Sigerous Mod 1.7 Geonezis Addon

W pralni w Prypeci, w pomieszczeniu gdzie siedział Kowalski znajdziesz pułkownika Samojłowa. On powie ci co dalej robić.

No . To już wiem gdzie szukać . Mam 9 teczek z dokumentami z labów i 10 szukam która jest jednak na terenie szkoły . Co do Informatora to właśnie już gadałem z Nazarem i mój GG mówił że wwie kto to jest Szrama . Ale to chyba po tym jak dokumenty odnajde będe mógł z nim zagadać :slight_smile: Dzięki za pomoc kobal :slight_smile: Plus leci

Zamieszczam wylot na pulpit o co sugerowł KOBAL Expression : fatal error Function : out_of_memory_handler File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp Line : 336 Description : <no expression> Arguments : Out of memory. Memory request: 58611 K Mam kompa ok jak pisałem prędzej , plik wymiany jest 6MB , xrEngine ustawiony na > 2GB , reszta jak wyżej . No i jeszcze jedno , to ile potrzeba tego ramu , bo inne gierki np. ANNO 2070 , Metro 2033 itd. działają bardzo dobrze .

Ja mam 5GB i zero wylotów z powodu ‘Out of memory’. Masz napisane “Memory request: 58611 K” więc 6GB :thumbsup:A i windowsy 32bitowe widzą 3,75GB, lepiej zmień na wersje 64 bitową.

Mariodzida, zmniejsz rozdzielczość i jakość grafiki. Powinno pomóc.

Typ oświetlenia daje w Stalkerze najwięcej .

PRZESTROGA DLA INNYCH ZE SŁABSZYM CPU ! ! !

Jeśli ustawicie ROZSZERZONE OŚWIETLENIE i zmienicie w Zaawansowanych parametry (BLOOM,Promienie Słońca,SAOO itp) to pamiętajcie że nawet jeśli zmienicie typ OŚWIETLENIA te parametry ZOSTAJĄ ! ! ! Mają bardzo słaby efekt ale dalej zżerają nam RAM i Procesor ! ! !

Sprawdzone metodą prób i błędów !

Dzięki za odpowiedzi , oświetlenie jest statyczne , grafika 1280x1024 i musi być taka , bo monitor ma 32" a mniejsza rozdzielczość to kiepska gra . Wyloty są tylko przy zmianie lokalizacji np. Janów - Składowsk , w czasie normalnej gry tego nie ma . I jeszcze jedno czym dalej z fabułą tym gorzej. Dzięki Ptachu sprawdzę twoje porady .

Mi nawet na statycznym wysypuje. Mam 6 GB ramu, więc jedyne wyjście to przesiadka na 64. Słyszałem że da się to zrobić bez zakupu nowego systemu, lecz w jaki sposób?

Teraz idę do Prypeci i mam pytanie,po dotarciu iść do Monolitu,czy do Kowalskiego.Mógłby ktoś opisać kolejność kwestów,jak grałem w “czystego” SGM 1.7,to nie mogłem robić zadań dla Monolitu(brak odpowiednich dialogów). Co do ramu,gram na laptopie-4GB i nie mam wylotów.

By dostać questy Monolitu musisz mieć przy sobie teczkę monolitowca Leona który umiera przy zakładzie oczyszczania na Zatonie. Jeśli ją masz to po wylądowaniu w Prypeci robisz dla Kowalskiego to co musisz, czyli oczyszczenie szpitala, zdobycie zepsutego gaussa i oczyszczenie księgarni. Potem masz zadanie zbadania gaussa, czyli udanie się do Kardana na Zaton itp. W tym momencie idziesz do kina Prometeusz i robisz zadania Monolitu. Robisz je do końca, będzie do tego wymagana wizyta na Zatonie, więc obskoczysz przy okazji Kardana i co tam jeszcze będziesz chciał. Jak z monolitem będziesz miał koniec, wracasz do Kowalskiego. Robisz dalsze zadania. Uwaga na zadanie Operacja Wulkan. Weź je dopiero jak zrobisz znane z podstawki zdanie z zniszczeniem anteny w budynku przedszkola i po wykonaniu wszystkich questów monolitu. To koncówka linii fabularnej z podstawki i łatwo uruchomić ewakuację.Trzeba uważać na dialogi.

Jak dostać się do Cyborga(Monolit)?Wartownicy nie przepuszczają-mam na sobie kombinezon Monolitu.

Najpierw musisz pogadać z monolitowcem przy wejściu.Nie pamiętam jak się nazywał, ale kieruje cię do niego znacznik z zadania. Potem idziesz do handlarza po nagrodę. Jeśli to masz załatwione a wartownicy dalej nie wpuszczają cię do Cyborga to prześpij się parę godzin. Jeśli to nie pomoże to po prostu rzuć im pod nogi granat dymny.Wartownicy uciekną a ty pójdziesz do Cyborga. Granat dymny nie wyrządzi im żadnej krzywdy, więc nie narobisz sobie kłopotów. Taki problem z wartownikami był w wcześniejszych wersjach SGM. W Geonezis akurat ja się z tym nie spotkałem.Widocznie to sprawa losowa.

@Gandalf71, Kobal Podczas dwukrotnego przechodzenia Geonezis (raz cały, potem do końca podstawki) zauważyłem, że strażnicy Cyborga nie robią nam kłopotów jeśli mamy osiągnięcie “Naznaczony przez Zonę”. Dodatkowo, kiedy go nie mamy strażnicy mówią coś w stylu “tylko nanznaczeni przez zonę mogą przejść”.

@Jejhiev-dzięki,faktycznie jak uzyskałem to osiągnięcie to mogłem podejść do Cyborga.

Jak uzyskać osiągnięcie “Naznaczony przez Zonę” ?

W chwili kiedy nadejdzie Emisja nie uciekasz do jakiejś kryjówki tylko zażywasz tzw “anabiotyk” preparat pomagający przeżyć Emisję. Do kupienia u Oziorskiego. Po kilku tak przeżytych emisjach otrzymasz osiągniecie Naznaczony przez Zonę.

Wystarczy przeżycie 3 emisji-przynajmniej ja tak miałem

A potem pa pa Antybiotyczki :slight_smile: Full pasek życia i można przetrwać Emisje :slight_smile:

Sory jak pobrać SGM 1.7 fix 31.08 oraz Geonezis 1.7 Addon bo nie kumam tych ruskich linków ,wszystko inne daje radę.

Po wpisaniu kodu captcha naciskasz na " Скачать" w zielonym prostokącie pod polem gdzie wpisywałeś kod. Przerzuca cię na drugą stronę. Tam odhaczasz domyslną instalację Yandex Bar w żółtym polu, czyli kasujesz ptaszka przy “Установить Яндекс.Бар.” Teraz klikasz na link powyżej gdzie pisze “Скачать файл.Чтобы скачать файл, нажмите на ссылку:” I się pobiera :slight_smile: