Jurij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Witajcie,czy na windows 7 jest szansa odpalenia Dune 2000? Jest to gra trochę stara i kiedyś próbowałem odpalić na siódemce i trochę lipa była, teraz mam trochę nowy sprzęt i chciałbym sobię w tą grę pograć ale nie wiem czy jest sens kupowania. Przy próbie instalacji wyskakuje komuniat: " Nie można uruchomić programu lub funkcji ??D:SETUPSETUP.exe albo ten program lub funkcja nie działa z powodu niezgodności z 64 bitowymi wersami systemu windows..." Ma ktoś jakiś pomysł co mógłbym zrobić aby tą grę odpalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam.Znalazlem taką stronkę:http://www.gamedoctorpc.de/tutorials-spiele-games/spiele-games-d/dune-2000/Są tam patche o ile się zorientowałem dla ( m.in.) Windows 7 64bit (dla gry w wersji en są poniżej)tutorial inastlacji i dodatkowo jakiś patch dla wysokich rodzielczości. Może coś z tej strony się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Z tego wynika że musiałbym najpierw zainstalować na komputerze o starszym oprogramowaniu którego nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 A może DOSBox ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Pobrałem, i co dalej? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Coś tu jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Coś tu jest. Według mnie DOSBOX (obsługa aplikacji 16-bit) sie nie sprawdzi.Próba uruchomienia pliku setup skutkuje komunikatem:This program must be run under Win32 Chyba, że jest jeszcze jakiś myk którego nie znam ;) Jak dla mnie są dwie opcje:1. Znajdż kumpla który ma XP zainstaluj u niego grę nawet nie musisz jej odpalać skopiuj katalgi z folderu instalacyjnego na pena przenieś na swojego kompa z Win7 i dalej postępuj zgodnie ze wskazówkami które są na stronie której namiary podałem wyżej.2. Skoro masz kupiony oryginał gry to możesz odpuścić sobie wszelkie kombiacje i pobierz z netu gotowca Dune 2000 ułożonego pod Win7 i po prostu graj. Edytowane 20 Lutego 2015 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Myślałem że to program pod DOS dlatego przypomniał mi się DOSBox. A pod jaki system jest ta gra ? EDIT Poszperałem trochę w internecie i są opisane rozwiązania tego problemu ale głównie polegają na instalacji VM (Virtual Machine) na naszym kompie i zainstalowania tam środowiska XP. W sumie żeby to uruchomić trzeba poświecić sporo czasu na babrania się z tym. No i podobno jest tez wersja portable której nie trzeba instalować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi