Złoty Kufer - Część II

złoty kufer 2

Przeniesione. Trochę mi się pogmatwało ale przeniosłem temat. 
 Napisałeś 120 postów a zachowujesz się jakbyś zarejestrował się na forum dzisiaj. Ostatni raz poprawiam twoje posty, następnym razem będzie ostrzeżenie. Może wtedy się nauczysz i ruszysz głową. To naprawdę Nie boli. 

2 polubienia
  • wkleiłeś wszystko z pierwszego linka. A gdzie patch 3 i spolszczenie finalne? W paczce spolszczenia finalnego masz opis instalacji. Masz też ostrzeżenie o mogących wystąpić problemach po wstawieniu ulepszaczy. Nie wolno wstawiać nic, co nie zostało wymienione w instrukcji instalacji. Takie ulepszenia wymagają również spolszczenia. Jeśli nie są spolszczone, uszkadzają moda.

Radzę postawić moda na nowo tylko z tym co jest dopuszczone. W paczce z patchem 3, znajdującej się na forum w #1 moda, są ulepszenia przetłumaczone i dopuszczone do moda.

A spawner, jest chyba z innej paczki z rus Forum i jest dla rus podstawki. Później jak potrafisz sprawdzić czy w nich jest tekst wyświetlany, dodawaj sobie na własną odpowiedzialność ulepszenia po jednym i uruchamiaj grę. Dowiesz się co mu zaszkodziło. Z tekstem do wyświetlania nie wstawiaj.

, tu masz poradnik który pomoże Ci w problemach z instalacją modów, szybko łatwo i przyjemnie. 

<___base_url___>/topic/8703-uniwersalny-poradnik-instalacji-modyfikacji/?comment-98914&do=embed

Chcących zagrać w tego moda informuję jeśli tego jeszcze nie zrobili, aby najpierw zagrali w Złoty kufer, który jest integralnie związany z tym modem. Jest do niego prologiem. To krótki mod, na parę godzin, ale bardzo przydatny.

Nie zaskoczy nas wtedy rozmowa z Leśnikiem. W Złotym kufrze poznajemy część rozwiązań związanych z jedzeniem i piciem, leczeniem itp.. Nabieramy nawyku zaglądania w każdą dziurę, szczelinę, pod każdy kamień w poszukiwaniu schowków.

Witam czy w tym modzie jest spawner i jak go uruchomić 

, problemy z czytaniem? 

14 godzin temu, kondotier napisał:

-A spawner, jest chyba z innej paczki z rus Forum i jest dla rus podstawki. 

• ja Ci odpowiem jeszcze inaczej. Jeszcze nie zacząłeś grać w moda, a już pytasz o spawnera. To po co w ogóle chcesz grać.

Pooglądaj sobie filmiki poradnikowe i będziesz miał to samo. Nawpychasz do moda dziadostwa, nie licz na pomoc.

1 polubienie

Dzięki

Gdzie jest Bizon? Dostałem od niego sms-a, a zapomniałem gdzie jest.

A on nie jest przy moście w rudym lesie?

Nie, tam jest Bies. Znalazłem, Bizon jest w Barze.

Jak wrzucę spolszczenie finalne to nie muszę nowej gry zaczynać? można cisnąć dalej na starych save-ach.

W spolszczeniu jest info, że w modzie jest wrzucona poprawka na napisy do filmikui  i, że była testowana, a jakby były jakieś problemy to mamy skorzystać z antyfiksa.

To może byś wrzucił tu link do antyfixa to bym sobie pobrał, bo lubię mieć wszystko co jest lub może być mi potrzebne do bezproblemowego grania a jakoś nie mogę znaleźć bo niby tych fiksów narobił Rangers801 ale są tak porozrzucane w temacie, że nie idzie znaleźć albo ja oslepłem.

A swoją drogą dodano też może do spolszczenia fix na to zbieranie elektro części (te wszystkie cyny, luty i płytki)? Że nie trzeba mieć wszystkich, żeby zaliczyć zadanie? Czy ta poprawka coś knociła i z niej zrezygnowano albo uznano, że za łatwo wtedy ;).

• czy możesz spełnić prośbę tom3kb z postu wyżej i wszystkie swoje fiksy wstawić do jednego postu, a najlepiej tematu, aby łatwo je było znaleźć?

• Były początkowo problemy z fiksem na napisy i mod wylatywał przy starcie. Jak Ci nie wyleciał, to jest dobrze. Napisałem informację o antyfiksie, tak na wszelki wypadek, bo już pchają do moda co mat’ rasija dała i fix z tymi dodatkami się może pogryźć. Z fiksem na mniej części problemu nie było. Tylko nawet tę mniejszą ilość też nie łatwo znaleźć. Ciekawe ilu już grających znalazło szpulkę drutu u Leśnika.

Ponieważ podniesiono udźwig GG, fiks na wagę zaparzonej herbaty nie musi być wstawiany. Ale jak ktoś tego udźwigu nie zwiększa, to te 2 kg mniej, mogą być czasem bezcenne.

@kondotier

Cytat

Napisałem informację o antyfiksie, tak na wszelki wypadek

Ja też wolę dmuchać na zimne i dlatego wolałbym mieć ten antfiks

Może dobrze by było zebrać te wszystkie fixy Rangera i wrzucić do pierwszego posta z modem w jakiś spoiler, że to takie dodatkowe ułatwienia dla tych co chcą, w pierwszym poście nie zginą i łatwo wszystko znaleźć.

Jak się dobrze szuka (w tym modzie to istotne) to znajdziemy potrzebną ilość dla Kardana. Już jakiś czas temu zaliczyłem to zadanie bez fixa, teraz już kolejne znalezione części sprzedaję Kardanowi za kasę. Tak jak pisał , warto zbierać części wszystkich mutantów, niekoniecznie w dużych ilościach i chomikować je pobliżu Sacharowa .

Czyli tych części jest porozrzucane po mapach więcej niż wymagane po 10 sztuk? jeśli tak to spoko bo myślałem, że jest ich tak na styk gdzieś tam pochomikowane i będę musiał potem latać nie wiadomo gdzie za jakąś ostatnią.

Ja też już mam sporo 6-8-5-6-7 i nie jest jakoś trudno je znaleźć. Schowek z plecaka też mam w bunkrze u Sacharowa.

już nie pamiętam ile ich miałem jak byłem u Kardana i zaliczyło to zadanie, ale na pewno nie instalowałem tego fixa a nadal je znajduje.

1 polubienie

Umieszczenie fixów Rangera801 w #1, to sprawa pomiędzy nim, a pacjent1972, który #1 napisał.

A sprawa części dla Kardana. Oczywiście że można nazbierać części dla Kardana w ilości przewidzianej przez moda. Ale jak ktoś o potrzebie ich zbierania dowie się dopiero z rozmowy z nim, a wtedy ma się kawał moda za sobą i mógł znalezione części posprzedawać. Szukanie na nowo, może być mało skuteczne. A na tym zadanie się nie kończy. Znowu ktoś kto nie wiedział i nie zbierał części mutantów, a pozyskane na powierzchni, a szczególnie w podziemiach sprzedał, zaczyna na nowo wędrówkę po lokacjach aby je pozyskać. Sam długo szukałem chimery. Nawet jak stawiałem w anomalii lokalizator artów, rozminęliśmy się bez wzrokowego spotkania. I zanim je pozyska ma freeplay. Uroki korzystania z bioradaru stają się iluzoryczne. Wg mnie, to nie Kardan, a rusznikarz koło bunkra powinien mieć tę opcję. Ale autor moda widział to inaczej. Jego zbójeckie prawo.

A i Bagienny Doktor, będzie miał swoje wymagania dotyczące części mutantów. O tyle jest wtedy łatwiej, że wiemy gdzie tych mutantów szukać. Tyle tylko że trzeba pobiegać.

1 polubienie

Powyższy post, to dublowanie już od dawna istniejących i lepiej zrobionych. Mógłby jego autor najpierw zapoznać się z tym co już jest na forum, a  nie wyważać otwartych drzwi. To zwyczajne zaśmiecanie forum.

Jak zwykle uważa, że tylko on coś wie.

Administrację proszę, o stanowisko do powyższego wpisu.