Cześć,tak wróciłem ,ale tam już nie było z kim rozmawiać.Robiłem to q chyba z 10 razy więc dam sobie z nim spokój.Skoro pisałeś że to zadanie nie jest konieczne do ukończenia gry to je oleje i gram dalej dzięki za pomoc.
JARO19.
Ja napisałem, że nie musisz go wykonać nożami, ale musisz mieć te wszystkie pierdołki z rozmów. Pistolet, jakiś dokument i coś tam jeszcze. Inaczej nie przejdziesz do zamkniętej strefy zony.
A spróbuj ich wystrzelać. Nic nie stracisz, a przynajmniej zamkniesz zadanie. Nie będzie Ci wisieć.
Może dzisiaj ktoś się odezwie z odpowiedzią o sava. W nocy Ci co mają coś do powiedzenia, raczej śpią.
Kondotier dzięki za odpowiedż,zabiłem wszystkich nożami, zadania mi oczywiście nie zaliczyło,pózniej trochę pobiegałem po zonie q (efekt domina),więc nie chciało mi się już wracać sejwami,tym bardziej że to zadanie po przejściu za bufor i tak zostaje niezaliczone.
Tylko że z tego co zrozumiałem, masz zadanie otwarte. A mnie napisało, że zadanie nie wykonane i miałem go w zawalonych. O tyle miałem lepiej.
A Ty gdzie go masz?
Ale czasami, może to Ci się przydać na przyszłość, wystarczy w takiej sytuacji grę zapisać i ponownie wczytać sava. Skrypty wtedy zaskakują.
Cześć,tak jak pisałem wcześniej, po przejściu na bufor pojawia się komunikat, że q (Chłodna stal zadanie nie wykonane),więc automatycznie pojawia się w niezaliczonych:
No to przyjemnej dalszej gry!
Aby zrobić sobie miejsce na udźwig i uwolnić sloty w plecaku, za buforem pozbądź się tych ksenoformów, których nie byłeś w stanie przekazać, bo odbiorca zginął. Są tylko zbędnym balastem.
Dzięki,jeśli chodzi o ksenoformy to zostawiłem je w skrytce w barze,gdzieś czytałem że w dalszej grze ktoś się będzie pytał o te ksenoformy,ale skoro piszesz że się już nie przydadża to je po prostu sprzedam.
Witam ,no i kolejny problem,tym razem po przejściu z prypeci do czerwonego lasu będąc już w czerwonym lesie znikają mi znaczniki przejść,sprawdziłem w logu
*```
[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: …r. - shadow of chernobylgamedatascriptsamk.script:240: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)
dodam że przeinstalowałem gamedate i dalej to samo, jeśli wie ktoś o co chodzi z tym błędem, to proszę o pomoc.
Witam. Mam pewien problem odnośnie ww moda. Otóż po próbie wgrania stanu gry nastepuje wylot na pulpit. Oto log błędu
*```
[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: … of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Zacznijmy od pytania - na jakiej wersji patcha gry zainstalowałeś moda? Błąd powyższy często wynika z nieodpowiedniego patcha, zatem podtrzymuję pytanie…
Witam. Mam problem odnośnie odczytywania stanów gry (z quick save oraz ze zwykłych zapisów) ,próba odczytu zawsze kończy sie wylotem Panowie może ktoś miał podobny problem? Poniżej wklejam log błędu
*```
[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: … of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil
Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
Grasz na nieodpowiedniej wersji gry. Do tego moda jest wymagany patch 1.04.
Dzięki za odp. Zainstalowałem wszystko jeszcze raz i działa.
Mam problem techniczny, otóż nie ma Jermoła w Generatorach. Jest na mapie zielony wskaźnik, że powinien być w tej budce, ale poza dziewięcioma mnichami nie ma tam nikogo. Chyba ktoś na siłę chce, żebym nigdy nie ukończył tego moda
O ile dobrze pamiętam, on pojawia się o określonej porze doby. Gdzieś, ktoś mówił kiedy go odwiedzić.
Postanowiłem jeszcze raz spróbować sił z modem i już mam kłopot.
Nie wiem jakim cudem, ale straciłem gdzieś przepustkę kapitana Briana (podrobioną od Koli). Armię USA mam jako wrogów, a to oznacza, że Rennesa także. Zmieniam w pliku game_relations armię na przyjaciół, a Rennes nadal do mnie strzela. Co robić?
Witam. Jestem w Barze i podczas próby przejścia na MW zaczyna dziać się coś dziwnego. Rozmowa z Molochem wygląda tak, że mówię tekstem Molocha a Moloch moim. Po zakończeniu rozmowy grę wywala. To jest moment, kiedy z Molochem mamy wykończyć bandytów i Moloch staje się Grzesznikiem.
*[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...shadow of chernobylgamedatascriptsxr_logic.script:1182: attempt to index local 'obj' (a nil value) stack trace:* MEMORY USAGE: 351219 K
**```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: …chernobylgamedatascriptsdfs_quests_complit.script:371: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)
Tworzą się dwa błędy. Grę wielokrotnie przeinstalowałem. Pliki ściągałem z Yandexa i z Waszego serwera. Nic nie pomogło.
Kiedy w logu błędu masz " LUA error: ", to znaczy że Twój komputer nie wyrabia z pamięcią. Najprostszy bez kosztowy sposób usunięcia wylotu, to zmniejszenie ustawień. Kolejny, to zwiększenie pliku wymiany. Na forum jest cały temat jak to zrobić.
Dzięki za informację, ale mam procesor AMD FX 8350, grafika ASUS GTX 760, pamięć 8 gb. i Win 7 64 bit. Przeszedłem wiele modów łącznie z solianką i nie miałem takich problemów. Teraz jestem w 2/3 moda i to dzieje się tylko w tym miejscu. Raz udało mi się dojść do nowej Ripley, ale potem wróciłem się na MW i znowu kicha. Coś się dzieje podczas przejścia z Baru na MW. Pliki wymiany również mam zwiększone. Czytałem ten temat.
Czy na terenie baru masz zrobiony schowek z duża ilością dziadostwa? Jeśli tak, to sprzedaj jak najwięcej. Trudno spamiętać wszystkie mody, ale chyba w nim przeładowany schowek, czy nawet schowki, dawały taki efekt.
I inwentarz też nie powinien być na tony.
Chyba o to chodziło. Zbierałem wszystko po drodze i upychałem w skrzyni w barze. Wszystkie artefakty, dokumenty, różne rodzaje amunicji, broni. czas chyba to upłynnić u Sidora. Dzięki za podpowiedź. Zaraz sprawdzę czy zadziała.
Faktycznie zadziałało. Całą niepotrzebną amunicję i broń sprzedałem komu się dało i dalej poszło gładko. Nie wiedziałem że nadmiar może zaszkodzić. Teraz będę uważać. Jeszcze raz dzięki za pomoc.