Arni przecież w/w, że to ściema na wyciągnięcie hajsu od naiwnych.
Dlatego też napisałem osobiście do GSC w sprawie moda.
“Jak kupisz mi dżinsy, to zrobię ci moda”
Jestem zły, bo pomysł był fajny… Ale chyba głównie na siebie, bo dałem się nabrać na ten scam.
Na stronie moda na moddb od wczoraj zaczęło się odliczanie:
Wygląda na to, że 12 kwietnia mają się pojawić jakieś nowe informacje o projekcie. Jak się okaże, że znowu jeden obrazek to kasujemy “temata” moda
Kolejne 26 sekund w których NIC nie widać… a kretyni na ModDB i tak dostają erekcji. Banda debili, bo inaczej tego nie nazwę
Pod filmem na YT już się wypowiedziałem, co o tym sądzę.
17 minut temu, Arni napisał:
Kolejne 26 sekund w których NIC nie widać
Ale za to jutro o tej 20 na bank premiera
Ta, premiera - pewnie nowego linku pod którego będzie można wysyłać “datki”, żeby trailera wypuścili
Nie chcę się powtarzać ale jak w 3 karty: kto ma oczy z korka, ten daje do worka.
Oto na co lud czekał, wszystkie “wielkie” i małe zapowiedzi prowadziły do tego…
nie wiem, zamknij temat czy coś, bo to jest po prostu żałosne już co ten “team” nie robi
Kawałek mojej “dyskusji” z jednym z członków ekipy pracującej nad “modem”
Wiem, że po angielsku i że nie wszyscy mogą zrozumieć, ale nie mam ochoty tłumaczyć jego wypocin Tak czy siak, tak samo jak Fizzed, tak chyba i ja wyślę za niedługo “donos” na nich do GSC, bo coś tu śmierdzi bardziej niż powinno.
PS: całość dyskusji jako screen
Spoiler
I jako PDF, jakby ktoś chciał sobie to pobrać “na pamiątkę”
5_steps._news_-_1984_mod_for_S.T.A.L.K.E.R.__Call_of_Pripyat_-_Mod_DB.pdf (604 KB)
Ten temat powinien zostać na forum z adnotacją: ku przestrodze i zadumie nad pogonią współczesnego człowieka za hajsem.
Pisałem długiego posta analizującego ostatni wpis na moddb ale wykasowałem, bo szkoda mi jęzora na nich strzępić. W skrócie: dołączam do konfidentów czy tam innych donosicieli To nie jest scam, o który nic nie robiłem.
Kolejny dowcip ze strony: https://ap-pro.ru/news/1984_raskryty_detali_razrabotki/2019-04-15-1080
https://ap-pro.ru/blog/perevod_poslednego_materiala_po_1984_s_moddb/2019-04-15-2939
Dają obrazki i “film”.
Spoiler
Wybrane nowości:
Мы – очень малая команда. 90% всех моделей и уровней были сделаны нами с нуля.
К примеру, сборка и финальные доработки над уровнями выполняются на процессоре AMD Athlon X620. Данной машине уже более 10 лет и это чудо, что она все еще работает.
Однако мы считаем, что X-Ray все еще может посоперничать с самыми современными движками. Представьте себе изображения не в 1280x1024, а в, например, 1440p, с более широким обзором? Мы мечтаем о расширении наших возможностей.
Мы хотим сделать “1984” сильным проектом. И кроме вас. нам больше не на кого надеяться. Нам требуется прочная опора. Мы с вами с 2017 года и не собираемся уходить.
( На ModDB у нас 180 подписчиков и еще сотни на других ресурсах. И если каждый решится отправить хотя бы 1$, то мы уже легко сможем приобрести новый процессор, видеокарту или жесткий диск. 1$ это НИЧТО для одного человека, но если вы объединитесь, то это будет большой помощью! Сила в единстве! Мы ожидаем около 200-300$ для начала. Для 200 человек это достаточно просто! ) - w skrócie: kopsnij dolca bo co to dla ciebie a jak uzbieramy 200 - 300 dolców to i podkopsamy moda
proponowane dolary do wpłaty:
Spoiler
- dolar wschodniokaraibski ( XCD ) - Antigua i Barbuda, Dominika, Grenada, Saint Kitts i Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent i Grenadyny
- dolar bahamski ( BSD ) - Bahamy
- dolar Barbadosu ( BBD ) - Barbados
- dolar Belize ( BZD ) - Belize
- dolar Brunei ( BND ) - Brunei Darussalam
- dolar Fidżi ( FJD ) - Fidżi
- dolar gujański ( GYD ) - Gujana
- dolar jamajski ( JMD ) - Jamajka
- dolar kajmański ( KYD ) - Kajmany
- dolar Kiribati ( KBD ) - Kiribati
- dolar liberyjski ( LRD ) - Liberia
- dolar namibijski ( NAD ) - Namibia
- dolar surinamski ( SRD ) - Surinam
- dolar Tuvalu ( TVD ) - Tuvalu
- dolar Trynidadu i Tobago ( TTD ) - Trynidad i Tobago
- dolar Wysp Cooka ( COK ) - Wyspy Cooka
- dolar Wysp Salomona ( SBD ) - Wyspy Salomona
Parę dni temu na moddb też się pojawiło długie info ale nie chciałem go tu już wrzucać żeby nie wkurzać ludzi
Jeden z pudpunktów brzmiał w skrócie “bierzcie na poważnie info o dotacjach, teraz już się nie robi modów tak jak kiedyś, że za darmo, chcecie moda sypnijcie groszem.”
Coś mi się zdaje, że z takim podejściem to oni milionerami na tym projekcie i tak nie zostaną, a i my pewnie moda nie zobaczymy.
no właśnie odnośnie tychże punktów o których wy wspomnieliście i tutaj podaliście, kłóciłem się z “autorem” na ModDB Wprost mu też powiedziałem, że nie daje powodu, żeby go wspierać, a jedyne co mi odpowiedział na to, to to, że nie muszą robić co im mówię, a jak mi się nie podoba, to żebym zaczął robić swojego moda i założył swoją stronę (do autora/ów) Dobra, fajnie, ale na mojej warcie, ciule jedne, nie będziecie się drzeć o hajs za moda, który nie istnieje.
Pomijam już to, że chamsko kasował WSZYSTKIE komentarze z tamtej właśnie dyskusji oraz jeszcze jedną, późniejszą wymianę zdań. Ale, jako że w internecie nic nie ginie, z obydwu mam screenshoty, także to jego “kasowanie” na nic się zdało.
Koniec końców, z mojej strony poleciał “donos”, wraz z zrzutem całej dyskusji, prosto do GSC.
Edit: tutaj to co “panicze” od 1984 wrzuciły na ModDB, “skrócone” i “przetłumaczone” przeze mnie na Discordzie kilka dni temu
5. Inne mody i podstawki to ch***ia, a my jesteśmy zajebiści i robimy coś zajebistego.
-
XRay to gówno, ale i tak na nim robimy, bo tak.
-
Wszystkie gry jakie tera wychodzą są do dupy, tylko my wam damy “kłaliti kontent”…
-
… ale do tego potrzebujemy waszych piniendzy, to nam je dajcie, bo za darmo robić nie będziemy
-
Generalnie to macie się zjednoczyć i nam sypnąć hajsem, bo ku**a tak.
Arni - no i h.., niczym u Nieckiego vel Nietsche - “Tako rzecze Zaratustra”, lub fragment z filmu: h*tps://www.youtube.com/watch?v=kB6D3CvQ_xw - (Jan Nowicki) 19:10 - 19:11
To już nie jest nawet śmieszne, trzeba ukrócić takie akcje w zarodku, żeby inni nie podchwycili tego poronionego pomysłu. To tak jak było z dlc czy lootboxami, udało się jednym i potem każda kolejna gra już je zawierała.
Dlatego ten wyzysk nie może im się udać,bo jeśli to przejdzie płazem to potem znajdą się kolejni i tak dalej…Wtedy zabije to idee modowania i zrobi się z tego zwykły biznes robiony nie “od fanów dla danów” tylko od “chciwych dla siana”
Dlatego mówię, trzeba MASOWO wysyłać wiadomości o tym do GSC, żeby zareagowali i to sprawdzili. I tu nie chodzi już nawet o to, że trzeba typa sprowadzić na dno za wszelką cenę, tylko o to, jak sprawa z tym modem niby wygląda i o prawdę o tej sytuacji.
Bo szczerze mówiąc, to ja naprawdę chciałbym wierzyć w to, że ten mod powstaje i że się mylę. Ale jak na razie to nie mam żadnych podstaw ku temu…
Ja nie mam problemu z dotacjami dla modderów, to całkiem normalne, że często są wspierani finansowo.
No ale jak się liczy na kasę to dobrze chociaż trochę konkretów pokazać, jakiś progres od czasu do czasu, a nie tylko “dej piniondze, a my coś tam kiedyś zrobimy”