Moje 3 grosze w sprawie wódki. Wielkim lamerstwem będzie zedytowanie pliku odpowiedzialnego za handel z Dokiem i sprawienie, aby na raz miał 10 flaszek?
Niby nie, ale dla mnie osobiście to jest kroczek w stronę “oszukiwania”, a tego nie chcę. Mod daje wszystko, co potrzeba, tylko z tą wódką się nie ogarnąłem - może za wcześnie piję.
A że jestem słaby, i mam słabą wolę, to nie chcę edytować plików, bo od tego tylko krok do zepsucia sobie zabawy. Zaraz sobie wintara dodam… ;-(
A z innej strony, każdy gra, jak lubi. Ciężko znaleźć balans w modach - albo za trudne, albo za łatwe - a akurat Powrót mi podpasował, jest dla mnie w sam raz. Więc nie tykam udźwigu, skoku, staminy, niczego. Tylko, przyznaję, na twardych sejwach kupiłem od Doka 7 butelek wódki… na zapas, trzymam na Szewczence.
@piter1977 Czym się różni 10 razy wgranie sejwa i kupienie po 1 butelce od kupienia od razu 10? Jestem na Cmentarzysku Pojazdów, robię zadania a Ziłami, a tam o alkohol słabo . Co do wintara — do tej pory używam głównie TOZ-a albo Forta 500, do ludzi strzela się stosunkowo niewiele. I tak granaty rządzą.
No i lipa…
Jestem na bazie wojskowej na bazie wojskowej na pace tira powinien być drugi klucz
(jeden jest w zwłokach oficera zombie) ale tego klucza nie ma.
Nic nie daje wczytywanie sejwów.
Może ktoś coś podpowie?
p.s. Znalazłem film w którym drugi klucz jest na wieży w skrzynce ale u mnie nadal drugiego klucza nie ma
A otworzyłeś kluczem drzwi do budynku (na piętrze), przy którym siedzi Twój towarzysz? Tam musisz wziąć dokumenty. Następnie kieruj się do dwóch następnych budynków - sprawdź urządzenie i weź drugie dokumenty. I dopiero wtedy szukasz kolejnego klucza, który otwiera drzwi do gabinetu. Ów klucz powinien znajdować się w skrzynce na pace ciężarówki.
Aa, no i jak coś, to nie musisz poświęcać członka oddziału.
Na kanale YT Żekana (autora modyfikacji) pojawił się filmik z demonstracją mechaniki wymiany ekwipunku (handel wymienny). Jego główną cechą będzie prezentacja wszystkich przedmiotów na stole handlarza. Modder zaznacza, że to tylko eksperymenty i nie myśli o rozpoczęciu prac nad nowym modem.
Jeszcze jedno pytanie.
Chciałem ulepszyć sobie SEVE i znowu zonk.
Żaden handlarz nie miał towaru “Unikalny materiał eksploatacyjny”.
Na każdym filmie jaki znalazłem jest to inaczej rozwiązane i u handlarzy jest pierdylion opcji do kupienia a u mnie:
Może ktoś co wie ?
P.s. 1. Ten sam problem dotyczy ulepszenia broni.
P.s. 2 W pierwszej części na Polesiu umknęło mi zadanie na Anomalną Duszę.
Jestem na Zatonie i teraz sobie przypomniałem o tym “plumkaniu” przy schowkach.
Tak jak widać w moim zasobniku art już mam bez cofania się w grze.
Więc gdyby ktoś miał podobny problem pomogę
Żaden handlarz nie miał towaru “Unikalny materiał eksploatacyjny”.
Jeśli nic się nie trafi w schowkach, to materiały unikalne do broni i kombinezonów można kupić dopiero w barze “Schron Przeciwbombowy” na Jupiterze. Nie sugeruj się filmikami w temacie ulepszeń, były nagrywane na starszych wersjach moda, w aktualnej wersji system ulepszeń został przerobiony, moim zdaniem na plus. Wcześniej był pierdylion pakietów, teraz są po trzy, plus zestaw naprawczy do broni.
Tylko przy okazji zmiany sposobu ulepszania broni można by wywalić te indywidualne ulepszenia. Dostajemy je w co lepszych schowkach, a do niczego się nie przydają (poza zamianą na kasę).
Taka ciekawostka Dropsa. Kto zbędne w tej chwili klamoty typu optyka do AK, amunicja natowska, granaty do granatników itp. włożył do schowka Szakala (to ten na łódce w pobliżu Szewczenki)? Ja. Kto poszedł na Cmentarzysko Pojazdów szukać Brody? Też ja. Kto po powrocie na Zaton przekonał się, że schowek jest zamknięty i do zawartości nie można się dostać? Nie zgadniecie, ale też ja
Pytanie do tych, którzy dotarli do Jupitera.
Spoiler
Na samym początku tracimy wszystko. Odzyskujemy swoje graty czy też nie?
@gawron, ale w tej skrzynce jest taki “Tropiciel starter pack”. Mi chodziło o ten sprzęt, z którym pojawiamy się z grupą Kapitana: wymaksowany Fort500, unikalne arty, Seva.
Jeśli nic się nie trafi w schowkach, to materiały unikalne do broni i kombinezonów można kupić dopiero w barze “Schron Przeciwbombowy” na Jupiterze.
Witam.
Znalazłem sposób jak już na Zatonie mieć full upgrade SEVY i to w legalny sposób (jeśli ktoś tak jak ja gra
w nowsze wersje PDZ )
Historia rozpoczyna się gdy ingerujemy w kłótnię dwóch wspólników (jest to zadanie poboczne) dotyczącą praw własności schowka w tej lokalizacji:
Gdy w fabule zadania dotrzemy do jaskini Śpiącego Kontrolera i spełnimy jego życzenia pojawia się u niego możliwość wymiany
np. chleba kiełbasy lub konserw na unikalne komponenty do upgrade kombinezonów i broni.
Odbywa się to losowo ale przy kolejnym wczytaniu sejwa otrzymujemy potrzebny przedmiot
Jeśli odpowiedniej opcji dialogowej nie ma trzeba do jaskini wrócić za jakiś czas więc wystarczy być cierpliwym
i mamy taki o to efekt:
Ogólnie modzik miodzio a teraz przenoszę się na Cmentarzysko Pojazdów
Podziękowania dla @gawron za doskonałe spolszczenie !!!
Znalazłem sposób jak już na Zatonie mieć full upgrade SEVY
Przechodziłem Przygodę na starszych wersjach i wtedy prawdopodobieństwo, że trafi się jakieś konkretne ulepszenie, było naprawdę znikome. A teraz nie pomyślałem o Śpiącym kontrolerze. Dobrze, że to wychwyciłeś.
Dzięki za dobre słowo. Bo widzisz, nie ma lepszej nagrody dla polonizatora.
Jestem na Jupiterze. Odzyskałem swoje rzeczy ale przypuszczalnie (bo nie wiem dokładnie czy od tego miejsca) od wejścia do baru
“Schron atomowy” mam wylot co 5 -10 minut gry. Już coś mnie trafia…
Nic nie daje zmiana typu oświetlenia czy czyszczenie folderu shaders_cache.
W logu też nie ma błędu i zastanawiam się czy grać dalej?
Może ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł?
od wejścia do baru
“Schron atomowy” mam wylot co 5 -10 minut
Na Twoim zapisie z pół godziny pobiegałem po lokacji, postrzelałem do mutantów, pożyczyłem 5 tysięcy stalkerowi, który nie miał na przejście, dwa razy wszedłem do baru i nic się nie działo. Miałem podobny problem, ale dopiero w Prypeci. Pomogła mi zamiana folderu shaders na oryginalny z ZP.
Czasem nawet warto, bo to można pomóc człowiekowi i jeszcze przy tym skorzystać🙂. Jeśli wytłukłeś bandytów, a wcześniej nie pogadałeś ze stalkerem przy ogrodzeniu, to ominął Cię łatwo zarobiony unikalny artefakt. Ale oczywiście każdy gra po swojemu.
Godzinę temu, Kubuś Puchatek napisał(a):
Da się popchnąć fabułę bez stawania po którejś ze stron?
Nie wiem, ale zawsze możesz sprawdzić i napisać jak Ci poszło. Jednak myślę, że bez opowiedzenia się po którejś ze stron nie dostaniesz się do Prypeci.