Prawo Diegtiariowa

Ja mam teraz problem. Po wyjściu z X-12 wybucha bomba, za kilka sekund dostaję SMS od Asus Man i idę pogadać. Gdy podchodzę koleś milczy jak zaklęty. Mowa tutaj o kolesiu który stoi na miejscu uczonego Krugłowa z podstawki. Wchodziłem już od auto zapisu i od Twardego zapisu przed rozmową nic nie pomaga.

W PDA jest zadanie ..Porozmawiać z Asus Man.

Ze względu na postawienie polonizacji, rus zapisów nie uruchomię, więc pomóc Ci nie mogę. Jedynie, jak nie ruszysz sam, jakiś dający grę podrzucę. Musiałem też mieć w tym miejscu jakiś problem, bo mam zapisane powtórne wyjście z labu.

Ale w tej sytuacji, patrząc wg opisu moich zapisów, będziesz chyba musiał rozpocząć grę, nie od autosave, lecz z jakiegoś - jeśli masz - jeszcze w X12. Myślę, że go przed przed teleportacją zrobiłeś .

Autosave może mieć zapisany brak możliwości dialogu. W innych sytuacjach, też mi się przytrafiało.

Parę razy takie coś, albo wyjście z gry i reset komputera, dawało mi opcję rozmowy lub znacznik uruchamiający skrypt.

1 polubienie

Wódka dla @kondotiera …po załadowaniu zapisu z Lab X-12 mod ruszył. Miałem zapis jeszcze przed podłożeniem ładunków, ale to nic, ważne że dialog się pojawił.

No to przej do przodu, teraz zaczyna się jeszcze weselej :devil: .

A z tego linku testowego z pobieralni moda, to kto może korzystać? Bo np. ja nie mam uprawnień, taki ukazał mi się komunikat.

No to przej do przodu, teraz zaczyna się jeszcze weselej

Miło słyszeć…Jantar już za mną i czas chyba na Magazyny Wojskowe. Jak to jest z tą bronią komu będzie lepiej ją wykraść…Wolności, czy Powinności ?

Jak zmienią się relacje do obu ugrupowań bo Woronin za broń proponuje mapę ?
///
@metek58 odśwież stronę i spróbuj ponownie. Jeżeli nie dziala trzeba zawiadomić @Portalsa.

Skutek obu działań jest taki sam. Otwiera dalszą drogę. Dla Wolności się nie kradnie, lecz niszczy magazyn Powinności.

Nie robiłem opcji z kradzieżą, wię nie wiem jaka jest reakcja Wolności, ale skoro z lokacji MW będziemy korzystać w dalszej części gry, więc NPC nie mogą być wrogo nastawieni.

Jak Ci napiszę co się dzieje po wysadzeniu magazynu, to zepsuję grę i Tobie i innym. Jednak jeśli chcesz, napisz na PW, to tam Ci opowiem.

Z tej samej przyczyny, nie wstawię tu screena zniszczonego magazynu, bo trzeba pogłówkować gdzie on jest.

Tyle tylko, że współpraca z Wolnością jest ciekawsza, bo to w końcu zadanie jakiego jeszcze nie było. Tylko jest coś nie tak. Bo zadanie Powinności zamiast być anulowane, przechodzi do niewykonanych.

1 polubienie

Teraz wszedłem na MW i dlatego pytam…

Napisałem kradzieżą broni Powinności bo nie wiem jeszcze o wysadzeniu…jeżeli lepiej wysadzić to OK, ale czy Powinność w Barze nie będzie do mnie strzelać jak zechcę tam wejść…oto mi chodziło.

Jak sobie chcesz dłużej pograć i zrobić jeszcze kilka hardkorów, to po zrobieniu i twardym zapisaniu jednej opcji, wejdź ponownie z zapisu wejścia na MW i zrób drugą opcję. Dalej sobie pójdziesz wg tej, która Ci się bardziej spodoba. gdyby nie to że grałem tak, aby zawsze być przed lokacją tłumaczoną i wykryć ewentualne problemy, też bym tak zrobił. A jak postawiłem polonizację, to niestety, już nie mogłem.

Nowość mam bo w żadnym modzie jeszcze Woronin nie wybrał się na spacer. Pytanie… czy Woronin jest potrzebny od momentu wejścia do Baru w celu wysadzenia magazynu z bronią do końca gry. Pytanie jest ważne bo grozi mu dymisja i usunięcie z gry… .

FATAL ERROR [error]Expression    : vertex || show_restrictions(m_object)[error]Function      : CPatrolPathManager::select_point[error]File          : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamepatrol_path_manager.cpp[error]Line          : 155[error]Description   : any vertex in patrol path [bar_dolg_leader_walk] in inaccessible for object [bar_voronin23127]

Spróbuj podmienić plik voronin.ltx [gamedataconfigscriptsdenbar] na tą wersję: download (miałem fałszywy komunikat o podejrzanej stronie - zwracam na to uwagę podczas pobierania) - nie miałem okazji tego sprawdzić, ale jest jeden warunek - musisz zabić Garika - jeśli jest w tym modzie (oczywiście wczytując zapis sprzed wypadu na pulpit). Później wytłumaczę dlaczego tak trzeba zrobić - ale wpierw sprawdź czy działa. Pamiętaj żeby zrobić kopię pliku.

Dobra podmienię dam znać. Garik chyba pilnuje wejścia w barze jak się nie mylę.

Niestety mam nadal wylot z tym samym logiem.

Przypomniałem sobie o ważnej rzeczy, mianowicie - nie zabijaj Garika, tylko go usuń metodą przez Ciebie opisaną w tym temacie.

Jeśli Garik nie był modyfikowany, to jego identyfikator to: bar_bar_guard lub numer [3700] - nie wiem jednak która opcja spowoduje usunięcie obiektu, ale plik zastępuje ścieżkę patrolową Voronina z tą, którą ma Garik. Po zamianie plików - w barze powinien znaleźć się szef Powinności. Nie wiem jednak czy to zadziała - ponieważ ścieżki są również konfigurowane w all.spawn - więc trzeba by zaczynać nową grę. Jeśli to nie zadziała, to przywróć kopię plików.

Witam, mam pewien problem po wysadzeniu w powietrze X-12. Mianowicie, gdy już jestem w Dziczy, po eksplozji wywala mi grę do windowsa, bez logu ani nic. Raz udało mi się dojść do najemnika Asusa, ale po rozmowie z nim tak samo wywala mi grę. Myślałem, że może to wina, grafiki, ale po zmianie ustawień na minimalne jest to samo..

@bober322 próbuj wejść jeszcze raz z lab. X-12. Najlepiej z zapisu który robiłeś w środku…u mnie to pomogło na jeden z błędów.

@malakas niestety nie pomogło. Możliwe, że ten wylot jest związany z biegającym bibliotekarzem, bo 2 lub 3 razy kiedy się zjawiał koło mnie, gra mi się wyłączała. Tak samo miałem wyloty, niedaleko helikoptera..

w logu pojawiło mi się coś takiego:

```
FATAL: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better).
phase time: 273 ms* phase cmem: 293252 KKLIENT: Synchronizacja…* phase time: 12 ms* phase cmem: 293252 K* [win32]: free[1186412 K], reserved[80652 K], committed[830024 K]* [ D3D ]: textures[196284 K]* [x-ray]: crt heap[293248 K], process heap[8543 K], game lua[21853 K], engine lua[270 K], render[0 K]* [x-ray]: economy: strings[5033 K], smem[30028 K]! Cannot find saved game ~~~ process_trade_-unknown-_wpn_rg-6_wpn_rg-622551* MEMORY USAGE: 293545 K! Invalid ogg-comment version, file: d:program filesthqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsmonsterskostolomhurt_1.ogg! Cannot find saved game ~~~ den.dialogs_item(victim=nil)* Log file has been saved successfully!! Cannot find saved game ~~~ script_error>> error: illegal play sound!!! true for rostok_asusmen45575* Log file has been saved successfully!

Mogę odpowiedzieć tylko w sprawie Woronina. Przede wszystkim, po wysadzeniu magazynu Powinności, nie byłem u żadnego kwestowego NPC.

Z ciekawości wróciłem tylko zobaczyć jak wygląda wysadzony, bo dalej Powinność miałem na zielono. No i nie było potrzeby, bo jego zadanie poszło do nie wykonanych. Trzeba iść do Wano. Potem Radar i z niego przez MW i barową część Rostoka od razu z zadaniem na Jantar. Woronin w tej opcji z wysadzaniem, nie miał już nic do powiedzenia, więc go nie odwiedzałem.

A tych bibliotekarzy którzy teraz biegają po stacji rozwaliłem przed pójściem do Asusmena. Po rozmowie z nim, załatwiłem jeszcze chimerę w tunelu z samochodami. Żadnych wylotów nie miałem. Ale w innych sytuacjach, gdy był wysyp zombich czy innego robactwa, były bezlogowe lub bez fatal wyloty, które co najgorsze zjadały kilka zapisów wstecz.

Sugeruję jednak próbować wychodzenia z X12, ale sprzed autosava. Może spawn robactwa będzie mniejszy.

@The Emperor niestety mam ciągły wylot i przywróciłem pliki.

@kondotier czy po wzięciu zdania na wysadzenie magazynu poszedłeś podłożyć ładunki, czy poszedłeś na Radar ?

Szczerze mówiąc, próbowałem chyba ze 20 razy i za każdym razem wylot.. @kondotier, zapewne masz rację, że chodzi tu o spawn tego całego robactwa. Chyba niestety tego nie przeskoczę i będę musiał sobie odpuścić tego moda.. Cofnąłem się nawet do zapisów przed wejściem do x-12 i wyczyściłem całą Dzicz, ponownie wysadziłem to laboratorium no i bez zmian.

Też miałem problem w tym miejscu. Wylot bez loga. Zmniejszyłem ustawienia, ogólne czyszczenie, defragmentacja, użyłem Game Boostera 3 i Ashampoo Core Tuner 2. Gra ruszyła.