Upicie Kardana

Witam mam pytanie . Kiedy upiłem Kardana tak , że nie mogę z nim wejść w konwersacje ani nie mogę modyfikować/naprawiać broni bo jest za bardzo nawalony po ilu dniach to mija. 2 dzień w stalkerze a on nadal siedzi nawalony.

Uważam, że w tym przypadku musisz wczytać save sprzed upiciem Kardana, bo raczej nigdy odzyska przytomności po upiciu. Nie przesadzaj z upijaniem go :D. Możliwe, że jest na to inny sposób, ale miałem podobnie i musiałem wczytać wcześniejszy save, by uniknąć danej sytuacji.

@Raymanek - dokładnie nie pamiętam, ale go trzyma tak długo, abyś mógł wykonać inne zadania. Pytaj Brody i Sowy i Gonty.

A przespałeś się, czy przeczekałeś? W Janowie też jest technik, nie gryzie, nie potrzebuje Wódki, pójdziesz mu do cementowni to nawet zniżkę da.

1 polubienie

Za dużo już zrobiłem aby teraz wczytać sava przed upiciem . Czekałem nie spałem . Trochę przesadziłem , ale tak prosił to dałem.

Tylko , że Kardan to najlepszy technik w grze.

@czynnywulkan Masz na myśli Azota? Trochę wędrówki to będzie, chyba że zasięgnie się języka u Pilota w Zatonie i będzie na miejscu, tzn. w Janowie, na stacji. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

@Raymanek - jak u innym dasz narzędzia, zrobią to samo.

A jak do nich jeszcze nie dotarłeś grą, to czekaj aż Kardan odmówi przyjmowania alkoholu.

Ale mam misje u niego @kondotier

@seb-stryl Chodziło mi o danie Pilotowi w łapę, osobiście nigdy samemu nie chodzę xD ale na Janów idę dopiero po odnalezieniu map…i teraz, która to ogończa, albo na Płaskowyżu, albo na Żelaznym Lesie, wtedy taniej.

@Raymanek jaką misję? na jakim etapie gry jesteś?

@Raymanek - zdążysz zrobić. Rób to na co gra pozwala.

@czynnywulkan - ale w ZP przecież nie da się samemu chodzić. Chcesz czy nie, płać.

@czynnywulkan Aaa, teraz rozumiem w czym rzecz. Faktycznie, trzeba było mieć mapy, żeby Pilot miał dostęp do innych lokacji, czy podróż byłaby tańsza. Tyle czasu grałem i żeby o tym nie pamiętać. :confused:

@seb-stryl W Misery łatwo to było zauważyć, bo bez mapy było chyba 10 000 rubli, a z mapami 5 albo 6 tysięcy, od razu portfel cięższy (chyba to już lekki off-top z mojej strony)

@kondotier a na północy Zatonu nie było przypadkiem przejścia na Janów? Tak samo na Janowie za Cementownią nie było na Zaton drogi?

1 polubienie

@kondotier do niektórych lokalizacji mógł cię zaprowadzić za opłatą bez map.@kondotier do niektórych lokalizacji mógł cię zaprowadzić za opłatą bez map.

@czynnywulkan w ZP to nie jest aż tak drogie

@czynnywulkan Racja i tak było właśnie jak to opisujesz. W sumie przecież ten temat jest poruszany o czystej wersji, niezmodyfikowanej, a my gadamy o Misery. Jaki ten mod pamiętny. :grin:

Pamiętajcie że Raymanek gra w Zew Prypeci, a nie w moda na nim. Nie robić mu wody z mózgu.

2 polubienia

@kondotier ja i tak bez tego mam jak to moja nauczycielka mówi.

@seb-stryl Misery nie zmienia chyba płatności za podróże tylko dodaje bronie i inne

@Raymanek Tak i tak było plus jednak jeszcze płatności, bo jak przypomnieć, tak właśnie było dzięki dostępom do map poszczególnych lokacji. Jedynie różnica jest taka, że jak pisał @kondotier, grasz w wersję czystą, żadnego tam moda (dodatki, utrudnienia, możliwości itp.), a to jest różnica, a my nie chcemy faktycznie komuś namieszać w głowie i mieć z tego powodu nieporozumienia.

@Raymanek W ZP nie ma zlituj się. Tak Pilot jak i później Garik kasują za każdą podróż. Tylko że na swoich odcinkach dają rabat.

Nie odpowiedziałeś, jaką misję masz od Kardana, czy do niego. Stawiając pytanie, musisz dawać więcej szczegółów.

@Raymanek W podstawce taniej było, tak mi się wydaje. Podsumowując ten temat, albo czekaj trzeci dzień i się prześpij, albo zrób tak jak radził kolega @seb-stryl czyli wczytaj zapis z przed upicia go.

1 polubienie

Jak go upijesz Raymanek - 3 flakony - to musisz czekać do następnego dnia do 06.00.

1 polubienie