Skocz do zawartości

Bindowanie klawiszy myszki

Mehow

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że nie mogę ustawić dwóch bocznych klawiszy przy myszce A4- TECH X-710. W CoP miałem tam ustawione: 1.latarkę-mouse 5 2.detektor-mouse 4. W SoC nie ma detektora więc będzie granatnik. I tu pytanie w którym pliku da się to zmienić bo w grze się nie da. Tak jakby gra nie wykrywała tych przycisków. ___________________________________ LordDino thx ale za co??

Można to zmienić w pliku user.ltx, który znajdziesz w katalogu (Windows XP):

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\stalker-shoc\

Dla przykładu:

bind torch kL

Oznacza to, że latarka aktywowana będzie za pomocą klawisza L. Jeśli rozchodzi Ci się o mysz, zamiast 'kL' wpisujesz np. 'mouse5'.

Tutaj już będziesz musiał kombinować z numerkami. Jeśli gra obsłuży te przyciski, to sprawdzasz kolejno mouse6, mouse7 itd. Tej myszki nigdy nie miałem, więc nie wiem o które przyciski dokładnie chodzi. Teoretycznie gra obsługuje komendy 'k' i 'mouse' - k to przyciski na klawiaturze, mouse to przyciski na myszce.

Cytat

Czy to możliwe, żeby gra nie obsłużyła tych dodatkowych przycisków??

Prawdopodobnie tak. Być może tamte przyciski mają inne oznaczenia, ale w to akurat wątpię.

Cytat

Na szczęście latarkę da się ustawić pod mouse3=rolka

Jest tak jak piszesz, ponieważ gra obsługuje rolkę.

Jeżeli działają ci w innych przypadkach to nie wiem dlaczego nie miałyby i teraz działać. Ale robisz to tak dajesz opcje sterowanie i przy latarce masz 1 L, a alternatywne żadne i klikasz na alternatywne tam się podświetla miga tak jakby i wtedy wciskasz ten który cie interesi i powinno śmigać.

W Call of pripyat, Clear Sky, Shadow of chernobyl działają mi dodatkowe przyciski w MX 1000 myślę że tu nie o wersje silnika chodzi. Mehow oprogramowanie A4 Tech może nie działać z niektórymi grami, u mnie set point normalnie daje możliwość zbindowania klawiszy dodatkowych na myszce

• Gość zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.