Ja mam nadzieję, że autor go jednak doszlifuje trochę, bo niestety musiałem go porzucić przez niestabilność. Bo te wszystkie utrudnienia są w sumie sensowne i jak już załapiesz jak wszystko działa to gra się fajnie.
Oczywiście przydalby się też jakiś readme, ze zmianami i opisem pomysłów gameplaypwych i jak co działa ale jak to w modach do stalkera ruskie na coś takiego same nie wpadną. I albo sam się domyślisz albo szukaj po yt/forach co też trochę wkurza.
Nick jest stary, zapewne teraz bym zmienił na inny, ale już z tego, co wiem to się nie da .
Co do podziemi to są zdecydowanie za duże. Koncept według mnie świetny, ale ja nie wiem jak się tam odnaleźć. Parę razy po błąkaniu się zrezygnowany wpisywałem *demo_record* i tak sobie latałem. Nigdy też tam nie poszedłem z własnej woli, chyba po to, żeby poszukać artefaktów, albo zabić szczury na ognisko. Nie wiem co przyszło do głowy autorowi, żeby zrobić je aż tak ogromne. Szczególnie, że wszystko wygląda do siebie bardzo podobnie. Do niektórych miejsc ciężko się dostać przez kolosalne promieniowanie, albo pojawiające się bez przyczyny psi. Z tego, co wiem to na późniejszym etapie w całym burdelu Messer będzie jeszcze walczyć z chimerami i pijawkami.
A co do wylotów to w moim przypadku podczas grania na komputerze i na laptopie to nie pojawialy się jakoś super często. Powiedziałbym, że tak z 30-40% rozgrywki. Na szczęście, albo nieszczęście pojawiają się losowo, albo w określonym miejscu na mapie. Kiedy tak jest i nie można przejść przez to jakiegoś etapu to najlepiej cofnąć się do poprzedniej lokacji i wrócić.
Jeszcze moja porada na to, że nie można spać kiedy się chce - ja robiłem tak, że rozpalałem zapałkami ognisko i wpisywałem *time_factor 200* czekając grzecznie, aż zrobi się poranek. Tylko najlepiej wtedy się nie ruszać, bo z jakiegoś powodu gra lubi się wtedy całkowicie zamrozić.
Ja z kolei wrzucam nową recenzję moda po Rosyjsku. Filmik trwa półtorej godziny, bo autor wyjaśnia szczegółowo chyba każdy aspekt moda. Mówi też w jaki sposób łatwo zarobić pieniądze i udziela wielu wskazówek jak lepiej grać:
A i taka historia z A-Life wzięta, która mi się ostatnio przytrafiła - postanowiłem kupić Zaporożca za tysiąc rubli i okazało się, że nadaremno, bo garaż był otwarty, a w środku mnóstwo martwych ciał, a samochodu nie ma. Ma to swój urok, ale też i czasem psuje grę .