Thorny Way - Ciernista droga

W modzie nasz GG musi jeść i pić. Mamy manierkę na 3 “łyki”. Wodę do niej kupujemy u handlarzy. Tylko ma ona pewną niesprawność. Ale to już było np w Pajęczynie kłamstw. Jeśli mamy ją niepełną, np, z jednym łykiem i dokupimy 2 łyki, to się nie wypełni, a zostaną tylko 2. Wypraktykowałem to w grze, że kupowałem 2 łyki, co wystarczało do czasu powrotu do handlarza. A jak mi zostawał 1 łyk, to go wypijałem przed kupnem nowej wody. A sygnalizacja pragnienia i konieczności napicia się, sygnalizowana jest takim szarym migającym kwadratem z prawej strony ekranu. A powinno być kółeczko z butelką, od zielonej do czerwonej. Pytano o to na forum moda, ale nie zostało wyjaśnione dlaczego. Jest fix na większą wytrzymałość, który również zmniejsza częstość wymagania picia.

Do poszukiwania artów i roślinek, łatwo zdobywamy Welesa. Tradycyjnie jest w koparce na Kopaczi.

Jeśli ktoś dodał fiksa na HUD z ZP i minimapę ma na dole częściowo pod okienkami szybkich przycisków ( patrz zrzuty w poprzednim moim wpisie), a chce ją mieć prawidłowo, z pokazywanym zegarem i kompasem w kółeczku, musi grać na rozdzielczości 1024x769.

Medycy nie leczą za darmo, słono się cenią. Mają trochę do kupna, ale samemu z trupów można nazbierać wystarczająco dużo.

1 polubienie

Wiem o tym, że GG musi żreć i pić w czasie gry. Napisałem, że pokazuje się opcja łaknienia, mimo, że nie prześpimy się ani minuty. Wypróbuj, to za każdym razem się dzieje, parę razy klikniesz pod rząd (opcja spania i anulowanie) i wyskakuje “butelka”.

2 polubienia

Ale kto jak idzie na łóżko spać to to potem anuluje :slightly_smiling_face:

Błąd moda. Dla mnie do olania bo nikt normalnie grający nie będzie miał przez to problemów.

Ale + dla tego co bawi się w testowanie i takie coś znajduje :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Zapewne błąd gry, bo wejściu w opcję snu, ktoś chce zrezygnować, klika anuluj, znika okienko snu, ale pojawia się “buteleczka”, że chce GG pić. Wypija coś, co ma, znika “buteleczka”, klika opcję snu, znów rezygnuje i ponownie pojawia się “buteleczka”, choć nie minęło ani minuty. Można to robić wiele razy, traci się tylko płyny, a czasu nie ubywa. To tylko chciałem nakreślić.

2 polubienia

Znalazł ktoś Złotą Rybkę i Kwasową Kulę? Jeśli tak, to gdzie i czy na Zatonie. Obłaziłem chyba cały Zaton, a tych artów zadaniowych ni hu-hu.

28 minut temu, metek58 napisał:

Znalazł ktoś Złotą Rybkę i Kwasową Kulę?

Złotą rybkę dostałem od Luki za artefakt Mroczna dusza i PDA stalkera, przy którym go znalazłem. Kwasowa dusza leży w skrzynce na Cementowni, żeby ją otworzyć, trzeba wcześniej znaleźć martwego stalkera w Betonowej wannie.

Spoiler

Metek58 - ze zwłokami w betonowej wannie jest haczyk - musi być wg. linii fabularnej inaczej się nie pokaże trupek i lipa z zadaniem.

właśnie wypuścił poprawioną wersję polonizacji.

Link: gamedata.7z (221 KB)

Niedługo będzie dodana do pobieralni.

Poprawiono zgłaszane błędy.

Jeśli ktoś chce żeby ksywki technika i lekarza na Skadowsku były wyświetlane prawidłowo musi rozpocząć rozgrywkę od nowa.

Na minimapie nie mam znacznika GB.

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.

Gamedata/configs/ui - tylko gdzie ?

A może w innym pliku ?

@DaarMoo Masz ten oryginalny HUD? Radzę zmienić na ten z ZP, z powyższą uwagą o rozdzielczości 1024x769 .

1 polubienie

Zmieniłem HUD na ZP, ale z rodzielczością 1440x900.

@DaarMoo Zobacz na samym początku, jak HUD z ZP u mnie wyglądał na innych rozdzielczościach. Minimapa na dole z brakami. Dopiero na 1024x769 stał się prawidłowy. Ten co wstawiał patcha, nie zmienił ustawień HUDa na inne rozdzielczości i formaty, niż były jak ZP wychodził.

Możesz też zobaczyć na moich ostatnich zrzutach, że ta rozdzielczość w niczym nie przeszkadza. Jedynie zrzuty są 4x3.

Wielkie dzięki @kondotier. Spróbuję.

DaarMoo - u mnie jest 1920 x 1080 i grałem bez problemów.

Znalazłem na razie tylko jeden błąd:

Spoiler

Wprawne oko. A tak ogólnie, to mod niczego sobie. A jak innym się podoba?

Trochę mnie męczy to, że nie ma namiarów, choćby ogólnych. Jak miałem z natrafieniem na Kwasową Kulę, bo mogli dopisać, że okolice Jupitera, a nie, że musiałem latać po całym Zatonie i dopiero na forum mi podpowiedziano, że trzeba iść na Jupiter i tam szukać. Chyba, że przegapiłem jakąś informację.

Metek58 - naprowadzenie jest w dialogach.

Witam, mam ogromną prośbę czy ten fix można by było zamieścić na jakimś innym dysku w chmurze ?. Dawno nie korzystałem z Yandexa, a teraz mam problem z rejestracją bez nr telefonu, wymusza na mnie wpisanie wygenerowanego kodu cyrylicą - a ja mam tylko łacinską klawiaturę.

Mówisz i masz:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZcex2kZo77mEvcI9CbOtnGtG6R7myzccXG7

1 polubienie

Baaarrrdzo dziekuję :slightly_smiling_face: