andrzej75 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Panowie mam mały problem, może wy będziecie wiedzieli jak sobie z tym poradzić, a mianowicie: Mam dysk podzielony na dwie partycje, na jednej dane, na drugie zainstalowane gry. Na tej od gier kończy się miejsce(wiem niby można usuną jakieś pozycje, ale chciałbym by wszystkie pozostały) więc zmniejszyłem partycje z danymi o 150GB i dalej do rozszerzenia,a ty lipa :( niby na początku wszystko oki, ale za chwile wyskakuje komunikat : "ten wolumin wymaga ciągłych zakresów dysków" i nic z tym nie potrafię zrobić, system win7 64.Za wszelkie porady będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Jak na moje rozumienie, to oddałeś miejsce z C na D, ale coś nie idzie. Jeśli się mylę to popraw mnie bo trochę nie rozumiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 C jest 120GB ssd system, drugi dysk 1TB jest podzielony na dwie partycje i na nich chce wykonac operację zmiejszenia i powiekszenia partycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Jest taki program Gparted sciągasz go w formie pliku ISO nagrywasz na płycie restartujesz komputer uruchamiasz z płyty i nim dzielisz i łączysz partycje. Oto linkhttps://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dobreprogramy.pl%2FGParted%2CProgram%2CWindows%2C13209.html&ei=AB0rVMOODuKAywOEoYLACw&usg=AFQjCNFNM8yvpvuWsJi0BuuGQIdJ_i3m8w&sig2=gqbxU0fdQoBtlyYXjiCykA&bvm=bv.76477589,d.bGQ Edytowane 30 Września 2014 przez anatol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Nie za bardzo wyjaśniasz o co Ci chodzi, ale powinieneś wiedzieć, że nie zmienisz rozmiaru partycji w menadżerze dysków windows, jeśli coś już na nim jest. Zainstaluj sobie partition manager (płatny) i wtedy możesz rzeźbić do woli nawet jak masz coś na nich zapisane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Trzeba było tak od razu, ściągnij sobie program AOMEI Partition Assistant Standard Edition 5.5 Sam go użyłem do przydzielenia miejsca na C i bez problemu poszło :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Sam dość dawno temu robiłęm rozszerzenie partycji systemowej programem o nazwie Macik partition czy cos podobnego. Teraz wypróbowałem Arconis Disk Director12, EaseUS Partitoim Master 10.1, Mini Tool Partition Wizard Home Edytion, a teraz przymierzam sie do sprawdzenia Paragon Hard Disk Manager 14. Jak nie pójdzie tym wypróbuje tego AOEMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi