Junx Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Witam serdecznie Planuje nie długo wymianę karty graficznej i nie wiem czy mój stary Termaltake o mocy 500w podoła jeszcze "nowej" karcie. Obecna konfiguracja: i7 3770 msi z77-a g43 Gaming 16GB (2x8) gtx 660 Termaltake 500w Wiem, że do rx'a 580 i 1060/1070 minimum 500w ale do 980 ti trzeba już 600 w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogień86 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Z tego co kojarzę do 980 ti potrzeba zasilacza 550W, takie minimum jeśli nie będziesz podkręcał karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 @Junx Trzeba brać pod uwagę wszystkie podzespoły a nie tylko GPU. Tu masz fajny kalkulator. https://www.bequiet.com/pl/psucalculator p.s. Zobacz na moją stopkę pod postami. W takiej konfiguracji jak mam zasilacz be quiet 630W i nie mam żadnych problemów. Użyłem w/w kalkulatora i w przybliżeniu bo nie znam szczegółowo Twojego kompa. Bez przetaktowania GPU zużycie W to: Z przetaktowanym GPU to: Brałem za przykład kartę 980ti ale oczywiście w kalkulatorze można sobie przeliczyć dowolną kartę. Moim zdaniem zasilacz od 600W wzwyż w Twoim przypadku się sprawdzi :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi