Mehow Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Chodzi o to, że nie mogę ustawić dwóch bocznych klawiszy przy myszce A4- TECH X-710. W CoP miałem tam ustawione: 1.latarkę-mouse 5 2.detektor-mouse 4. W SoC nie ma detektora więc będzie granatnik. I tu pytanie w którym pliku da się to zmienić bo w grze się nie da. Tak jakby gra nie wykrywała tych przycisków. ___________________________________ LordDino thx ale za co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Można to zmienić w pliku user.ltx, który znajdziesz w katalogu (Windows XP): C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\stalker-shoc\ Dla przykładu: bind torch kL Oznacza to, że latarka aktywowana będzie za pomocą klawisza L. Jeśli rozchodzi Ci się o mysz, zamiast 'kL' wpisujesz np. 'mouse5'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 A można np zbindować dodatkowe klawisze na myszce jakie są w Logitechu MX 1000 chodzi mi o te przyciski pod kciukiem i pod palcem wskazujacym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tutaj już będziesz musiał kombinować z numerkami. Jeśli gra obsłuży te przyciski, to sprawdzasz kolejno mouse6, mouse7 itd. Tej myszki nigdy nie miałem, więc nie wiem o które przyciski dokładnie chodzi. Teoretycznie gra obsługuje komendy 'k' i 'mouse' - k to przyciski na klawiaturze, mouse to przyciski na myszce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Musiałbym rozgryźć jaki dany klawisz na myszce ma nr w oprogramowaniu do myszki mam tylko nazwy przycisków i możliwość edycji i tez nazwa klawisza nie ma nr. Na pewno gdyby się dało te klawisze zbindować to grało by mi się dużo wygodniej niż teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Wcześniej podziękowałem, ale dopiero teraz sprawdziłem czy się da... I niestety, robię tak jak piszesz (Iceman) ale nie działa. Czy to możliwe, żeby gra nie obsłużyła tych dodatkowych przycisków?? Na szczęście latarkę da się ustawić pod mouse3=rolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Czy to możliwe, żeby gra nie obsłużyła tych dodatkowych przycisków?? Prawdopodobnie tak. Być może tamte przyciski mają inne oznaczenia, ale w to akurat wątpię. Na szczęście latarkę da się ustawić pod mouse3=rolka Jest tak jak piszesz, ponieważ gra obsługuje rolkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 A ja mam boczne przyciski pod kciukiem i spokojnie w menu gry sobie ustawiłem dałem interesujące mnie pole i kliknąłem odpowiednim przyciskiem i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 No właśnie... O tym nie pomyśleliśmy. Według mnie to powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 2 minuty i po kłopocie jeżeli mycha jest poprawnie zainstalowana i działają jej wszystkie przyciski to nie powinno być z tym problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 No przecież od razu próbowałem w menu gierki ustawić. Jest tak: 1.Klikam na latarka w ustawieniach 2. Wciskam klawisz pod lewym kciukiem 3. I nic 4. Próbuję jeszcze raz 5. I damski @#$ Ale może nie wszystkie stery od mychy zgrałem... sprawdzę i dam znać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ale może nie wszystkie stery od mychy zgrałem... sprawdzę i dam znać?? OK, ale jeśli to nie zadziała, to niestety, ale gra nie obsługuje w pełni Twojej myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Jeżeli działają ci w innych przypadkach to nie wiem dlaczego nie miałyby i teraz działać. Ale robisz to tak dajesz opcje sterowanie i przy latarce masz 1 L, a alternatywne żadne i klikasz na alternatywne tam się podświetla miga tak jakby i wtedy wciskasz ten który cie interesi i powinno śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 POWINNO a nie działa CoP "wysłuchuje" moich propozycji co do ustawień klawiszy, a SoC nie... Troszkę niewygodnie jak latarkę trzeba "L" wciskać. Ale ustawiłem kółko od myszy i gitara. Co faktu nie zmieni, że wQrw mam na to, że się nie da ustawić tak jak chcę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Wyobraź sobie, że 99% graczy żeby włączyć latarkę katuje się i wciska L i jakoś im to nie przeszkadza. A proponowałbym na skrót inną rzecz którą się częściej używa PDA, plecak bądź detektor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Szkoda ze ten malutki przycisk miedzy strzałkami wstecz i dalej nie działa gra go nie rozpoznaje a tam jak znalazł wyświetlanie inwentarza bym sobie ustawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 No a ja zainstalowałem te stery do myszki, no i nic. Może zwyczajnie gra nie współdziała z nią w 100%... Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Piszesz, że w CoP wszystko działa w porządku. A to dlatego, że w CoP jest nowa wersja silnika, która zapewne ma wbudowaną obsługę tych klawiszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 W Call of pripyat, Clear Sky, Shadow of chernobyl działają mi dodatkowe przyciski w MX 1000 myślę że tu nie o wersje silnika chodzi. Mehow oprogramowanie A4 Tech może nie działać z niektórymi grami, u mnie set point normalnie daje możliwość zbindowania klawiszy dodatkowych na myszce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mehow Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 @aenwu- musisz mieć rację, bo sprawdziłem to w Q3 Arena no i też qpa była. Zwyczajnie kiepską myszkę kupiłem :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi