Tytuł oryginalny: Под прикрытием смерти: Клондайк Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 27.08.2013 r. Autorzy: strelok200, FantomICV, SlaittyPWCS, makdm Autorzy spolszczenia: , , Śr. długość rozgrywki: ok. 13 godzin
OPIS:
Spoiler
Śmierć w Zonie - nic nadzwyczajnego. Każdy doświadczony stalker zdaje sobie sprawę z tego, że jego towarzysz broni może już nie wrócić z kolejnego wypadu.
Pewnego dnia nadeszła potężna emisja, wskutek której wielu stalkerów zginęło bądź też przepadło bez wieści - to wydarzenie przez niektórych jest określane mianem trzeciej katastrofy. Wszystko jednak wskazuje na to, że są i dobre strony „gniewu reaktora”, bowiem naukowcom udaje się potwierdzić legendę o słynnym klondajku - skupisku groźnych anomalii i artefaktów o niezwykłych właściwościach.
Instytut Naukowo-Badawczy Czarnobylskiej Strefy Wykluczenia postanawia przeprowadzić badania na niezgłębionych jak dotąd terytoriach Zony, a w obawie przed masowym napływem stalkerów do jej centrum informacje o istnieniu klondajka zostają utajnione.
Kontakt z wysłanym helikopterem, na którego pokładzie znajdowali się badacze oraz najnowocześniejszy sprzęt, zostaje przerwany w pobliżu Doliny Mroku. Wszelkie ponowne próby nawiązania łączności radiowej z pilotami jednostki kończą się niepowodzeniem. W zaistniałej sytuacji wojsko postanawia wysłać oddział ratunkowy, jednak nie udaje im się nawet opuścić Kordonu - wszyscy żołnierze giną w polu psionicznym. Po pewnym czasie nieznana grupa nawiązuje łączność z radiostacji, która znajdowała się na pokładzie zaginionego helikoptera i żądają przerwania wszelkich badań oraz prób dostania się do klondajka. W przeciwnym wypadku grożą wysadzeniem ośrodka Naukowo-Badawczego na Wielkiej Ziemi.
W celu wyjaśnienia sytuacji do Zony zostaje wysłany doświadczony stalker Arkan - emerytowany oficer w stopniu majora.
Cechy moda:
nowa fabuła;
zmiany w grafice;
przebudowany balans;
nowe lokacje - niektóre zaczerpnięte z buildów;
możliwość nabywania umiejętności i wytwarzania przedmiotów.
Zachęcamy do zapoznania się ze znacznie bardziej dopracowaną wersją - .
Tak, bierzemy się za ten mod, ale potrzebuję pomocy przy pobraniu tego moda. Na całą noc zostawiłem kompa i połączenie szlak trafił. Jest może torrent albo coś podobne, by to zassać bez kłopotów?
Po komentarzu powyżej pobrałem moda z yandexa i rozpakowałem. Próba uruchomienia setup kończy się tą informacją: “The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program.”
U andrzeja75 i u mnie, jest ten sam komunikat o uszkodzonym instalatorze. Nie mam żadnej cyrylicy. Po rozpakowaniu, od razu setup. I setup nie zaczyna instalowania.
Dla pewności pobrałem mod drugi raz z innego linka. Z tym samym skutkiem.
Antyviry nie protestują, nie ma przerw w pobieraniu, waga pobranej paczki taka jak podana przy pobieraniu.
Jeszcze ktoś ma ten problem, lub co ważniejsze, czy komuś z tego setupa powiodła się instalka?