Prawo Diegtiariowa

Z noktowizorami jest problem, gdy kupimy lub znajdziemy noktowizor 2 generacji - ten z trzema rurkami - a w inwentarzu pozostanie nam pierwsza generacja. I dzieje się to od miejsca “nabycia” 2.generacji. Wtedy 1. generacja mnoży się przy każdym włączeniu i wyłączeniu drugiej generacji sama. tak samo się dzieje, gdy mamy dwa 1. generacji. Mnożą się. I wyłączenie jednego, powoduje włączenie drugiego.

1. generacja, nie sprawiała mi większego problemu ( bez drugiego egzemplarza innego ). Tylko musiałem pamiętać, aby po zmianie lokacji lub wgraniu sava, go wyłączyć. Ale to też nie był problem, tylko przy chęci użycia, musiałem najpierw zgasić i dopiero włączyć. A trzecia generacja u mnie w ogóle nie działała.

A o niekonsekwencji w modzie, po wykonaniu zadania zabicia sił pokojowych i zabraniu laptopa, już pisałem. Ale powtórzę.

Ale - malakas - laptopa z piwnicy teatru zabrałeś?

Co tylko ruszyłem na stadion, po otrzymaniu zadania wejścia na CEA, strzałka na mini mapie pokazywała inne kierunki i jak się nią sugerowałem, dostawałem informację o nie zrobieniu - już nie pamiętam czego. W końcu nie zważając na nią, biegiem pognałem na i przez stadion, i byłem teleportowany na most.

Kolesi z ONZ wybiłem…Laptopa z piwnicy zabrałem… to wówczas po zabraniu laptopa zalicza się główny kwest i po wyjściu z piwnicy idą dalej SMS o których była mowa.

//

Ty sobie pogoniłeś i spokój, a ja miałem wieeele podejść do przejścia i przy okazji wyłapywałem te szczegóły… :smiley: .

To uroki tego moda. Nawciskali czego się dało i teraz się gryzie. Ja szedłem z noktowizorem 2. generacji. Ale tak na dobrą sprawę, to nawet w CEA i w podziemiach w drodze do Spełniacza Życzeń nie był potrzebny. Latarka wystarczyła. Jest dość jasno, a ja jeszcze ustawieniami rozjaśniłem.

A co do tych nie wykonanych zadań. Myślę, że autor coś zamyślał, ale nie wstawił, bo nie miałem wiszących zadań. Ale skrypt szukał wykonania i nie znalazł.

Oby w cz.2, już takich lapsusów nie było.

1 polubienie

Mam taki oto problem, a mianowicie wykonuję zadanie najemnika Aurena w Dolinie Mroku na znalezienie jego kontenera na fermie…powinno być dwie szt. pod dużym pojemnikiem ale niestety był tylko 1 pojemnik, a kontenera nie było…powtarzałem to zadanie wiele razy i za każdym razem to samo…może mi ktoś poradzi, jak z tego wybrnąć… :wallbash:

Wydaje mi się, że masz przynieść jeden kontener dla niego. Ja miałem ten kontener w dwóch miejscach. Jedno miejsce, to tam pod zbiornikiem, a drugie w tej budce, co stoi za rozwalonym płotem. Nie kojarzę, abym miał szukać dwóch kontenerów.

Jest tylko jeden kontener.Ja go znalazłem pod ciągnikiem na farmie.

Zgadza się @metek58…tylko był problem w tym, że po wzięciu tego pojemnika nic się nie działo (nie było informacji, że zadanie wykonałem) więc zrobiłem sejwa przy ognisku i ponownie wgrałem grę i okazało się, że zadanie wykonałem…ale dziękuję za zainteresowanie się moim problemem…pozdrawiam serdecznie… :yes:

HELP! Utknąłem na CAE-2 we freepleyu po zabiciu ponad setki zombi…mam kolejną eksterminacje zombi na CAE-1 i naprawdę nie wiem, jak się tam dostać… :wallbash:

Panowie w polonizacji jest plik do zmiany udżwigu(zmiany standardowe nic nie wnoszą), w opisie jest podane “można wstawić dowolne liczy” - wybaczcie, ale gdzie je konkretnie wstawić by zwiększyć nośność plecaka(tak konkretnie, która to linijka)?

Zajrzyj do gamedatascripts i w restriction_stock odszukaj i wstaw:

if  kk == "_medkit" and count > 20 thenlocal news_texti = "Apteczek i tak już masz jak dla całego oddziału!"den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,752,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif  kk == "_item" and count > 20 thenlocal news_texti = "Żywności na razie ci wystarczy."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 249,940,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif  kk == "_spirt" and count > 12 thenlocal news_texti = "Przestań już żłopać tą wódkę, alkoholiku!"den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,846,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_weapons_C1" and count > 2 thenlocal news_texti = "Nie ma już gdzie tego włożyć."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 249,188,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_weapons_C2" and count > 3 thenlocal news_texti = "Pistoletów już ci wystarczy."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,611,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_weapons_C3" and count > 2 thenlocal news_texti = "Śrutówek już ci wystarczy."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,658,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_weapons_C4" and count > 2 thenlocal news_texti = "Na snajperską broń, nie ma już miejsca."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 581,188,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_weapons_C5" and count > 1 thenlocal news_texti = "Ta broń jest zbyt duża."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 0,846,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_outfits" and count > 2 thenlocal news_texti = "Szafa jest zapchana!"den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 0,940,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif (kk == "_ammo_9x18" or kk == "_ammo_9x19" or kk == "_ammo_1143x23") and count > 20 thenlocal news_texti = "Wystarczy ci już naboi pistoletowych."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif (kk == "_ammo_545x39" or kk == "_ammo_556x45" or kk == "_ammo_57x28") and count > 30 thenlocal news_texti = "Wystarczy ci już naboi do automatów."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif (kk == "_ammo_762x54" or kk == "_ammo_9x39") and count > 20 thenlocal news_texti = "Wystarczy ci już naboi karabinowych."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_ammo_gauss" and count > 6 thenlocal news_texti = "Ładunków do Gaussa jest aż nadto."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_ammo_12x76" and count > 20 thenlocal news_texti = "Naboi do śrutówek już ci wystarczy."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_ammo_og" and count > 6 thenlocal news_texti = "Ładunków do RPG masz wystarczająco."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 0,846,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif (kk == "_ammo_vog" or kk == "_ammo_m") and count > 20 thenlocal news_texti = "Ładunków do granatników masz wystarczająco."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_ammo_flame" and count > 5 thenlocal news_texti = "Za dużo już butli z gazem."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 747,329,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_ammo_mini" and count > 6 thenlocal news_texti = "Naboi do karabinu maszynowego masz wystarczająco."den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 664,705,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)status = 1breakelseif kk == "_greni" and count > 10 thenlocal news_texti = "Gdzie chcesz upchać tyle granatów?"den.sms(news_texti, nil, "uiui_iconsTotal", 0,517,83,47)amk.drop_item(db.actor,_obj)

Oprócz tego, trzeba jeszcze w innych plikach pogrzebać, ale to już chyba wiesz.

andrzej75 - tylko broń Boże ilości noktowizorów nie ustawiaj wyżej 2. Poczytaj o problemach z nimi w powyższych postach #212 do #222.

HUD plecaka jest w tym modzie zrobiony na te małe ilości sprzętu jak na starcie. Jak zwiększysz znacznie ( >5 ) ilość broni w plecaku, to możesz mieć problem z drobiazgami w dolnych liniach. Staną się niedostępne. Suwak nie zawsze się pojawia.

Napój energetyczny jest zaliczany do żywności i zbierając go w nadmiarze, możesz stracić kiełbasę czy konserwy. A biorąc z trupa słaby pancerz, możesz stracić ten dobry który masz na grzbiecie. A że, przeważnie wpada w tekstury, bez wgrania sava jest nie do odzyskania.

Nie strasz chłopaka, sadze, że nie jest nowicjuszem, a jak coś sknoci, to i naprawi, a wtedy nabiera doświadczenia.

metek58 - jak wiesz, ten mod w sobie ma zawarte tyle utrudnień, że dodawanie ich przez niewłaściwe zmiany w plikach do przyjemnych nie należy.

A moja wypowiedź nie straszy, lecz przekazałem mu swoje doświadczenie z takim działem. I tak z resztą ustawień mocno się nagimnastykuje, zanim trafi na te jakie chce mieć.

O ile dobrze patrzyłem, tego do poprawki nikt nie zgłosił:

Wabik na mutanty

EDIT

Radio

PDA Ogion - co by to nie było ?

2 polubienia

Nie wiem jak to się dzieje, ja tego w plikach nie znalazłem. Może ktoś to rozszyfruje.

Dzięki @apg2312 za zgłoszenie błędów. Wabik na mutanty i Radiostacja poprawione. PDA Ogion - enc_equipment_devic_device-pda1 - niestety nie, bo w modzie nie ma tego opisu. Można by coś wstawić, ale nie wiem co to za PDA.

Patch 0.2 dodałem też do pierwszego postu - http://www.sendspace.pl/file/0e1d18b288362f286427c8c

3 polubienia

Witam,czy może mi ktoś wytłumaczyć jak dodać nointro,dzięki

W elemencie docelowym w skrócie gry na pulpicie dodajesz po spacji parametr " -nointro ".

Tak ma wyglądać - to przykład bo nie mam SoC zainstalowanego: “C:Program FilesDeep SilverS.T.A.L.K.E.R. - Clear SkybinxrEngine.exe” -nointro

Czy ktoś ma zapis z tym dziwnym PDA Ogion? Jak tak, to mam prośbę o wrzucenie na link, pobiorę i zobaczę, bo nie daje mi to spokoju.

Witam mam taki problem chodzi oto że wykonałem zadanie dla Dieńczyka znalazłem jego kolegę, wróciłem do niego pijemy wódkę i on oddaje mi notebooka po rozmowie. Po dostaniu tego notebooka upływa kilka sekund i umieram nie wiem co się dzieje czy trucizna działa dalej? Pomimo tego że odtrutkę dostałem od barmana? Pomóżcie.

Witam,

po wczytaniu sejwa wyskakuje mi nastepujący błąd:

*```
FATAL ERROR[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: … of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil

Działo się tak przy normalnym sejwowaniu jak radzi gra: ognisko i zapałki. Później dodałem linijke **bind quick\_save kF6** do user.ltx. Zapisywanie działało, ale wczytywanie juz niestety też z błędem...

Co teraz?