W dniu 28.09.2023 o 19:32, Kubuś Puchatek napisał(a):
mam problem z głową tuszkana dla najemników
Wśród cyklicznych zadań, jakie daje Jurkowski, jest rozładowanie Pulsarów. Podczas dezaktywacji tej latającej anomalii zawsze pojawiają się mutanty. Gdy Pulsar trzeba było rozładować w pobliżu wsi Byczki, prawie zawsze pojawiały mi się tuszkany. Spróbuj, może i Tobie się zespawnują.
@smox, tego się obawiałem. Sprawdziłem bardzo stare zapisy i robiąc zadania dla Filozofa, z rozmowy wynikło, że znalazłem jakiś klucz z inskrypcją. Tyle że później zostałem ograbiony przez Hitlera. Co prawda fanty odzyskałem, ale klucza nie mam Może to o ten klucz chodzi?
Tak jak @Szczepan9205 powiedział, google translator (oraz deepl.pl — ten jest lepszy) i powoli sobie gram czekając na oficjalne tłumaczenie.
Zadanie na rozładowanie Pulsara pojawiło mi się, ale psy mnie w jego trakcie zagryzły, a po wczytaniu wcześniejszego sejwa już się nie pojawiło. Jak to było? Ludzie dzielą się na takich, którzy często sejwują i na takich którzy robić to będą…
Zadanie z Pulsarem zaliczone, tuszkan się nie pojawił, łażę dalej.
Stwierdziłem, że poszukam kilka ciekawych pytań na grupie VK Żekana. Jedno pakuję do spoilera, żeby nikomu nie psuć zabawy.
Pytanie dot. Słonia.
Spoiler
Witaj, Żekan.. Pewnie głupie pytanie, ale mimo wszystko. Co stało się ze Słoniem i jego towarzyszem (o losowej ksywce) po wydarzeniach w “Okolicach Zatonu”?
Cóż, mógł stać się znanym gangsterem, skoro był znany członkom wielu innych gangów. Może nawet zajął miejsce Czachy i został przywódcą “fabrycznych”, kto wie.
Pytanie dot. kolejnych modów z cyklu “Powrót do Zony”.
Czy pojawi się kolejny mod związany z Powrotem do Zony?
To dobre pytanie. Powiem tylko jedno: śledźcie ogłoszenia w grupie.
Pytanie dot. True Stalkera.
Żekan, powiedz mi więcej o tym, jak to się stało, że jesteś autorem misji fabularnej w True Stalker? Jak długo nad nim pracowałeś, musiałeś całkowicie zagłębić się w fabułę?
Zostałem poproszony przez chłopaków z ekipy tego moda o zrobienie jakiegoś zadania pobocznego. Do zapoznania się dostałem plan lokacji, na którym zaznaczyłem miejsca kluczowych wydarzeń, a także zrobiłem ich opis. Realizacją od strony technicznej zajął się Оверфёрст. To by było na tyle. Spoilerów nie będzie, bo zadanie nie jest fabularne, a twórcy o tym milczą…
Pytanie dot. Złotej Kuli na platformie Cienia Czarnobyla.
Cześć Żekan! Podczas ponownego przejścia Złotej Kuli pojawiło się pytanie, dlaczego modyfikacja jest na platformie CCz? I ogólnie, trudniej jest tworzyć mody na platformie ZP, czy nie?
Ponieważ wtedy miałem doświadczenie podczas prac w ekipie OGSE, który był oparty na CCz. Co do ZP, to ma szereg funkcji silnika (i nie tylko), które znacznie ułatwiają pracę z zadaniami i fabułą.
wszystko działa. miałem to zainstalowane do innych modów ale moze inna wersja. Pobrałem z google Ale dzięki ci za pomoc pozdrawiam wszystkich stalkerów
Natknąłem się na niejakiego Jakubowicza. Niestety był martwy, ale miał przy sobie dość nietypowy artefakt. Jest z tym związane jakieś zadanie albo wydarzenie?
Jest z tym związane jakieś zadanie albo wydarzenie?
Artefakt będzie potrzebny, jeśli zechcesz dostać kluczyki do moskwicza stojącego na bazie. Jeśli nie lubisz rozbijać się samochodami po Zonie, możesz go sprzedać lub zatrzymać.