No i wreszcie skończyłem moda, głównym problemem był jednak ten podstawowy detektor, którym nie mogłem odnaleźć artów, jak dorwałem Welesa to i Bateryjkę szybko znalazłem i moda skończyłem raz dwa.
Zmieniłem trochę moje plusy i minusy w poście wyżej ale oceny nie zmieniam. Jak na taki, krótki mod to mi sporo krwi napsuł i zmarnowałem niepotrzebnie kilka godzin gry.
Co najfajniej wyszło w modzie to główna fabuła dla najemników z całkiem różnymi i fajnymi zadaniami (chociaż w końcówce też pojawiły się problemy, nieśmiertelny dowódca wojskowych i głupkowaty helikopter ), reszta moda to taki standard, bym powiedział, że ten mod to taki typowy średniak.
Ale jest potencjał w drugiej części i może być coś dobrego.
Pograłem sobie godzinkę i przyjemny modzik.
Schowki z czystego ZP zostały nienaruszone. Tak więc łatwo można sobie dorobić lub zmienić sprzęt na lepszy..
Bradziagi przegryzłem się przez temat i dalej nie mam polskich znaków
Czysta instalka en ze steama, wrzut gamedaty, fixy i polonizacja
Objawy: wszystkie nazwy stalkerów są typu: name_stalker_cośtamcośtam_365
Część dialogów z nimi też w formacie podobnym do powyższego
działanie:
wywaliłem localization.ltx
co się stało:
wszystkie - WSZYSTKIE - dialogi z każdą osobą mają postać:
Dialog_line_3
itp - czyli ździebko nieczytelne
wróciłem plik ltx i wszystko wróciło do stanu pierwotnego - znaczy ja rozumiem co do mnie piszą - upierdliwe ale brnę w grę ale dzieci jak czytają dialogi to nie wiedzą co się dzieje
w pliku localization.ltx domyślnie miałem pol a nie rus
@koboldzisko Zapamiętaj. Przy spolszczeniu zawsze jest podpowiedź dla jakiej podstawki zostało ono zrobione. Może to być też repack. I tylko na takiej będzie działać.
Dlatego, że w spolszczeniu są wybiórcze pliki z gamedaty moda, a resztę mod pobiera ze swojej gamedaty, która może nie zawierać plików podstawki. Wtedy są pobierane oryginalne pliki z gry. I mod głupieje.
Spolszczenie tego moda jest dla polskiej podstawki i tylko na niej poprawnie działa.
Porada od @gawron może pomóc, ale i tak część opisów broni, sprzętu czy inwentarza może być w robalach lub bez opisu.
dopiero siadłem i zaczynam testować - wersja steam pewnie en bo tam nigdzie nie widziałem wersji pol
zaczynam od podmiany katalogu od gawrona
kondotier - robale mi nie przeszkadzają
ok zamienione - test teraz - pewnie dopiero rano opowiem czy sie udało bo jak tak to będziemy strzelać
EDYTA:
rada gawrona zadziałała - naprawiło dialogi - są już kompletne linie dialogowe póki co wszystkich postaci
Dziękuję Panowie za pomoc - spasiba bradziagi
co prawda dalej nie mam polskich znaków diakrytycznych ale to już szczegół - z tego co się orientuję to mi już niewiele moda zostało więc nie chce mi się z tym walczyć
Wychodzi na to, że nie masz polskich tekstur “fontowych”, w każdej chwili możesz je uzupełnić, korzystając z zestawu zamieszczonego w poniższym temacie.
Wychodzi na to, że nie masz polskich tekstur “fontowych”, w każdej chwili możesz je uzupełnić, korzystając z zestawu zamieszczonego w poniższym temacie.
Mod ukończony. Podziemia Prypeci i szybka pogoń. Ostatni dialog kończy wszystko.
Spoiler
Mod bardzo przyjemny, a zadania prościutkie. Dorobiłem się kasy przeszukując schowki a ich zawartość opylałem handlarzom. Dzięki temu kupiłem zielony kombinezon naukowy. Po jego maksymalnym ulepszeniu można szukać artefakty.
Jedynym problem może okazać się rzadki spawn tych artów, które potrzebujemy, ale na to jest rada. Podczas gry wystarczy wejść w opcje AtmosFear i dać częstotliwość emisji co 6-12 godzin. Śpimy pod rząd 4-6 razy i mamy wysyp artów w anomaliach.
z średnikiem przed cent o.O zmianę zrobię wieczorem - czekam już na Noego więc to będzie krótka piłka już - jeszcze alternatywne zakończenie i idziemy na REBORNY
Witam, mam problem z pobraniem moda, z Yandexs,a nie bo nie mam go zainstalowanego, z Modsfire przerywa, a nie umiem znaleźć torrenta na tej rosyjskiej stronie. Proszę o wskazówkę, z góry dziękuję.
Tak, instalowałem z tego pliku, wskazałem gdzie ma się instalować i zaczęło mielić i nic. Zainstalowałem Yandex i pobrałem moda. Teraz wszystko instaluję. Dziękuję za grzeczność.
Postawiłem moda i gram, dziękuję wszystkim za pomoc.