwigiem liczonym w tonach nikt z tego nie korzysta🤪.

1 polubienie

Panowie dwie sprawy. Gdzie mniej więcej znajdę ten teleport dla Krzyża na Placu Budowy? I dlaczego w miejscu gdzie powinien być Blenda go nie ma? Znacznik na mapie pokazuje Przy wejsciu do laboratorium ale nie ma tam żywego ducha…

teleport dla krzyża jest na bazie wojskowych - zaraz jak wejdziesz na lokacje po prawej w tych zabudowaniach - jeden z wojskowych go ma - najpierw posprzątaj lokacje potem bier teleport - bo się helikoptery pojawiają jak dotkniesz ten teleport

a co do Blenda - kto to jest - rozjaśnij bo nie kojarzę gdzie on się ma pojawić - bo nie pamiętam tego akurat

A to nie typek z Ostatniego Dnia co siedzi nad kompleksem x18? Bo wydaje mi się, że to o niego Ci chodzi.

O ile pamiętam(mogę coś pomylić) to musisz iść na piętro, pewnie coś zrobić, pojawią się czerwone sms-y, i Bleda, odkupisz pda i ucieczka przez dach za ogrodzenie

1 polubienie

Cytat

O ile pamiętam(mogę coś pomylić) to musisz iść na piętro, pewnie coś zrobić, pojawią się czerwone sms-y, i Bleda, odkupisz pda i ucieczka przez dach za ogrodzenie

Dokładnie tak wczoraj to robiłem.

Witam. Nie wiem czy to tutaj i nie wiem czy wszyscy wiedzą ale muszę się podzielić swoją radością. Odkryłem ,po wielu próbach z przeskakiwaniem przepaści na wiadukcie w Mrocznym Parowie ,że można spokojnie sobie przejść.

https://youtu.be/emb8e90aFL8

3 polubienia

Dobry motyw brawko za odkrycie czegoś nowego :blush:

ale sie wkurzyłem, mam tydzień gry w plecy…

zapamiętajcie to ci co jeszcze nie doszli:

Jak weźmiecie od Fenrira zadanie na leże snajpera na wysypisku… to nie zaczynajcie tego zanim nie zrobicie całych latających wysp… bo potem znika Watażka i jesteście w czarnej dziurze…

Ja po wysypisku poszedłem robić zadania na Astronoma… wracam potem na Zaton a tam nie ma Fenrira i Watażki… no i klops… tydzień czasu gry, czyli kilkadziesiąt godzin pójdzie w powietrze… no nic dziś przerwa żeby sie nie stresować, jutro od nowa będziemy robić zadania.

1 polubienie

Witam ponownie :slightly_smiling_face: znowu mam problemik, gdzie znajdę schowek sowy w zakładzie metalurgicznym? Ma być na podstacji zasilania, ale .. nie wiem jak wygląda podstacja zasilania w stalkerze :sweat_smile:

9 minut temu, DelaQxi napisał:

Witam ponownie :slightly_smiling_face: znowu mam problemik, gdzie znajdę schowek sowy w zakładzie metalurgicznym? Ma być na podstacji zasilania, ale .. nie wiem jak wygląda podstacja zasilania w stalkerze :sweat_smile:

jak mi się nie pozajaczkowąło- to w piwnicy na zbiorniku wystającym ze sciany…

1 polubienie

@DelaQxi Nie napisałeś co ma być w schowku.

Tu masz schowek z notatką: https://www.youtube.com/watch?v=tuBH8qmcUDk

1 polubienie

Dokładnie tutaj gdzie kursor

Schowek z notatką dla ducha, dokładnie, niestety po translatorze i filmikach na YouTube nie mogłem znaleźć, a niestety opek ma to do siebie, że nie ma znaczników celu w dużej mierze :grinning_face_with_smiling_eyes: dziękuję za pomoc :smiling_face_with_three_hearts: