Pod osłoną śmierci: Klondajk

Tytuł oryginalny:  Под прикрытием смерти: Клондайк
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery:  27.08.2013 r.
Autorzy:  strelok200, FantomICV, SlaittyPWCS, makdm
Autorzy spolszczenia: , ,
Śr. długość rozgrywki: ok. 13 godzin

OPIS:

Spoiler

Śmierć w Zonie - nic nadzwyczajnego. Każdy doświadczony stalker zdaje sobie sprawę z tego, że jego towarzysz broni może już nie wrócić z kolejnego wypadu.

Pewnego dnia nadeszła potężna emisja, wskutek której wielu stalkerów zginęło bądź też przepadło bez wieści - to wydarzenie przez niektórych jest określane mianem trzeciej katastrofy. Wszystko jednak wskazuje na to, że są i dobre strony „gniewu reaktora”, bowiem naukowcom udaje się potwierdzić legendę o słynnym klondajku - skupisku groźnych anomalii i artefaktów o niezwykłych właściwościach.

Instytut Naukowo-Badawczy Czarnobylskiej Strefy Wykluczenia postanawia przeprowadzić badania na niezgłębionych jak dotąd terytoriach Zony, a w obawie przed masowym napływem stalkerów do jej centrum informacje o istnieniu klondajka zostają utajnione.

Kontakt z wysłanym helikopterem, na którego pokładzie znajdowali się badacze oraz najnowocześniejszy sprzęt, zostaje przerwany w pobliżu Doliny Mroku. Wszelkie ponowne próby nawiązania łączności radiowej z pilotami jednostki kończą się niepowodzeniem. W zaistniałej sytuacji wojsko postanawia wysłać oddział ratunkowy, jednak nie udaje im się nawet opuścić Kordonu - wszyscy żołnierze giną w polu psionicznym. Po pewnym czasie nieznana grupa nawiązuje łączność z radiostacji, która znajdowała się na pokładzie zaginionego helikoptera i żądają przerwania wszelkich badań oraz prób dostania się do klondajka. W przeciwnym wypadku grożą wysadzeniem ośrodka Naukowo-Badawczego na Wielkiej Ziemi.

W celu wyjaśnienia sytuacji do Zony zostaje wysłany doświadczony stalker Arkan - emerytowany oficer w stopniu majora.

Cechy moda:

• nowa fabuła;
  • zmiany w grafice; 
  • przebudowany balans;
  • nowe lokacje - niektóre zaczerpnięte z buildów;
  • możliwość nabywania umiejętności i wytwarzania przedmiotów.

Zachęcamy do zapoznania się ze znacznie bardziej dopracowaną wersją - .

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Kolejność instalacji: 

1. Zew Prypeci 1.6.02. 
  2. Zmiana nazwy pobranego i rozpakowanego archiwum z modem (Под прикрытием смерти) na dowolną.
  3. Należy uruchomić instalator Setup.exe i zainstalować modyfikację w dogodnym dla siebie miejscu.
  4. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z fixem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry.

Jeżeli komuś nie odpowiada jaskrawe oświetlenie, wystarczy usunąć katalog shaders z gamedaty moda.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Fix:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

Źródło:   LOGOSTALKERMOD.png.03c0e05fd4d9f6b452ea351627d7ce2c.png.156131621763517ef7d4a1bef5ad898a.png

Zapowiada się ciekawie.

Zapowiada się ciekawie.

Już mod jest proszę o przeniesienie tematu do nowych modów. Dodałem linka.

Przeniesiony do nowych modów

Junx

Pod Osłoną Śmierci albo W Cieniu Śmierci - tak mi jakoś pasuje. To “przykrycie” dziwnie brzmi. Co sądzicie?

Pod osłoną … brzmi nieźle. Doradzam pobierać z Tutorbita przez rapidox.pl - ssie na bieżąco. http://turbobit.net/v4a8ym2ujja0.html

Również pobrałem ratuszem. Godzina i mod na dysku.

Zaczynamy tłumaczyć tego moda

Tak, bierzemy się za ten mod, ale potrzebuję pomocy przy pobraniu tego moda. Na całą noc zostawiłem kompa i połączenie szlak trafił. Jest może torrent albo coś podobne, by to zassać bez kłopotów?

Ja pobrałem go dopiero po skorzystaniu z Yandeksa. I tak trwało to trochę długo. Inne próby pobrania to 64kB i wieczność.

Jest torrent tutaj, ale nie sprawdzałem czy idzie…jeżeli znajdę inne to dopiszę do postu. Z Yandeksa warto korzystać bo transfer jest dobry.

Link…http://tfile.me/forum/viewtopic.php?t=612965.

Link…http://game-explorer.ru/action-fps/700-stalker-zov-pripyati-pod-prikrytiem-smerti-mod.html

Torrent jest dobry, idzie max, u mnie to 1,2 mb.

Z dolnego linku torrent leci ponad 5mb  :slight_smile:

EDIT: link do fiksa nie działa - plik został usunięty, może ktoś kto go ma wrzucić na jakiś hosting?

Macie plus za testy, a ja dodam linki do pierwszego postu…zawsze ktoś skorzysta.. .

Po rozpakowaniu moda dostałem setup.exe.

Ale próba uruchomienia zakończyła się informacją, że jest uszkodzony i należy wziąć nowy.

Paczkę moda rozpakowywałem i uniextraktorem, i 7zip.

W obu przypadkach to samo. Waga paczki zgodna z opisem.

Pobieram ponownie z Yandeksa. Koło 16.30 coś się dowiem.

Miał ktoś podobny problem?

Po komentarzu powyżej pobrałem moda z yandexa i rozpakowałem. Próba uruchomienia setup kończy się tą informacją: “The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program.”

Zobaczcie jak z tym problemem poradził sobie @Cichyhttp://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=383.0

Torrent jest dobry, tylko należy zmienić nazwę rosyjską na polską :slight_smile:

Tam o rozwiązaniu takiego problemu nic nie ma.

U  andrzeja75 i u mnie,  jest ten sam komunikat o uszkodzonym instalatorze. Nie mam żadnej cyrylicy. Po rozpakowaniu, od razu setup. I setup nie zaczyna instalowania.

Dla pewności pobrałem mod drugi raz z innego linka. Z tym samym skutkiem.

Antyviry nie protestują, nie ma przerw w pobieraniu, waga pobranej paczki taka jak podana przy pobieraniu.

Jeszcze ktoś ma ten problem, lub co ważniejsze,  czy komuś z tego setupa powiodła się instalka?

Mi się udała jako dowód mam 2 screeny:

Trzeba zmienić z “Под прикрытием смерти” np. na “pod osłoną śmierci” i instalka rusza :slight_smile:

Potwierdzam, zmiana nazwy archiwum, po rozpakowaniu zmieniłem również nazwę folderu i setup odpalił :slight_smile: