Priboi Story Overhaul 2020

Platforma: Cień Czarnobyla 1.0005/1.0006
Data premiery: 08.11.2020 r.
Autor: 100radsbar
Autorzy spolszczenia: @kobal, @smox
Śr. długość rozgrywki:(ok. 10 godzin)

OPIS:

Spoiler

Kolejna, nieoficjalna wersja modyfikacji Priboi Story, której głównym celem jest wyeliminowanie kilku niedociągnięć oraz dodanie istotnych poprawek.

Zmiany:

• Nowe, „tajne” przejścia między lokacjami, które nie widnieją na mapie w PDA.
  • Zmieniono niektóre modele broni.
  • Drobne zmiany w różnych plikach tekstowych.
  • Kilka poprawek dot. broni.
  • Możliwość biegania z bronią RP-74.
  • Naprawiono muzykę w Barze.
  • Zmiany w arsenale broni, z którego korzystają niektórzy NPC.
  • Naprawiono niektóre przejścia między lokacjami.
  • Oraz wiele więcej, drobniejszych zmian.

Od autora:

Spoiler

Kilka lat temu poprosiłem dezodora z Team Dez0vawe o pozwolenie na stworzenie pełnoprawnego remake’u Priboi Story. Było to w 2010 r., dokładnie 27 listopada. Wszystko zaczęło się od dodania zadań, które nie były dostępne w “czystej” wersji moda. Rozwinięto to w wersji 3.2.5, wydanej we wrześniu 2012 roku (o ile dobrze pamiętam). Po przerwie od modowania, przez parę następnych lat podejmowałem kilka prób stworzenia ostatecznej wersji, aż w końcu zrobiłem sobie dość długą przerwę. W 2015 r. podjąłem jeszcze kilka prób ponownego rozpoczęcia pracy, ale przeszkodziły mi w tym inne sprawy. Szybko minął rok 2019, kiedy nabrałem ochoty na modowanie i zacząłem udoskonalać tę wersję, którą postanowiłem nazwać Priboi Story Overhaul 2020.

Specjalne podziękowania dla NatVac za jego ogromne zaangażowanie w realizacji tego zadania oraz za to, że pomógł mi przejść przez trudne etapy i pozwolił mi wykorzystać niektóre jego materiały. Chciałbym również podziękować kdragonowi za jego uwagi i przetestowanie nowej wersji.

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji:

• Cień Czarnobyla 1.0005.
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem i opcjonalnie minimapą należy umieścić w głównym katalogu gry.

Uwaga!

• Cień Czarnobyla trzeba zaktualizować do wersji 1.0005. Mod na wersji GoG’a z patchem 1.0006 również działa.
  • W paczce ze spolszczeniem znajduje się dodatek w postaci minimapy.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Źródło:

Dziwna sprawa. Autor tej wersji Priboi Story chciał wnieść sporo poprawek do moda, ale chyba ''przedobrzył", bo nie ma przejścia na Wysypisko z Kordonu. Po prostu nie zostało zaznaczone, a biegałem po Kordonie chyba z 2 godziny i z lokacji się nie wydostałem.

Spoiler

Spolszczenie oczywiście pasuje, ale ja chyba sobie daruję dalszą grę.

@Agrael Poszukałam chwilę i-

Spoiler

najpierw musisz wykonać to zadanie na 20 butelek wódki, wtedy dowódca ma dać przejście na Wysypisko.

2 polubienia

Dzięki, @Meta.

Gorzała dostarczona, dowódca wniebowzięty, ale niestety - przejścia jak nie było, tak nie ma. Chyba, że pojawiło się w innym miejscu, ale nie jest oznaczone.

Spoiler

W dniu 17.06.2022 o 15:37, Agrael napisał:

Spolszczenie oczywiście pasuje, ale ja chyba sobie daruję dalszą grę.

@Agrael, ten problem z przejściem na Wysypisko wynika właśnie z tego, że spolszczenie nie pasuje.

Zaktualizowałem je do tej wersji moda i jak będzie ok, to jutro wstawię.

2 polubienia

Jak pamiętam, nie mając v.1.0005, poprzednią wersję postawiłem na v.1.0006. Ale wyszedł problem, bo nie mogłem wykonać zadania na zabranie jakiejś walizeczki na Kordonie. Mod faktycznie wymagał v.1.0005 i na niej poszedł jak burza.

Z tym modem Priboi Story Overhaul 2020 wszystko jest ok. Najpierw sprawdziłem bez spolszczenia i przejścia się pojawiły. Zaktualizowałem spolszczenie @kobala do starszej wersji moda Priboi Story Overhaul i jest dobrze😀

Po wykonaniu zadania na 20 butelek wódki pojawiły się przejścia -

W modzie nie ma minimapy więc ją dodałem, bo wolę jednak grać z minimapą -

Tu jest dopasowane spolszczenie i opcjonalnie minimapa do dodania.

Spolszczenie.7z

4 polubienia

@smox
Fajnie, że dostosowałeś spolszczenie, dziękujemy :slightly_smiling_face: Trafiło już na nasz serwer, a temat został przeniesiony do działu ze spolszczonymi wersjami Priboi Story.

Uważam, że czas nie oszczędził tego moda. W 2010 roku Priboi robił wrażenie, ale dzisiaj mocno odstaje, ale jeżeli ktoś nie miał okazji nigdy w niego zagrać, to teraz powinien nadrobić zaległości.

W dniu 18.06.2022 o 22:52, kondotier napisał(a):

Jak pamiętam, nie mając v.1.0005, poprzednią wersję postawiłem na v.1.0006. Ale wyszedł problem, bo nie mogłem wykonać zadania na zabranie jakiejś walizeczki na Kordonie. Mod faktycznie wymagał v.1.0005 i na niej poszedł jak burza.

Czyli ostatecznie - jeśli nie postawimy moda na v.1.0005 to walizeczki na Agropromie (lub Kordoenie - sam już nie wiem) nie znajdziemy ?!? Bo grałem na v.1.0006 i walizeczki za cholere nie namierzyłem :disappointed_face:

@mirzal Dwa wpisy wyżej masz wstawione przez @smox zaktualizowane spolszczenie, które ten problem usuwa.

Dzięki, problem z walizeczką rozwiązany.

Może ktoś pomóc? Przy próbie rozpoczęcia nowej gry, kiedy gra sie wczytuje postanawia wywalić mnie do pulpitu z XRay Engine errorem, pliki skopiowałem na wersje GOG 1.06.