SGM 2.2 + Gunslinger mod

Czy jest możliwość dodania HD Models Pack do tego moda? Próbowałem sam, ale większość modeli dalej jest oryginalna.

Mocno się zawiodłem na tej wersji, brak zachodniego uzbrojenia a Odziały Alfa słabe jak nigdy, uzbrojone w jakiś tani szmelc a zwykle byli wielkim wyzwaniem, uzbrojonym po zęby

Witam, problem prozaiczny, ale nie mogę wczytać gry. Normalny zapis z menu mówi, że zapisało, ale jak wchodzę do menu “Wczytaj grę” to nic się nie wyświetla (tylko wczytaj, usuń, anuluj, brak tabelki z zapisami). Zapisuję szybkim zapisem, to samo :confused:

@Adam a mod nie zainstalowany na c:\programfiles.…?

Jak tak to spróbuj odpalać z uprawnieniami administratora albo jak to nie pomoże to zainstaluj gdzieś indziej.

@tom3kb, jak najbardziej w Program Files, uruchamiałem jako admin, w dalszym ciągu “Wczytaj grę” jest bez tabelki…

@Adam czyli zainstaluj na innej partycji. Można też gdzieś indziej np na C:\nazwa moda i zobaczyć wtedy.

@tom3kb zadziałało po instalacji na dysku D, dzięki za pomoc :slightly_smiling_face:

Potrafi ktoś pomóc w zwiększeniu udźwigu w tym modzie na patchu 1.14?

Już chyba próbowałem wszystkiego.

@Starika.. tu na drugiej stronie był plik ze zwiększonym skokiem i udźwigiem podniesionym do 500kg.

Witam!

Zaczynam zabawę z tym modem i pytanie bo co zmiana broni mam przycięcie w grze w postaci laga.

Czy da się zmienić wygląd ekwipunku i huda ?

Dodatkowo jak dostałem się do Zatonu to próba dialogu z Brodaczem, czy Sową lub innym npc z oryginalnego zewu kończy się takim błędem:

FATAL ERROR

[error]Expression : no_assert
[error]Function : CXML_IdToIndex::GetById
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h
[error]Line : 112
[error]Description : item not found, id
[error]Arguments : gunsl_quest_items_ask_nimble

stack trace:

@kofobew Jakiego masz kompa? Może nie daje rady. Sam SGM jest ciężki, a z Gunslingerem to już w ogóle. Mi tak zacinał, że odpuściłem. Zmniejsz ustawienia, wyłącz cienie od słońca, celowniki 3d i może jakoś pójdzie.

HUD pewnie można zmienić. Do starszej wersji był jakiś HUD, chyba nawet go mam. Mogę podrzucić, jak znajdę, zrobisz kopie plików i wrzucisz.

Z tym wylotem to nie pomogę, bo na sprawach technicznych nie znam się za dobrze. Chyba brakuje przedmiotu do zadania.

Kofobew - wszystko nisko, bez cieni, wody, tylko pole widzenia daj na maksa, inne zalecane średnio lub niskie.

Z błędem się uporałem. Problemem były stare pliki actor.ltx i system.ltx

Laptopt na pewno daje radę bo Asus Rog Strix G17 z Ryzen 7 6800H i rtx 3070ti + 32 gb ddr5 4800 Mhz i dyski SSD.

Lipa jest bo na starym 32bitowym silniku taki mod jest.

Mam Quest Psycho. Udałem się do Czerwonego Lasu i Wiedźmiński Krąg pokazuje jako cel by odnaleźć resztę ekspedycji, problem jest tylko jeden, że nic tam nie ma…

@kofobew

Nie pamiętam już tego zadania, ale według poniższego filmu ciało naukowca znajduje się przy wejściu do Czerwonego lasu - obok bramy.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=BU-4q0mDyCk

Od 13:50 gościu zabiera PDA i idzie w kierunku tej anomalii ale po chwili dostaje zadanie by wrócić do Jupitera a u mnie tego nie ma i dalej kieruje w kierunku ten anomalii w lesie gdzie nic nie ma.

Okej udało się. Trzeba było ściągnąć kombinezon bo z dobry miałem i by ten efekt na mnie zadziałał xD

Kolega co tu robił spolszczenie do spawnera to udostępnił je?

O ku*wa ale ten mod jest popi*rdolony. Te naloty mutantów w Magazynach mi to pokazały. te ruskie to nie bez powodu zasłogują na atomówkę bo mają zj*bane głowy. No już przed te praktycznie nie do pokonania buery i kontrolery… Chory zj*bany mod.

@kofobew

Aa fakt, było zadanie na MW z wybijaniem mutantów, ale nie tylko w SGM można się z tym spotkać. To jest stary mod, a w takowych często pojawiały się zadania z hordami mutantów, choć pewnie i w nowszych to występuje, a już na pewno w takich jak NS/OP. Wnioskuję, że w niewiele modów grałeś, bo świat moddingu nie kończy się tylko na Anomaly albo Gammie, o czym teraz często nowi gracze zapominają. I nie chcę Cię obrazić - nic z tych rzeczy, ale mam dobrą radę. Zawsze przed postawieniem danego moda najlepiej zajrzeć na YT i obejrzeć, co ma do zaoferowania. W tej sposób zaoszczędzisz kilka atomówek.

Osobiście ogrywałem SGM z Gunslingerem kilka lat temu i jak dla mnie wciąż trzyma poziom, choć czas niczego nie oszczędza.